subaru forester 3cm yükseltme kiti uygulaması-resimli

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mossin Nagant Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,452
Ynt: subaru forester 3cm yükseltme kiti uygulaması-resimli

Hocam olayın usta ile hiç alakası yok aslında. sen tornacıya amortisörünün kafasının kalıbını çıkarttırıp 3 cm kalınlığında çelikden takoz yaptırıyorsun. sonrada normal bir servise gidip bunları buna monte edin diyorun. Servisdeki ustalarda senin amortisörleri söküp üstlerine takozları koyuyorlar. amortisör üzerindeki somunlar takoz konulduğu zaman boyları yetişmiyor. her amortisör üçünde 3 er adet uzun somun alıyorsun. sonrasıda olay bitiyor.
çok basit yani.
fotoğrafı ekliyorum. araç fotoda çok belli olmasada kullanırken inanılmaz fark etti.
bizim araçlarımız boxer motor ve awd olduğu için basık gözüküyor. aslında standart bir foresterın yernden 20-21 cm yüksekliği var. buda bir çok arazi aracından fazla. örnek verirsek jeep liberty lerin yerden yüksekliği 16,5 cm. ama görünürde yüksek gözüküyor.
Bu yükseltme ile 24 cm civarı oluyor ve inanın çok güzel :smiley:

fotoğraf (2).JPG

Etiketler

mossin nagant' Alıntı:
Ya bişey sorucam,
bizim araçlarda LSD varmı?
bizim araclarda ülkemize ithal edilenlerin hepsinde lsd yok..ben yetkılı servisten saşi ve motor numarasıyla kendi aracımı sorgulattım....arkalarda LSD bulunmakta aracımda... :D

mossin nagant' Alıntı:
Hocam olayın usta ile hiç alakası yok aslında. sen tornacıya amortisörünün kafasının kalıbını çıkarttırıp 3 cm kalınlığında çelikden takoz yaptırıyorsun. sonrada normal bir servise gidip bunları buna monte edin diyorun. Servisdeki ustalarda senin amortisörleri söküp üstlerine takozları koyuyorlar. amortisör üzerindeki somunlar takoz konulduğu zaman boyları yetişmiyor. her amortisör üçünde 3 er adet uzun somun alıyorsun. sonrasıda olay bitiyor.
çok basit yani.
fotoğrafı ekliyorum. araç fotoda çok belli olmasada kullanırken inanılmaz fark etti.
bizim araçlarımız boxer motor ve awd olduğu için basık gözüküyor. aslında standart bir foresterın yernden 20-21 cm yüksekliği var. buda bir çok arazi aracından fazla. örnek verirsek jeep liberty lerin yerden yüksekliği 16,5 cm. ama görünürde yüksek gözüküyor.
Bu yükseltme ile 24 cm civarı oluyor ve inanın çok güzel :smiley:
resimde pek belli olmuyor gibi..aşagıdakide benım aracım..

19062012036.JPG

05102012374.JPG

Nereye sorgulattınız? bende sorgulattırayım.
Arka difransiyel için lsd yağı farklı mı? değiştirdiniz mi hiç?

mossin nagant' Alıntı:
Nereye sorgulattınız? bende sorgulattırayım.
Arka difransiyel için lsd yağı farklı mı? değiştirdiniz mi hiç?
Bayraktar çekmeköy serviseine sorgulattım..normalde difransiyel yağları 40.000km de bir değişiyormuş..ama ben daha önce değiştirttim..ön ve arkaya aynı difransiyel yağı koydular serviste...

maliyetide 150tl yetkili serviste değişimin...

eger aracınızda LSD yoksa asağıdakı arakadaş gibi en ufak sıkıntılı durumda debelenip durusunuz..burada arakadaş elfrenını çekerek LSD'nin yaptıgını yapmaya çalışmış ama elfreni çakılmesı bızımaraclar awd oldugu için araka tekerleklerın iletim organlarına extra yük bindirecektir...eger araçta arkada lsd varsa 3 tekerlegınız patınajda olsa bile arka tekerleklerden birinin yere basması sizin o ordamdan kurtulmanızı sağlar...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G5FX3K3h1d0[/youtube]

selamınayeykum 99 foresterimin amortisörleri patlaktı ve arkası çökük duruyordu kyb amortisörleri taktırdım yeni ama aracın arkası yine basık duruyor acaba kyb amortisörlerdemi sıkınt,ı yaylardamı problem, yoksa amortisörleri takan ustadamı sıkıntı var anlamadım canım sıkkın yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.......

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.