suziki vitara ve lpg

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan semih33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,051
Ynt: suziki vitara ve lpg

sayın SECO51 aracınız ne gibi hata veriyor onları yazarsanız daha iyi olur bence

Etiketler

aracım eski olduğu için data larını bulamadıklarını bu yüzden taktıkları sisteme doğru yazılımı yükleyemediklerini söylüyorlar =palavra.. ??? 8)

herhangi bir arac ile lpg cinin bilğisayarına fiş ile baglanıldığında olay şu dur..>sizin aracın enjektör açılıp kapanma zamanlamalarını kendi içine atar sonra bu programı alıp lpg sisteminin enjektörlerine uyumlu bir program haline getirir..onların çalışması için grekli yazılımıhazırlayıp tek tuşla lpg ecu suna yollar ....sonrasında aynı benzinle calışıyormuş gibi olur fark olmaz ..bu işin adı otomatık kalibrasyon ayarıdır..

örnek bende v6vitara var buna izmirde polonya malı kme takılmış..bu sistem 4000 motor ceherokiyı hoplatıyor ama benim kini kıpırdatmıyordu.. ::smiley:cöpe atıp tartırını taktım.. ;D kurtuldum..10 kere ayar oldu olmadı araca uymlu degıldı..enjektor memesinden ondan undan tamam al parasını degiş tir gene olmamıştı..

servizler için verdigi program+ecu içindeki program dandık ve eski tıp dı dıyelim kısaca.. ;D benim araca aklı yetmıyordu.. ;D

ilginize çok teşekkür ederim
siz uyandırdıktan sonra yaptığım araştırma ve görüşmeler neticesinde bu söylenenin aynen sizin dediğiniz gibi PALAVRA olduğunu öğrendim
suziki satış sonrası yardıma durumu anlattım onlarda aynı şeyi söylediler bu dataların çok kolay alınabileceği ve ayarın yapılabileceğini ama lpg
tavsiye etmediklerini bildirdiler ben son bir kez daha deneyeceğim şansımı brc yetkilileri aradılar ve bir randevu verdiler ayrıca başka bir usta
ile bu işi çözeceklerini söylediler olmadı ben benzinliye dönüş yapacağım lpg yi çıkartacağım son gelişmeleri buradan paylaşırım
sağlıkla kalın

merhaba arkadaşlar 2005 grant vitara 3k otomatik aracım var. daha öncede aynı modelin1998 olanı vardı memnun kaldım. aracımda motor işareti devamlı yanıyor. usta tüplü araçlarda olur demişt. ancak 15 gün önce aracımı satıp model yükseltmeyi düşündüğümde bir müşteri ile beraber servise gittik suzuki kanguru ankaraya. orda aracın ısı sönsörleriyle ilgili hata olduğunu söylediler. aslında elemanın tavırları bana biraz aracı kötüler gibi geldi çünki araçta bir parça boya kazasız ve her aksamı mükemmel çalışmasına rağmen, alıcıya bir servisten ziyade galerici gibi içerdeki kendi araçlarından Fiyat karşılaştırması ve hatta 2005 1,6 ile 2006 2,0 5 kapıyı karşılaştırmak gibi terbiyesizlik yaptılar. bunlar hiç önemli değil elma ile armut karşılaştırılmaz. bende sinirlendim aracı satmaktan vazgeçtim şimdilik. bana bu sensör konusunda bilgi verirseniz sevinirim. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

ısı sönsörleriyle ilgili hata olduğunu söylediler.

ısı sensörü 2 adettir biri paneldeki göstergeye bilgi verir o 2 fişlidir.. ;)

digeri 3 fişşli olup..(pin) ecu ya motor ısı bilgisi verir motorda soguksa o ecu da yakıtı arttırır..

bu tip sensörlerin arızası benim gibilerin yazması ile bulunmaz..? sizin usta dediklerinizin söyledi diye bozuk olması diyede bir şey yoktur..!

>>>tek yöntemi obd soketinden arıza bulucu okuyucu makinaya baglanması ile bulunur..orada arızalı ise zaten arıza kaydeder. o arıza şıp diye cıkar.. ;) silinir tekrar calıştığında tekrarlarsa onun arızalı olduğunu makina + herkes anlar.. ;) :smiley:
birde yanda ne olması gerektığinle ilgili skala verir ..derki..misal....8,5 <>13 volt arası vermesi lazım der sizinki 5,5 . veriyorsa ihtıyarlamış degişmesi gerek..demektir..

>>arac makinaya baglanıp azızası ne bakılmadan anlamaya calışmak sizin servis ustasının yaptığı..>>denizdeki balığın pazarlığını yapmaktır balıkçı ile.. ;D ;D

sizde arıza lambasını öttüren sensörün adı lambda sensörüdür..buna halk arasına oksijen sensörüde denir..
2 şeyden yanar..
1-) lpg kalibrasyon ayarını yapan ustanın salak olmasından .! akıllısı bulununca düzelir.. ;)
2-) lpg sisteminin araca uyumsuz olmasından .! üstündeki çöpe atılıp uyumlusu takılınca düzelir.. ;)

OHHHHHH
sonunda rahat bir nefes aldım
daha önce sizlerle paylaşmıştım aracımın lpg de ne montaj nede başka bir problem inanamıyorum ama benim aracıma
lpg için yüklenmesi gereken yazılım yüklenememiş çok kısa bir ayar ve yüklemenin ardından LPG deki bu güne kadar anlattığım bütün
sorunlar yok oldu bunları sizinle paylaşmak için 1 hafta bekledim ne olur ne olmaz boş yere sevinmeyeyim dedim
ama inanın araç ne zaman benzinden lpg ye geçiyor hissetmiyorum bile performans dersen benzinden hiç farkı yok
gelelim ne yapıldığına muğlada istanbul otogaz ilhami usta diye bir usta var sorunumu o çözdü abi buna yazılım atılmamış dedi
ve bir yazılım yükleyip birkaç bilgisayardan ayar yaptı ve bir yıllık çile bitiverdi
ALLAH herkese bilgili ustalarla karşılaşmayı nasip etsin, benimki biraz geç oldu ama sanırım temiz oldu inşaallah böyle devam eder sevinmeye bile korkuyorum
esen kalın

birde eklemem gereken bir durum var bunuda merak ediyorum bilen varsa bu konuda yardımcı olsun
ustanın söylediğine göre bu araçlar ilk çıkan full enjektör araçlarmış ve bunlar yarı sıralı sistem imiş bilmeyenler sıralı sistemlere yaptıkları yüklemeyi yaptıkları için sorun oluyormuş
ben bu işlerden hiçmi hiç anlamadığım için yorum yapamıyorum bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR