Su Motorndan Gelen Pis Koku

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,906

insel

Zirve
Herkese merhaba. Uzun suredir karavanimda musluklarin suyunu acinca felaket bir koku yayılıyor. Suyu akıtınca uzun sure sonra koku.yok oluyor.. Depodan degil. Geçenlerde su motorunu söktüm. Kokuyu duymadim. Ama gelis kismindan motoru çalistirinca kokuyu aldim. Motoru soktum içindeki üçgen lastik siyah olmuş. Koku ondan geliyor. Diş fircasi ile ovdum taktim 1.hafta koku kesildi. Dun yine basladi. Önerileriniz? Bu motoru içindeki parçalar satiliyor mu? Foto çok net degil ama fikir sanırım verir. Sevgiler

20140702_141647.jpg

20140702_141647.jpg

Etiketler
Ynt: Su Motorndan Gelen Pis Koku

Ne uğraşıyorsun İnsel 12 LT/dak yeni fiyatı 140 TL, al birtane sıfır mors 12LT/dak veya 20 LT/dak tak...

Motordan çamaşırsulu su geçirerek temizleyebilirsiniz. Daha sonra da temiz su geçirerek çamaşır suyunun kokusunu geçirirsiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Atila abi. Sonuçta oraya gidiyorum da dönem uğraşma donemi. Çamaşır suyu contaları ve lastikleri bozabilir. Teşekkürler

Çamaşır suyu sulandırılıp bir süre devirdaim yaptırılabilir. Lastik contalara zarar verirse de zaten olmadığında motoru değiştirmeyi düşünmüyormuyuz. Bence denenebilir. Uğraşma dönemi de böyle değerlendirilir. ;)

Peki bunu uygulayacagim. Sulandirilmis camasir suyu fena fikir degil. Tesekkurler.

Koku yapan su sebilleri de bu yöntemle temizleniyor. Su değonuza biraz çamaşır suyu onun 3 misli de su koyun. Devirdaim yaptırın. Sonra da çanaşırsuyu olmadan sadece su koyun deponuza sürekli akıtın suyunuzu. Çamaşırsuyu birnevi klordur zaten. Şehir şebekesinde havuzlarda da var zaten. Siz çamaşır suyunu günlerce orada bırakmayacağınz için contalara zarar vermez.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Insel hocam bunu gecen hafta yazissin belki coktan denemissindir ama bende diger arkadaslara katiliyorum. Camasir suyu cok dusuk cozeltilerde bile basit sanitasyonu saglar. Ornegin evde kendi ickilerini ureten insanlar materyalleri sanite etmek icin 20litre suya 2-3 yemek kasigi camasir suyu kullanir. Senin durumunda bu yeterli olmayabilir. Daha koklu cozum icin yaklasik 3.8 litre suya 240ml (yaklasik bir su bardagi ama cok kucuk olmasin bardak) camasir suyu oneriyorlar intertte okudugum sitelerde. Eger icin rahat ederse orani biraz dahada arttirabilirsin tabii durulama suresinide arttirisin bu durumda. Bu karisimin her turlu bakteri ve mantari sporlari ile birlikte oldurecektir.

Yeri gelmişken ÖNEMLİ bir uyarı yapayım: Burada sözü edilen çamaşır suları eski usul, hipo klorit (klorür?) esaslı çamaşır suları (marka olarak Akif filan gibi yani), Domestos türü yeni nesil çamaşır suları DEĞİL.

17 Ağustos'tan sonra içme suyu sanitasyonu için buna benzer yöntemler öneriliyordu. (Melih'in oranları depo temizliği için uygun olabilir, ama sakın ola o kadar çamaşır suyu katılmış bir suyu içmeye kalkmayın!) Ölçüsünü sormak için o dönem çalıştığım fakültedeki kimya hocalarına sordum. Aldığım ilk cevap SAKIN OLA Domestos tarzı çamaşır sularını bu iş için kullanMAyın oldu. Bunlar SON DERECE ZEHİRLİ tipte kimyasallarmış. Akif gibi markaların çıkardığı eski usul çamaşır sularını, 5lt suya bir kaç damla damlatarak içilecek sanitasyona getirmek mümkünmüş. Ayrıca bu iş için satılan tabletler de var. İçme suyu için satılanlar mercimek, havuz için satılanlar misket büyüklüğünde. Bazı eczanelerde var. Belki havuz için satılanlar bizim depolara da uyabilir, araştırmak gerek.

Bekir bey dediginiz gibi kesinlikle icmemek gerekir. Sizin bahsettiginiz havuz tabletleride sanirim depoya biraz fazla gelir. Kac litreye ne kadar atiliyor bakmak gerekli. Benim veridigim oranlar cok dusuk oranlar. Camasir suyu kullanilacaksa dusuk oranda kullanip bol durulama yapmak cok onemli.

Herkese tesekkurler. Bir hayli fazla çamaşır suyu koydum ama banamisin demedi. Bir gun kullanilmazsa beklemiş göl gibi kokuyor su.
Muhtemelen motorun cikisina filtre takacagim. Cok dert etmiyorum. Yazin su hep kullaniliyor. Koku yok olup gidiyor ama dedigim gibi kisin koku ölümcül... :smiley: Hiç sorunsuz bir karavanda bu sorunun olması çok sıkıcı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.