Suriye'ye Giriş Artık Vizesiz!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,252

VitaEsMorte

Zirve
DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davudoğlu, Türkiye ile Suriye arasındaki vize uygulamasının karşılıklı olarak tümüyle kaldırıldığını belirterek, Suriye halkına “Türkiye sizin ikinci memleketinizdir. Bu bayram hediyesi iki ülke halkına da hayırlı olsun” dedi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de, “Suriye'ye gelişleriniz İstanbul'dan Ankara'ya gidişiniz gibi olacak. Suriyeliler Türkiye'ye, Halep'ten Şam'a gider gibi seyahat edecekler” dedi.

Bakan Davutoğlu, yarın Türkiye-Suriye-Irak Dışişleri Bakanları toplantısının yapılamayacağı, toplantıya Irak'ın katılmayacağı yönünde haberler olduğunu hatırlatılması üzerine, “Biz yarın bu toplantının başarılı şekilde yapılacağına inanıyoruz” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yaptıkları görüşmenin ardından, iki ülkenin dışişleri bakanları ortak basın toplantısı yaptı.

Davutoğlu, vizenin kaldırılmasının yanısıra Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasına karar verildiğini de belirterek, şunları söyledi:

“Yapılacak anlaşmanın imzasından sonra vizesiz seyahat edilebilecek. Bu ilişkilerimizin ulaştığı seviyeyi gösteren çok önemli bir işarettir. Örnek bir komşuluk ilişkisidir. Karşılıklık güven ilişkisinin de bir göstergesidir. Gelecek nesillerimize büyük bir hediyedir.

ikinci önemli müjde, tarihi adım ise Yüksek Düzeyli Stratejik işbirliği anlaşmasının imzalanması, konseyinin kurulmasıdır. En üst düzeyde bir işbirliği kurulmuştur. Bu mekanizma ile her sene iki ülke Başbakanlarının eşbaşkanlığında ortak kabine toplantıları yapılacak. En az bir kere de bakanlar konseyi toplanacak. Dışişleri, enerji, ticaret bayındırlık, su içişleri bakanları bulunacak. Ortak eylem planı hazırlayacaklar. Bunlar kısa bir fetret devrinin ardından halkları kaynaştırcak iki önemli adımdır.

Davutoğlu, daha önce Irak ve bugün Suriye ile imzalanan 'Stratejik Ortaklık Bildirgesi'nin İran ve diğer bölge ülkeleri ile de imzalayabileceklerini vurguladı. Davutoğlu, israil'in Suriye ile görüşme sürecinde, Türkiye'yi aradan çıkartarak, direk görüşme talep ettiği yönündeki bir soruya, “Geçen yılki görüşmelerde çok yol alındı. Ama İsrail'in Gazze saldırısı olmasıydı doğrudan ilişkiye geçilecekti. İsrail'de şimdi yeni bir yönetim geldi. Suriye görüşmelere hazır olduğunu söyledi. Bu irade oluşursa biz de her türlü katkıya hazırız” dedi.

İSTANBUL ANKARA'YA GİDER GİBİ SURİYE GELİN
Başbakan Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad arasındaki görüşmenin yapıcı geçtiğini belirten Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de, vizenin kaldırılmasının iki ülke arasındaki güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi. Vizeyi kaldırarak, Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Esad'ın her iki ülke halkına müjde vermek istediğini söyleyen Muallim, “Türk halkına şimdiden Suriye'ye hoşgeldiniz” diyorum.” dedi.

İşbirliği halkalarının ticaret hacminin yükselmesi, enerji işbirliğini geliştirilmesiyle daha büyüyeceğini vurgulayan Muallim, iki ülke arasında taşımacılık yapan TIR'lar için uygulanan verginin de kaldırılmasını kararlaştırıldığın söyledi. Muallim bir soru üzerine, Suriye ile İsrail arasındaki görüşmelerin tekrar başlaması konusunda görüş birliğine varıldığını ancak barış konusunda İsrailli bir ortağın olmadığı kanısına vardıklarını açıkladı. Her iki Dışişleri Bakanı terörle mücadeleyle ilgili sorular üzerine, terörle mücadele edeceklerini ve bunun bölgede olumlu etki yapacağını vurguladılar.

Milliyet

Etiketler

Ynt: Suriye'ye Giriş Artık Vizesiz!

Gidenlerin dönüşte methettikleri Suriye ziyaret etmek istediğim yerlerden birisi...Vizesiz olması az da olsa maddi -manevi rahatlatacak...

Umarım ilerki yıllarda bu gibi uygulamalar diğer komşu ülkeler için de gerçekleşir..

Murat can bey haberleri çok iyi takip eden bir arkadaşınız olarak (kızımın evlilik işleri sebebi ile kaçırmışım demekki ) bu haberi sizden öğrenme sevincini şuan yaşamış oldum ,çok güzel bir haber ben suriyeyi oradan geçerken gezen birisi olarak bunun çok faydalı olacağına inanyorum bu inancım maddi , manevi , coğrafi adına ama benim arzum bu adımın avrupa birliğinden gelmesiydi ben avrupa birliğine girmeyi sonuna kadar destekliyenlerdenim bu konuda onların ne düşündüklerini de çok iyi anlıyorum ama ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar bu korkularının sonucunda akibetleri iyi olucak .
dünya ile kardeş olmamız belki imkansız ama şiddetin , ölümlerin , katliamların , işgallerin , ekonomik savaşların yaşanmayacağı bir dünyayı inşaa etmek insanoğlunun elinde olduğuna inanıyorum diğer inancım bu şekilde ki dünya belki biz göremeyiz ama sevininki bu mutlaka olucak. fertler ve dünya devletleri için geçerli bir atasözünü ben sadece aktarıyorum ,
( hakikatların yola getiremediğini musibetler döve döve getirir ) bu söz bana ait değildir ama dünya gündeminde olan ve yaşanan güncel bir söz hergün haberlerden duyduğumuz hergün dünyamızda yaşanan doğal afetlerden bunu çıkarabiliyorum , çünkü dünya artık teknoloji sayesinde bir köye dönüştü.
newyork ta nezle olan bir borsa uzmanı tükiyedeki rakamları etkiliyebiliyor işte dünya ekonomik krizi hala gündemde bu afetlerden dünya insanları artık gereken dersleri iyi değerlendirecek sadece erozyonun , tabiatın korunması , ve doğal afetlerde birlik olmak hemen yardımlaşmak yerine bunu daha sıcak ve samimi hale getirmeye derhal hemen mec -bur- dur lar diyorum çünkü dünyamız çok yaşlandı görüyorsunuz zor nefes alıyor altımızdaki tabaka da iyiden iyiye iyice inceliyor ( normal yerlerde yerin 40 km altında olan hareketler KANADA da bu 15 km yukarıdadır amerika bunu uydudan sürekli termal kameralarla izlemektedir. ( kaynak : ntv )
dünya görüşleri ve tahminleri 20 yıldır yüzde 80 tutan bir arkadaşınızım keşke 20 yıldır burada gezenbilirde bunları yazıyor olsa idim şimdi yazdığı son gönderdiği mesajlarıma gidebilirdim .
tekrar verdiğiniz son dkk haberi için tşk eder saygılar sunarım .

arkadaşlar yanlışsam düzeltin toyota araçların çıkma yahut yeni parçaları suriyeden geliyordu eski yada yeni modeller yürür ama birkısım parçaları eksik toyotalarımızı suriye götürüp yenileyip sanki bursaya karasore girer gibi yapsak problem çıkarmı sonuçta motor ve şase numaralarında değişiklik olmayacak far ayna klima iç aksesuarlar diyer snolker yükseltme kitleri gibi

artık geze geze gidip land cruiserin motorunu sıfırlayıp geliriz.sevindim ;D

bişey olmaz arkadaşım...motor veya şasi değişmedikçe.iyi oldu toyotacılara,mitsubishi ve nissancılara..

siz dua edinde saudi arabistan sınırları açılsın ama çooook zor fakat imkansız değil , sizler daha oradaki modelleri henüz rüyanızda bile göremessiniz ama bu arkadaşınız mesleği gereği o araçların arasında gezerken yürümeye yer bulamadığımdan araçların üstünde tavanlarında yürümek zorunda kalıyordu. benim tek korkum her işte olduğu gibi her işin suyunu çıkardığımız gibi bu işleride yüzümüze gözümüze bulaştırmamamız dileğimle.

çağlar' Alıntı:
bişey olmaz arkadaşım...motor veya şasi değişmedikçe.iyi oldu toyotacılara,mitsubishi ve nissancılara..

abi bize nolcak peki ,yani amerikancılara... :smiley: :smiley:

arabistandaki hurdacilardan birşey beklemeyin. çogu hıntli ve ucuyorlar. darbeli bir vx 80 istepne taşicisina 500 tl istediler. arka koltuk takma kancasinada 50 tl ordan ekmek çikmaz anlicaginiz.

amerikan durumunu bilemiyorum nasılolur ;D

mücahit bizzat tanıdığım kişiler var 1000 dolara tertemiz benzinli land cruiser motoru alan.bağlantı yapıcaz yani biyerlerden ;)

Arabistandami ?
Güzel o zaman ben kendim dolaştim icraat yok. eger cıdedeyse arkadaşin o zaman süper

Arkadaşlar Turk vatandaşıyım. suriye ye alman plakalı dızel otomobılımle gıtmek ıstıyorum. Fakat surıye gırışınde 100$ mazot vergısı alıyorlarmış. bu vergıde hala devam edıyormu yoksa vıze ıle bırlıkte bu vergıde kalktımı.

Çok güzel oldu...
Güzel gezecek yerler var..
Emeği geçen herkesten Allahrazı olsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR