Suzuki Grand Vitara Klima İkaz Lambasının Anlamı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolgameltem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,863

tolgameltem

Doğayı sev, ki o da sana cömert davransın.
Yer
ANKARA
2004 Model Suzuki G.Vitara'mın klima ışığı bazen yanıp sönüyor. Klima'nın soğutmasında bir problem yok ama ışık zaman zaman yanıp sönüyor sizce nedir bu?

Etiketler
Ynt: Klima Işığı

Klima bir şekilde kendiliğinden devreye girip çıkıyor olabilir.Klima tesisatına baktırmak gerekebilir.

Eğer arıza yoksa, araçtan araca değişen bir uygulamada olabilir.

Her aracın klima uygulaması, özellikle otomatik klima seçeneği varsa farklı olabiliyor.

Örneğin ;

Ford Mondeo'da ;
Hava üfleme kanalını (ayak, göğüs, cam vs.) otomatik seçime getirdiğiniz zaman (yaz-kış farketmez) klima ışığı kendiliğinden devreye giriyor. Klima kompesörü ise gerekirse devreye giriyor. Hava üfleme kanalını ayak veya diğer seçeneğine getirdiğiniz zaman (otm. seçenek hariç) klima düğmesine sizin basmanız gerekiyor.

Bmw E39;
Siz klima düğmesine basmadıktan sonra hiç bir konumda devreye girmez ve ışığı yanmaz.

G.Cherokee WK;
Tam otomatik seçeneğinde klima ışığını hiç görmezsiniz çünkü yanmaz, gereğinde klima devreye girer ve çıkar ama ışık hiç yanmaz. Bu seçenekte klima düğmesini kapatamazsınız. Basarsanız 3 kere yanar söner ve söner. Yani elleme der. Diğer seçeneklerde ise (ayak, cam vs.) klimayı sizin açıp kapatmanıza müsade eder.

CJ de ise böyle bir sorunla karşılaşmadım Hep eser... :D

En iyi randımanı alabilmek için yaz, kış 22.5 derece otomatik seçeneği kullanmanızı tavsiye ederim.

Arkadaşımın (Tanju-Mobyletteboy) 2005 Suzuki vitarasının klima anlayışını hala çözemedik :D

Selamlar..

2004 g.vitaralar otomatik klima eger sıcaklığı rahat düşürüyorsa ve istenilen dereceye getiriyorsa kompresörü durdurur sanırım bu durumda ışıkta söner

merhaba aynı sorun bendede var aracınızı servise götürdünüz mü sonuç ne ???

Ynt: Suzuki Grand Vitara Klima İkaz Lambasının Anlamı

Kompresörün içinde bulunan rulman'dan kaynaklanıyor olabilir dediler.Ben şimdilik bir şey yaptırmadım.Fiyatı sökülünce belli olacakmış ???

aynı problem bende de var
Klima kanallarını valfini kontrol ettirdim. filrtresini değiştirdim.Soğutma süper ancak ac lambası sürekli yanıp sönüyor.Üstelik klima
kapalıykendfe yanıp sönüyor.

Ayrıca klima açıkken 2 wd de iken 4wd işığı yanıp sönüyor bu esnada araçta kısa süreli güç kaybı oluyor. Teşhis koyamadılar .
Benzer örnek yaşayan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim

Genelde bu sorun tüm grandlarda var ama henüz çözülmüş değil zamanında mail attım japonyaya ama halen dönüş yapmadılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR