Subaru Forester Parça Fiyatları ve Servis İhtiyacı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sensar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,477
Ynt: Subaru Forester Parça Fiyatları ve Servis İhtiyacı

Bu fiyatlarda bir sıfır fazla olmasın? :eek:

O kadar paraya motor yenilenir neredeyse. Başımıza dert mi aldık LPG taktırarak bilemiyorum ???

Etiketler

servislere soracağım eğer doğruysa ki muhtemelen doğrudur, dizel almak dışında bir çare kalmayacak veya Ssangyong alacağım ;(

Bu ayarda en çok para eden parça motor conta seti. Yurt dışından uygun fiyata getirilebiliyor. Yerka'nın verdiği 700 TL fiyat bana çok makul göründü. Belki bu durumda fiyat daha da aşağı çekilebilir.

conta ayarı yapılırken conta mutlaka değişiyor mu? diğer başlıkta vardı, bunun masraflı olmasının nedeni motorun neredeyse tamamen indirilmesi imiş, yani işçilik ücreti olsa gerek?

Motor açıldığında tüm contaların değişmesi gerekiyo diye biliyorum. En önemli masraf kalemlerinden biri bu.

Başka sitelerde normal LPG'li araçlara çok ucuza ve hızlı bir şekilde yapıldığını okumuştum da o nedenle bu fiyatlar inanılmaz geldi.

Galiba esas fark motorun boxer olmasından kaynaklanıyor. Ama yine de 3500 çok uçuk fiyat. Bu paraya arabamla Almanya'ya gidip LPG'ye uygun subap kapağı taktırabilir miyim diye düşünmeye başladım. Arkasından da bir avrupa turu yaparım.

hbilkut' Alıntı:
Galiba esas fark motorun boxer olmasından kaynaklanıyor. Ama yine de 3500 çok uçuk fiyat. Bu paraya arabamla Almanya'ya gidip LPG'ye uygun subap kapağı taktırabilir miyim diye düşünmeye başladım. Arkasından da bir avrupa turu yaparım.

Kesinlikle katılıyorum, iyi fikir :smiley:

Yuh ya, bu ne 3500 liraya ayar olur mu?

Bunu duyduktan sonra ben Forester'ın yanına bile yaklaşamayacağıma kesin karar verdim.
1300 lira amortisörün teki, 2500 lira teletexmiydi neydi LGP dönüşümü, 3500 lira sibop ayarı (o da her 50.000 km'de bir), 1000 lira 100.000 km bakımı... of of of. Yollarda gördükçe alık, alık bakması, youtubeden videolarını izlemesi... bedava bari.

Bunun kaskosu nekadar sorması ayıp 5000 liramı?

dizel taksi ile devam ;D ;D ;D
:'( :'(
belki yılbaşı ikramiyesi ile falan olabilir büyük konuşmayayım. :D :D

İşin iç yüzü tam da öyle değil. Teleflex taktırmayım 1000 küsür TL'ye başka marka LPG'de takılabilir. Ama kaliteli araçlarda kaliteli LPG kitleri daha iyi sonuç veriyor ;D

100bin km bakımı 1000 TL civarında ama özel servislerde daha ucuza mal etmek olası, ayrıca binek aracıma yaptırmıştım 60bin bakımı idi (ve her 60bin'de yapılacaktı), yetkili serviste o da 1000 TL tutmuştu.

Amortisör pahalı ama tamiri mümkün, ayrıca her zaman bozulan birşey değil. Sibop ayarı da öyle.

Kaskosu da 1200-1400 TL civarında bildiğim.

Parçalar da pahalı değil aslında. Ben yurtdışından uygun fiyatlara getirtiyorum. . Pahalı olan yetkili servislerdeki işçilik. Kıs lastiklerini taktirdim 65 lira aldılar. Lastikciye gitsem 30 liraya balans dahil aynı is yapılırdı. Hem de okadar yol gitmez evimin onunde yaptirirdim. Esas şaşırdığı nokta da O gün lastik degisimi için çok insan gelmişti. Hadi ben bilmiyodum hepiniz de bilmiyodunuz fiyatları. Subaru sahiplerinin gelir düzeyi yüksek olduğu için sevise verilen paraya pek acımıyorlar galiba. Yetkili servis sayısı da az olduğu için yakaladıklarıni öpüyorlar.

hbilkut' Alıntı:
Parçalar da pahalı değil aslında. Ben yurtdışından uygun fiyatlara getirtiyorum. . Pahalı olan yetkili servislerdeki işçilik. Kıs lastiklerini taktirdim 65 lira aldılar. Lastikciye gitsem 30 liraya balans dahil aynı is yapılırdı. Hem de okadar yol gitmez evimin onunde yaptirirdim. Esas şaşırdığı nokta da O gün lastik degisimi için çok insan gelmişti. Hadi ben bilmiyodum hepiniz de bilmiyodunuz fiyatları. Subaru sahiplerinin gelir düzeyi yüksek olduğu için sevise verilen paraya pek acımıyorlar galiba. Yetkili servis sayısı da az olduğu için yakaladıklarıni öpüyorlar.

Kesinlikle katılıyorum. Sübap değişimi ile dışarıda 40-50 TL arasına yapıyorlar dışarıda. Bazı araçların markalarına göre para istiyorlar, Subaru'da bunlardan biri ne yazıkki.

Yanı 50.000 km'de bezinlilere olmuyormu? Öyle ise yakıt yönünden aradaki fark azalıyor. Pek mantıklı gelmedi bana. 15.000 tl.ye güzel araçların alındığı bir dönemde
çok uçuk bir para.
Servislerin bakım ücreti gerçekten can yakıyor. Allah düşürmesin.

Subaru Motor Parçaları ve Servis İhtiyacı

SUBARU MOTOR PARÇALARI ( NDC M.Yatakları (OE), ACL M. Yatakları, SAKURA Contalar, eski modeller için NPR Segmanlar, MONROE Amortsörler ve
Tüm Japon Grubunda HAVA, YAĞ YAKIT KLİMA filtrelerinde yardımcı olabilirim.
Prensip olarak AMORTİSÖR TAMİR olmaz ve ÇİFT olarak değiştirilir. Maalesef tamir işleri Dünya'da SADECE Türkiye'de yaplıyor!
Ayrıca EJ serisi motorlarda Dünya'nın hiç bir yerinde LPG uygulaması TÜRKİYE'nin dışında yapılmadı, sadece -yetkili servis olarak- YERKA bu işi başlattı ve arkası geldi!
EJ serisi motorlar Dünya'da bir mühendislik harikasıdır, STI hariç 91/93 oktan Kurşunsuz benzin performansına göre dizayn edilmiş ve bütün motor parçaları buna göre hesaplanıp seçilmiştir.
Karadeniz'de Subaru Motor tamircisi yok ama bütün Japon Servisleri hizmet veriyor!!! NAMIK USTA eski Subaru GAYE'nin Ustası ve Efendi, Bilgili bir Ustamızdır! BEKA'nın Ustası Selahattin, kendisine
Florya'da yeni Servis açtı (Subaru Merkez Servis Topkapı'dan yetişmedir), Antalya'da CENGİZ Usta, Ankara ARGOS bakım konusunda DENEYİMLİ servislerdir.
Efsane var mı diye soranlar olursa -sadece bir taneydi- Topkapı "TURAN USTA" ama ne yazıkki bu işi bıraktı!
WRX/STI tarafına girmek istemiyorum zira yapılanlar ASLA Subaru Literatürüne uygun olmayan işlemler! ASLA yoktan VAR EDEMEZSİNİZ!
Tüm Subaru Dostlarına MUTLU, SAĞLIK dolu günler, keyifli sürüşler diliyorum.
STI adventure has NO limits!
-- bu logo Motor Image Singapore'un tescilli logosudur, izinsiz kullanılamaz--

Merhaba NKNTR
monroe 905950 kodlu arka amortisör takozu bulabilirmisin?

SERKAN Bey Merhaba,
Yazmakta geciktiğim için özür diliyorum, MONROE İstanbul'da bu parça yok, MONROE EUROPE N.V. Belçika'da da yok ama U.K.'de var!
Baytur'da OE olması lazım STRUT MOUNT-REAR, 20370FE100 veya alternate: 20390FE000, çıkma düşünürseniz Ankara'da ARGOS, Çağlar Bey'i arayınız;
Çağlar Ünüvar,SUBARU ANKARA-ARGOS MEKANİK,Tel : +90 312 278 1508, ellerinde söktükleri araçlar var!
Daha sağlıklı bilgi için aracınızın tipi, motoru ya da en iyisi ŞASİ numarası ile birlikte yazarsanız cevap vermek kolay olacaktır.
Amerika'da US$.22.00/40.00 arasında fiyatlar değişiyor, buradan isterseniz US Parcel POST'u tercih ediniz KURYE ŞLirketleri ile buradaki MASRAFLAR inanılmaz boyutlara geldi!
Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri