Suzuki 4x4 LJ80 Neler Yapılır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan recevit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,060

recevit

Ana Kamp
Yer
DENİZLİ
Merhaba; ben Denizliden Ramazan yaklaşık 1 yıldır forumda garaj bölümü inceliyorum çok hoşuma gidiyor herkese teşekkürler. Yaklaşık 1.5 yıldır suzuki lj80 kullanıyorum teknik ve parça kısımlarla çok sıkıntım oldu bunun sebebide sanırım Türkiyede bu araçtan olmaması veya ben rastlamadım. şuanda araç antalyada komple motor yapılıyor ve frenler disk yapılıyor. şuana kadar ufak tefek boya ve kaporta haricinde birşey yapılmadı kaporta kısmı ve alt bölümle alakalı (yükseltme,amörtüsör,makaslar difransiyel gibi değişiklik) bu araca neler yapabilirim.Tabiki dış görüşüyle alakalı yapılacak fikirler verirseniz sevinirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Araç özellikleri
Suzuki Lj80
4 silindirli 800 cc, 42hp 4x4 bir araç.
birkaç resim sizlere. 1. resim aldığımdaki ilk hali daha sonrakiler ufuk tefek değişmiş hali. Yenilikler yapıldıkça resimler ilave edilecek.

big_10424144_605465_cjef322.jpg

15042009193.jpg

16122009103.jpg

22042009215.jpg

03062009262.jpg

Etiketler
Ynt: Suzuki 4x4 LJ80 Neler Yapılır

Aracınız çok hoş gözüküyor.
Eğer Samurai SJ 410, SJ 413'le uyumluysa difransiyel ayna mahruti oranları değişimi mümkün.
Bunun yanında makaslara kat atarak ve makas küpelerinden araca daha büyük lastik koymak için yer açma imkanınız var.
Ama her şekilde 235/75/15 lastik sığar gibi gözüküyor o çamurluklara.
Lastik büyünce ayna mahruti değişimi de gerekecek.
Ama bence araç çok orijinal duruyor. Mümkünse sayılı adette bulunan bu aracın orijinalliğini bozmayın.

aracın son resimdeki hali bizim cj5 lere benzemiş, belkide bu yüzden sempati duydum, şimdiden kolay gelsin diyelim.

aracınızın 800 cc oluşu ilginç. çamurluklar izin verip büyük lastik taksanız ve ayna mahrutiyi değiştirseniz bile torkunu bilmediğimiz motorunuz büyük lastiklerde sorun çıkarabilir.

türkiye de belkide 2. si olmayan bu araca nasıl sahip olduğunuzu merak ettim.

aracınız cok güzel degerli bir arac bu aracın dünyada benzerlerine cok farklı modifiyeler uygulanıyor lakin yurdumuz için bu pek mümkün degil bence aracınızın orjınalligini koruyarak kullanın kıymetli bir arac ;)

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu araçta gerek kalmadıkça değişiklik yapmayı düşünmüyorum.Tabi parça sıkıntım var ana şanzuman mecburen değişti . Bu araçla alakalı parça bulma şansım varmı.en önemlisi kendi orjinal şanzumanı nı bulup takmak istiyorum.
kaportayla düzgün uğraşacak kaportacı arıyorum. Aracın üzeri polyester 4 parça kırıklar var iki kere yaptırdım olmadı uğaş vermiyo bizim kaportacı arkadaşlar. Denizli çevresinde varsa bildiğiniz arkadaşlar bi proje yapabiliriz.
ayna mahriti değiştirmeyi motor yapıldıktan sonra performansını bakıp değiştirmeyi düşünüyoruz.
aracı 2008 ekiminde internetten (sahibinden.com)bularak fethiye göcekten aldım. aldığımda bu araçtan Türkiyede olmadığının farkında bile değildim.

08042009178.jpg

Yaşar bey teşekkürler. maruttiler sanırım 3 cilindirli ama şanzumanını bi karşılaştırmak lazım.

İlk defa gördüğüm bir model. Araç önden Toyota ya benziyor. Güle güle kullanın.

Suzukimizin komple motor yapıldı ön frenler diske çevrildi şu anda koparta işimiz var.
Kaporta ve polyester işimiz var. yeni resimler koyuyorum. yeni fikirler verirseniz memnun olurum.

11052010289.jpg

11052010291.jpg

11052010292.jpg

11052010294.jpg

11052010293.jpg

En önemli polyesteri ile uğraşıyoruz kırıklar ve çatlaklar var. Polyesterin üst kısmına civataları üptal edip mandallı açılır kapanır hale getiriyoruz. Fazla kırık yerleri saç ile destekleyip polyester yapıyoruz.

15052010309.jpg

15052010308.jpg

15052010307.jpg

15052010310.jpg

15052010311.jpg

UYGUN FİYATLI VE BU ARACA UYGUN VİNÇ NE TAKABİLİRİM. ARAÇ 900 KG AĞIRLIK CİVARINDA 800 CC BİR ARAÇ

11052010292.jpg

11052010290.jpg

Bu Türkiyede tek olan aracı bence elinizden geldiği kadar orjinal tutmanız çok güzel olur... İnşallah en iyi şekilde toparlayabilirsiniz aracı. Kolay gelsin. Lazım olan bir parça falan olursa her türlü yardımcı olabiliriz..

KORAY BEY TEŞEKKÜR EDERİM. ARAÇTA DEĞİŞİKLİKTEN ZİYADE TAMİRAT VE SAĞLAMLAŞTIRMAYI ÇALIŞIYORUZ. FAKAT İLK ALDIĞIMIZDA MECBUR KALDIK 410 ŞANZUMANI TAKTIK. ORJİNAL ŞANZUMANINI İHTİYACIMIZ VAR TÜRKİYEDE SANIRIM BULAMAYIZ YURT DIŞIYLA İRTİBATINIZ VARSA ARAŞTIRABİLİRSENİZ SEVİNİRİM.

recevit' Alıntı:
KORAY BEY TEŞEKKÜR EDERİM. ARAÇTA DEĞİŞİKLİKTEN ZİYADE TAMİRAT VE SAĞLAMLAŞTIRMAYI ÇALIŞIYORUZ. FAKAT İLK ALDIĞIMIZDA MECBUR KALDIK 410 ŞANZUMANI TAKTIK. ORJİNAL ŞANZUMANINI İHTİYACIMIZ VAR TÜRKİYEDE SANIRIM BULAMAYIZ YURT DIŞIYLA İRTİBATINIZ VARSA ARAŞTIRABİLİRSENİZ SEVİNİRİM.

Yinede Suzuki parçası kullanmanız güzel. İnşallah size uzun süre hizmet verebilir..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR