Survival Bıçağı Seçimim

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SAT Komando Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,465
Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Konu gerçekten dağılıyor ama belirtmeliyim ki ben Pilotlarımız MAK eğitimi alırlar babında birşey yazmadım. Örnek pilotlar üzerinden verildiği için bende o örnek üzerinden açıklama yaptım.Hava kuvvetleri MAK kurslarından bahis açan ben değilim maalesef :smiley:

Ana fikir basit, Eğitim almak,kurs almak başka o eğitimi verilen birliğin unsuru olmak başkadır.

Saygılar.

Bıçak konusuna gelince SOG modelleri araştırın derim,oldukça hoşa gidecek modelleri var SOG Pentagon sahibiyim şahsen.
 

Etiketler
Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Bilmiyorum ama benim Ka-Bar deyince aklıma direk USMC(United States Marine Corps) için üretilen model geliyor.
Gördüğüm kadarıyla SAT Komandolarından bazıları Ka-Bar kullanıyor.
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

bozkurti' Alıntı:
Sn. SAT Komando
MAK peci takan ama bordo bere takmayan da bir çok subay astsubay var dimi !!!!
Hava kuvvetleri MAK kursu var ve her kuvvetden katılımcı alıyor.

Sn.TurKuaz yukarıda yazanları ben yazdım nerede pilot yazdığımı yada nerede pilotlardan örnek verilmiş . ''MAK ile Bordo Berelileri ayıramayız diye düşünüyorum.'' Kelimelerini yazan sizsiniz ve demem o dur ki Türkiyede iki farklı MAK birliği vardır . ÖKK MAK ve THKK MAK ikiside farklı yetkilerde yapılanırlar ama sonuçda ikiside MAK birliğidir . Bu arada Türk Silahlı Kuvvetlerinde gerçekleşen ve başarılı kayıtlara geçmiş tek MAK harekatını HKK MAK birliği gerçekleştirmiştir .
http://www.milliyet.com.tr/2006/05/23/son/sondun19.asp
Saygılar .
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Osman bey, SAT lar yeri geldiğinde patlayıcı üzerinde çalıştıkları için Non Magnetic denilen materyallerden yapılmış özel bıçaklar kullanırlar,tabi bu bıçaklarda oldukça pahalıdır ama Ka-bar da kullanılır.

Sn.Bozkurtli, yukarıda yazdığım yazılardaki anafikri yeterince ifade edemediğimi düşünüyorum.

Konu yukarıda resmi verilen MAK bordo bereli üzerinden açılmışken siz hava kuvvetlerine ait CSAR ekibini olaya dahil ettiniz.TSK de kayıtlara geçmiş harekatları basın yolu ile tescilleme gayretinizi taktir etmekle birlikte, Özel operasyonlar için yetiştirilmiş bir ekibin basında yer almayacağınıda hatırlatmak isterim, kaç ÖKK operasyonunu ayrıntılı olarak basında okuyabildiniz? :smiley:

MAK Özel Kuvvetler bünyesinde Grup Komutanlığı olarak yer alan TSK nin en güzide birimidir,Hava kuvvetlerinde ise MAK değil CSAR bulunmaktadır.

okk77.jpg


Bir arkadaşımızın MAK arması taşıyan bordo berelilerin resimlerinden sadece bıçak göstermeye çalıştığını gözardı edip olaya başka bir birimin arama kurtarma ekibini dahil etmenize ne gerek vardı, anlayabilmişte değilim. Konu MAK değildi Resimdeki MAK birliği mensuplarının bellerindeki bıçaktı.

Bahsini etmeye çalıştığınız hava kuvvetleri ekibi CSAR ın resimleri ise aşağıda,

a66gi2.jpg
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Sayın Turkuaz, öncelikle bıçak konusundaki bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum.
Diğer meseleye gelince, Özel Kuvvetler MAK gibi hassas bir birim hakkında ortada net bilgiler çok az olduğundan -ki bu gayet normaldir- çoğu insan yanılgı içine düşebiliyor.
 



Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

MAK = CSAR yani combat search and rescue buda muharebe arama kurtarma demek değilmi değilmi ???? Yineliyorum TSK kayıtlarına geçen ilk ve tek gerçek MAK harekatı ( ki bu panama bandıralı yük gemisine sadece 1 MAK personeli çıkmıştır ) haberdeki olaydır .

Alıntı Ekle
Sayın Turkuaz, öncelikle bıçak konusundaki bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum.
Diğer meseleye gelince, Özel Kuvvetler MAK gibi hassas bir birim hakkında ortada net bilgiler çok az olduğundan -ki bu gayet normaldir- çoğu insan yanılgı içine düşebiliyor.

21551 1368597815672 1253507320 31075283 8252939 n

TAMAMEN katılıyorum..
Saygılar .
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

SAT Komando' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar.
https://www.kabar.com/product/productDetail.do?productNumber=1271
Linkteki bıçağı kamp faaliyetlerinde kullanmak için satın almak istiyorum.
Görüşlerinizi belirtirseniz, sevinirim.

Saygılar.
Tecih ettiğiniz bıçak markası geçmişte ve halen bir çok ordu tarafından tercih edilmişdir .
Nacizane olarak ben bir de
http://www.gerber-tools.com/Gerber-LMF-II-Coyote-Brown-22-01400.php
bu ürüne bakın derim hem 3 farklı rengi var :smiley:
buda neler yapabildiği
http://www.rockynational.com/ProductInfo/Files/2297/How_to_Attach_The_LMF_II.pdf
 


Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Sn.SAT Komando ürün yaklaşık 70 dolar ve kargo ücretine temin edilebiliyor .


http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=gerber+lmf+ii&_sacat=See-All-Categories
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Ben Türkiye fiyatları için düşünmüştüm. Peki gümrükten geçirme işini nasıl yapacağım?
Eğer bir bilginiz varsa, paylaşın lütfen.
Bildiğiniz üzere ülkemizde bu tür ürünlerin fiyatı çok fahiş.
 



Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Ben bir çok çakı ve bıçak getirtdim bir sıkıntı olmadı sadece hepsini bir anda getirtmeyin .
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Özel kuvvvetlerde Grup komutanlığı olarak görev alan MAK ile MAK eğitimi verilen bir okulu lütfen karıştırmayalım.MAK Peci ile MAK eğitimi yazılı posteri nasıl karşılaştırabiliyorsunuz oda başka bir olay .Hala olayın böyle iddialaşmaya sürülmesine inanamıyorum aslında.

Tekrar yazma ihtiyacı hissediyorum,konu bordo bereli veya MAK değil resimde görülen bıçaktı, ne işi var bıçakların tartışıldığı yerde egeye düşen uçağın? şimdi buraya şemdin sakık ıda getireyim bende konu tamam olsun,oda bir nevi arama,kurtarma! operasyonu nasılsa... :smiley: 42 ay eğitim gören MAK subay veya astsubayının basit arama kurtarma faaliyetlerinde görev alacağını düşünmekte biraz acaip. Bu birimin adında MAK yazıyor diye ağaca çıkan kedileri kurtarma operasyonları yaptıkları düşünülmemeli bu birimler düşünülenin ötesinde faaliyetler göstermektedir.MAK kelimesine takılarak bir tarafta arama kurtarma faaliyetleri yapan bir birimle diğer tarafta ülkenin en önemli operasyonlarını yapan grup komutanlığını karıştırmamak gerekiyor.

Şahsen bu komik iddialaşmada yeteri kadar güldüğümü düşünüyorum. Size başarılar dilerim.

Sn. SAT Komando, bu konunun bu kadar uzamasından dolayı özür dilerim. Bıçak konusuna gelince,nacizane tavsiyem karaköy e kadar inerek orda bir dolaşmanız,hatta dalış malzemeleri satılan yerlerde uygun fiyata dalış bıçaklarıda mevcut,modli hoşunuza giden bir tanesini kamp bıçağı olarakta tercih edebilirsiniz.

Saygılar
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

42 ay eğitim gören MAK subay veya astsubayının basit arama kurtarma faaliyetlerinde görev alacağını düşünmekte biraz acaip. Bu birimin adında MAK yazıyor diye ağaca çıkan kedileri kurtarma operasyonları yaptıkları düşünülmemeli bu birimler düşünülenin ötesinde faaliyetler göstermektedir.MAK kelimesine takılarak bir tarafta arama kurtarma faaliyetleri yapan bir birimle diğer tarafta ülkenin en önemli operasyonlarını yapan grup komutanlığını karıştırmamak gerekiyor.

Sn . TurKuaz

Basit arama kurtarma faliyeti : En komiğide bu oldu ne zamandan beri deniz düşen f 16 pilotunu sağ sağlim geri getirmek ( 14 yunan komandosunun da bulunduğu panama bandıralı gemi sahibi şirket yunanlı ) basit kurtarma oldu yada siz çok fazla kurtarma yaptığınız için bu basit geliyor .ÖKK ya bağlı MAK yetkileri ile HKK bağlı MAK birlikleri farklı yetkilere sahip iki MAK birimidir . MAK adı üstünde Muharebe Arama Kurtarma yani sınırlarımız dışında kalan dost kuvvet mensuplarını bulup geri getirenler .

Özel kuvvvetlerde Grup komutanlığı olarak görev alan MAK ile MAK eğitimi verilen bir okulu lütfen karıştırmayalım.MAK Peci ile MAK eğitimi yazılı posteri nasıl karşılaştırabiliyorsunuz oda başka bir olay

Tekrar edelim iki farklı MAK birliği iki farklı görev yetkisi .


42 ay eğitim gören MAK

Umarım hatalı yazmışsınızdır . ÖKK ya kabuledilen personel komando temel ve ihtisas sonrada ÖKK kursu alır eğitim sonunda başarı gösterenler MAK timlerine geçer ve geri kalan diğer eğitimleri alır ve bu 2 yıl gibi bir sürede biter . yani 24 ay

HKK ait MAK kursu ise 54 hafta kesintisiz bir eğitimdir ve eğitimi bitirebilen personel MAK brövesi takmaya hak kazanır .

Dünya'daki her ordu çok önem verdikleri pilot vb personelini sınır ötesinde bırakmak istemez hem haber alma hemde moral açısından ve MAK ( CSAR) ekiplerinin kurulma amacı budur . Siz bu kurtarma operazyonunu basit kurtarma demeniz beni üzdü .14 Yunan komandosunun arasına inen 1 personel o personeli o gemiye indirmek için uğraşan pilotlar havada Yunan helikopterine önleme yapmaya çalışan CASA pilotu ve bir sürü hayatını hiçe sayan personel .Bu kişilerin hiç biri basit kurtarmacı değildir . Tabiki ÖKK da görev yapan personel gittiği görevler basına çıkmaz . Ama TSK da kayıtlara geçen ilk ve tek MAK görevi haberini okuduğunuz görevdir ve başarı ile yerine getirilmiştir .
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Sayın Turkuaz ve bozkurti, ikinizin de söyledikleri doğru bilgiler. Onlara bir şey diyeceğim yok.
Ancak şunu da gördük ki Özel Kuvvetler MAK ile CSAR(MAK) birbirinden ayrı birimler.

Benim konuda ifade etmek istediğim Bora firmasının Shogun modellerinin MAK tarafından kullanıldığını söylemesi. Ben de gördüğüm çoğu bordo berelinin çekmaster taşıdığını göstermek amacıyla o resimleri ekledim. Bordo berelilerin bir kısmı MAK eğitimi alıyor ve kendi içlerinde MAK ve DAK birimleri var. Yani Özel Kuvvetler de arama kurtarma yapıyor. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştüğünde hatırlarsanız, Özel Kuvvetlerin de bir Skorsky helikopteri kırıma uğramıştı.

Öte yandan Turkuaz da arama kurtarma birimlerinin yaptığı faaliyetleri küçümsemek istememiştir. Kendisinin amacı Özel Kuvvetlere bağlı birimlerin daha profesyonel olduğunu ifade etmekti(bana göre).

Konudan varacağımız sonuç şu, Ka-bar'ın USMC için ürettiği Fighting Knife, tercih edilebilir bir bıçaktır.

Özel Kuvvetler ve Arama Kurtarma hakkındaki görüşlerimizi, yeni bir konu açarak oradan sürdürelim.
Saygılar.
 

Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Bu tarz inatlaşmaya girmeyi hiç düşünmemiştim açıkçası.

Konuları geziyordum,bilgim olan bir konuda yorum yapmak istedim ama birden bire kendimi imaen küçümsenir pozisyonda buluverdim.

Konuyu 3 kere özetlememe rağmen halen hiçte niyetim olmayan pozisyonlara sokulmaya çalışılmam ise pekte şık değil.

Son bir tekrar daha yapma ihtiyacı hissediyorum, Bahsi edilen birimlerden birisi özel kuvvetlerin en önemli birimlerinden birisidir,diğeri ise arama kurtarma faaliyetleri yürütür.

Bu askerler ilk etapta 72 hafta süren temel nitelik kursu ve sonrasında ihtisas alanlarına göre 52 haftaya varan yurtiçi ve yurtdışı eğitimler görürler. Bu sebeple eğitim sürecini yanlış yazmadığımı düşünüyorum. Basit bir örnek vermek gerekirse Basında adı geçen tanınmış özel kuvvetler, mensuplarının tamamının MİT te görev aldığını ve hatta şu anda bile MİT in tepe yönetiminde birkaç Bordo bereli bulunduğunu hatırlatmak isterim. Yani sırf adlarının açılımı aynı diye birbirinden farklı ihtisas eğitimi almış 2 birimi illaki çatıştırmak lüzumsuzdur. Israrla MAK diye isimlendirilen ama daha sonra benim hatırlatmam üzerine parantez açılarak (CSAR) diye hitap edilen ekibi küçümseme gibi bir durum yoktur.CSAR Hitabı TSK literatürlerinde geçmektedir,tarafımdan uydurulmuş bir isim değildir ve Bordo bereli ekibe SAR diye hitap edilmemektedir!

Israrla ve konu ile alakası bulunmamasına rağmen bu birimlerden birisinin yaptığı arama kurtarma faaliyetinin ısrarla buraya taşınmasının, konu içeriği olan kamp bıçağı ile alakasını ise halen anlayamadım,son 3 mesaj sürekli kurtarma faaliyyeti ve TSK literatürü üzerine dönüyor!

Görevini yapan askerleri küçümseme gibi bir duygu taşımıyorum sadece alakasız bir konuya, bu insanların dahil edilmesinin de bu insanları yücelttiğini düşünmüyorum. Görevleri için canını vermeye hazır bu insanları "alakaya maydanoz" dedirtecek konulara dahil etmek ne derece doğru?

Bu sebeple bu konuda yazılacak Bıçak harici mesajları görmezden geleceğim. Tekrar konu sahibi arkadaştan özür diliyorum.

Saygılar.
 



Ynt: Survival Bıçağı Seçimim

Sn.Turkuaz
Gezenbilir forum sistemi belli bir mesaj sayısına ulaşamadımdan, özel mesaj yollamamı engelliyor.
Rica etsem sizinle irtibat kurabileceğim mail adresinizi gönderebilir misiniz?
Tecrübelerinizden ve bilgilerinizden faydalanmak isterim.
Saygılar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,247
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst