Survival Bıçağı Seçimim

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SAT Komando Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,050
Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Seçtiğiniz bıçak (ka-bar) 1095 çeliğinden üretilmiş karbon oranı yüksek kaliteli bir bıçaktır.Ama gerber bıçak işinde ad yapmış,ve bu adı sonuna kadar hak ediyor.Ka-bar aldığınızda sizi üzmez , ama imkanınız varsa e-bay'dan gerber getirtin.Gümrük deklerasyonunu düşük göstertebilirseniz gümrük işinide garantiye almış olursunuz. Saygılar ,
 

Etiketler
Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Sn.TurKuaZ engin bilgileriniz den faydalanmak için acizane bir sorum olacak . ÖKK bünyesinde çalışan MAK ve DAK timlerinin adlarının açılımını yaparmısınız . Eğer uygun görürseniz birde CSAR kısaltmasının türkçe açılımını yaparsanız beni çok bahtiyar edeceksiniz .
Şimdiden teşekkürler saygılar .
 


Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

SAT Komando' Alıntı:
Üzerime vazife değil ama;
MAK>Muharebe Arama Kurtarma
DAK>Doğal Afet Arama Kurtarma
CSAR(Combat Search and Rescue)
şeklinde.

Sn. SAT Komando CSAR 'ın Türkçe karşılığı nedir sadece onu merak ettim .

Bu arada bıçaklar ile ilgili bilgileri http://www.tabancatufek.com/forum2/showthread.php?tid=5860 buradan da bulabilirsiniz .
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Bıçağınızı seçtinizmi bilmiyorum ama eğer tanıdığınız askeri personel varsa JAVDES ten KA-BAR bıçak aldırabilirsiniz. Ben Full Size Black Tanto aldım ve memnunum ayrıca birde getirttiğim KA-BAR Cutlass Machete im var. Bunlar yüksek karbon içeren çeliklerden üretilmiş, gerçekten fiyat-performans açısından üst sıralarda yeralan ürünler.

1245_large.jpg

Black Tanto

1248_large.jpg

Cutlass Machete

1221_large.jpg

Next Generation Serrated Edge

1214_large.jpg

Black Serrated Edge

Alta yer alan iki resimdeki ürün ile benzer bir ürün şu anda JAVDES in satış mağazasında var ve yanlış hatırlamıyorsam 260 ila 180 TL arasında fiyatları
 




Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Evet, bahsettiğim yerde ya 180 yada 160 TL idi, tam olarak hatırlamıyorum. Bıçaklara karşı özel bir ilgim var, sanırım Next Generation Serrated Edge modelinden alacağım bir tane ama hanımla anlaşamıyoruz, bilmiyorki onlar için takı neyse bıçakta benim için o :smiley:
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Cutlass Machete'i yurt dışından getirttiniz galiba.
Bu konuda prosedür nasıl işliyor, bilgi verirseniz sevinirim.
Çünkü öğrenciyim ve 200 tl bütçeme ağır geliyor. Bir bıçak için :smiley:
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Ebay den aldım, gümrük işi bence tamamen şansa bağlı, öyleki bazen çok ufak bir paket için zorluklar yaşarken bazende bu gibi ürünlerde sorun yaşamıyorsunuz. Ben bu güne kadar bir çok ürün aldım, fiyatının 100 USD yi geçmemesine özellikle dikkat ettim ve birde paketin üzerine GIFT yazdırttım. UPS FEDEX gibi postalarla değilde 15-20 gün içinde ulaşan normal posta yolunu seçtim fakat bacanağım benim kadar şanslı değil, onunkiler her defasında gümrüğe takıldı.

Benim adresim resmi kurum adresi belki o yüzden biraz daha şanslı olabilirim, bilemiyorum. Size tavsiyem ya para biriktirip yurtiçinden temin etmeniz yada internette ikinci el ürünlerin alınıp satıldığı sitelerden satın almanız. Oradaki birçok kullanıcı ürünü yurtdışından gönderip sizin adresinize kadar teslim ediyorlar ama belli bir kar marjı dahilinde tabiki.
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Türkiye'deki model:
https://www.kabar.com/product/productDetail.do?productNumber=1271

Beni yarı yolda bırakmayacağından, parasını çıkaracağından emin olsam hemen alırım lakin, Youtube'da izlediğim sapından kırılmış Ka-Bar moralimi bozdu.
 



Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Videosunu izlediğin test sence normal bir test mi? Fizik kanunlarını alt üst edecek bir bıçak göremedim ben bugüne kadar. Dünyadaki en sağlam bıçağı BUSSE üretir, sadece kendisinin kullandığı INFI materyalden üretilir ama onun fiyatı kendi ülkesi Amerikada bile 250 USD civarlarından başlar.

Sana şunu söyliyeyim, ülkemizde SOG, Gerber, Cold Stell gibi birçok marka ürün bulman olası fakat şuna çok dikkat etmelisin. Bu markaların ürünlerinin neredeyse hepsi LCT (düşük maliyetli üretim) dahilinde uzak doğu ülkelerine yaptırılır. KA-BAR taktikal bıçakların namlu kısımlarını kendisi imal eder, sap ve kılıfları uzakdoğu ülkelerine yaptırır. Tavsiyem eğer iyi bir bıçak alacaksan satın almadan evvel gördüğün bıçağın model numarsını alıp üreticisinin sitesinden namlusunun nerede imal edildiğine bak. Satıcıların çoğu USA der ama bu sadece satış hilesi.

Benim sana resimlerini gönderdiğim ürünlerin machete dıışında hepsinin namlusu USA dır, kılıflarıda son derece sağlam olan Kydex den imal edilmiştir. Abartılı test videolarını izleyipte bıçaktan soğuma, ben benim tanto yu bir aracın kaportasına sapladım ve kestim (test amacı ile), ağzı bile körelmedi daha ne olsun yani.
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

http://www.youtube.com/watch?v=brL9AQGUQPk
Söz konusu video bu.
Çocuk bıçağı ağaç keserken kırmış, anladığım kadarıyla.
Ka-Bar'ın sayfasında çeliğin USA, kılıfın Tayvan malı olduğu ifade edilmiş. Biraz bekleyip, para biriktireceğim. Bora konusunda araştırma yaptım ama, onun da şimdilerde kalitesini yitirdiği söyleniyor.
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Öncelikle alacağın bıçağın ne iş göreceğine kara vermen lazım. O kadar çok çelik türü varki, sen bıçağı kesmede mi, vurmada mı, sürtmede mi kullanacağına karar vermelisin. Benim sanırım 8 in üzerinde bıçağım var, BORA çok beğendiğim bıçaklar arasında. Kesme ve yumuşak malzemeyi doğrama işinde çok işe yarıyor, yanılmıyorsam 440c çeliğinden imal ediliyor. Dikkatli bilenirse (ben iyi bileylerim :smiley: ) rahatlıkla traş olabilirsin ama darbeli vurmaya gelince işi biter. Bu yüzden kullanım amacına yönelik çelikten üretilme bıçağı seçmen çok ama çok önemli.

Benim Tanto yüksek karbon içeren bir çelikten imal, çoğunlukla balta gibi kullanıp odun kesiyorum, gayet iyi biley alıyor ve strese iyi dayanıyor. Kullanım alanı konusunda bir örnek verecek olursam mesela sualtı bıçakları paslanmaması için yüksek krom içerirler dolayısı ile diğer çeliklere nispetle yumuşaktırlar, eğer biz illede sert olsun yamulmasın diye tuzlu suda karbon çelikten imal bir bıçak kullanmaya kalkarsak korozyonla başedemeyiz, bıçak çabucak paslanır. Onun için bıçağı nerde ve hangi amaçla kullanacağın çok önemli. Ağacı balta ile keseriz, bıçağımız kınında durur böylece sapı mapıda kırılmaz :smiley:
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Anladım.
Şu halde USMC Ka-Bar'ı gönül rahatlığı ile alabilirim.
Dikkatli ve özenli kullanırsam ömür boyu kullanabileceğimi düşünüyorum :smiley:
Önerileriniz için teşekkür ederim.
Saygılar.
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Bu arada Kabar Tanto ile Kabar Klasiğin çelik türü aynı. 1905 çeliği. Bu tanto ile yaptıklarınızı bir klasik kabar ile yapabileceğim anlamına geliyor yanılmıyorsam.
 



Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Tabii, kullanılan çelik özelliği aynı ise sadece tip ve boyutlar değişiyor. Dal falan keseceksen namlu boyu uzun olmalı ki bileğine daha az yük binsin.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,519
Mesajlar
1,519,196
Kayıtlı Üye Sayımız
172,177
Kaydolan Son Üyemiz
cengoboy

SON KONULAR



Geri
Üst