Suzuki Grand Vitara 2.5 V6 Lastik Yardımı Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,659

safak

Yeni Üye
Yer
İSTANBUL
merhabalar siteye yeni üye oldum 2001 grand vitara 2.5 V6 kullanıyorum lastik değiştirecektim fakat aracımı aynı anda yükseltme kiti ve arkaya difransiyel kilidi takma kararı aldım aracımı yukselttiğim taktirde daha büyük lastikler almalıyım açıkçası gözüm BF goodrich lastiklerde fakat sizlerinde tavsiyesini rica ediyorum ben Bf goodrich olarak 235/70/16 ve 225/75/16 ebatlarına baktım ama sanırım 80 yanağa kadar takabilme ihtimalim var bana bu konuda engin tecrübelerinizle yardımcı olursanız memnun kalıcam şimdiden teşekkürler.

not: aracımı sadece arazi değil aynı zamanda yoldada kullanmak istiyorum yani sanırım at tipi lastik tercih edeceğim

grand.jpg

Etiketler
Ynt: Suzuki Grand Vitara 2.5 V6 Lastik Yardımı Lütfen

Şu an kulandığınız yada fotoğraflarda görünen lastik 235 değil gibi geldi bana yanılıyorsam düzeltin lütfen.

evet görüntü olarak öyle gözüküyor fakat üzerindeki ölçü 235/65/16

Ben 2.0 araçda orjinal olan 235 60 16 kullanıyorum. Sanırım kasa ölçiüerimiz aynı bende 65 yanak kullanabilirim.

selamlar gezenbilir isimli sitenize yeni üyeyim bir sorum oldu konu açtım fakat konuları geziyorum bazı konulara cevap verenler oluyor bazıları hiç verilmiyor bu forum aktif değilmi yada cevap yazmamak acaba aramıza kabul edilmedinmi demek oluyor.

merhaba ben size elimden geldigince yardımcı olayım yükseltme kiti +kilitle iş bitmiyor arazide rahat etmek icin lastik capı ne kadar büyür işe defransiyel o oranda havaya kalkıp yükselip araziye uygun hale geliyor . orjinal lastik capı 27 inc tir . yükseltme kiti takıldıktan sonra 30 inc e en fazlada 32 inc e yükseltebilirsiniz. 28 az ve sorunsuz olur 29 cekiş düser biraz keyifsiz olur rampalarda 29 u gecerseniz 30-32 gibi kısa oran ayna mahrutı taktırmanız şart olur karar sizin hoşcakalın

Merhabalar.
Aracınıza yükseltme kiti koyduktan sonra
4 Adet Maxxis mudder koyarak hem arazide hemde yolda iyi bir yol tutuş elde edebilirsiniz. biraz lastik sesi yapacaktır.
Veya A/T sınızı 29-30 inç çaplı dilediğiniz lastigi koyabilrsiniz.
Goodyear wrangler almamanızı tavsiye ederim. Maxxis markayı tercih etmenizi tavsiye ederim.
Lastiklerinizi 30" çapa kadar korkmadan büyütebilrsinzi, ben 1600/16 Vaf/98 Hp aracıma 30 inç lastik koydum gayet güzel geziyorum, 4.5 vitesde hafif bayılma var. Sizin araçta pek fark etmessiniz diye düşünüyorum.
Slmlar
Hakan Irıklı

dostum selamlar.
bendede 2004 garand vitara 5 kapı 2.0 lt otomatik var ve full yapılı. yani yükseltme kiti + 225-75-16 mt serisi bridgestone lastikler + arkada % 100 kilit var. grand vitaralarda bence ayna maruti bu ölçülere 31" e kadar değiştirmeye gerek yok. bende asfaltta kullanıyorum ve hiçbir problemim yok. hatta yılbaşında aracımı değiştirme niyetim var. bendeki takımı olduğu gibi satabilirim. 3 ay kullanıldı.
- 3" orjinal yükseltme kiti
-% 100 kilit
-16" süper alaşımlı jant
-16" mt serisi birdgestone 5 adet lastik ( stepne sıfır) diğerleri 3000 km (asfalttada muhteşem performans)
-(isterseniz eski jlx vitaradan kalan ön arka ağır devir ayna marutide var) ama size gerek yok bence.

ilgilenirseniz özelden mesajlaşabiliriz.

lastik ebatlarında 3" yükseltme yapsanız bile bu araçlarda daha büyük takamıyorsunuz. bunuda belirteyim. bundan sonrası kupa yükseltme ihtiyacı doğuruyor.

aracım 99 grand vitara 2,0.aracımı yaklaşık olarak 3,5 4 cm kadar ön salıncaklarda yapılan bir işlem sonucu komple yükseldi.haliyle arka yayların üst kısımlarına da 3 cm kadar fiber malzemeden takoz yaptırdım.görüntü olarak eski halinden çok farklı ve aktarım organları ve yol tutuşu olarak ta sorunsuz oldu.aracıma mt lastik takmak istiyorum .orj ebatları olan 235 60 16 lastiklerin yerine 205 80 16 mt cinsi lastik takacağım.deneme şansım da yok .acaba sorun çıkarır mı ?bu arada alacağım lastikler federal couragia marka.nasıl lastiklerdir?teşekkür eder hayırlı forumlar dilerim...

3-4 cm biraz az olmuş lastikleri satınalmadan önce bir janta taktırıp bir bakın oluyorsa çamurluklara sürtmeyecekse takınderim.
30" lastik almanızı tavsiye ederim burada şu bu ebat diyebmiyorum, 16Jant lastik ölçüleri hk detay bilgim yok.
Maxxis Ferderal yol tutuş açısından digerlerinden başarılı, ama unutmayın. MT lastikde lastik sesi artacak, asfaltda yol tutuş azalacaktır.

Merhaba aynı araçtan bizde aldık.
2001 V6 2.5
Lastik: İnno turbo 205x80x16
Jant: Dışa ofset Maslakta özel yaptılar.
Yükseltme kiti: Fourtart
Vinç: Tmax 9000
Tampon: Vinç takıldı.
Halat: Kevlar 25m.

Şimdilik bunları yazıyorum.
Saygılar.Hüseyin Arda

235-70-16 goodyear wrangler at/r taktım .herhangi bir sorun yok.araç normalden yüksektir. (99 grand vitara)

altuncu57' Alıntı:
235-70-16 goodyear wrangler at/r taktım .herhangi bir sorun yok.araç normalden yüksektir. (99 grand vitara)

Merhaba,
Avatar'da gözüken aracınızın orjinal jantı 16" mi?

avatar da görünen eski aracım 3 kapı vitara jlx'ti(15" ).şu anda 5 kapı grand vitara kullanıyorum(16")

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.