SU ALMA PROBLEMİ !!!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adrianotom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 103
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,428
Ynt: Su Alma Problemi !!!

Her iki tahliye de açıktı ancak ben yazın kapı döşemesini sokup etrafına 1 cm kalınlığında ses emici sünger çekmiştim. Şimdi o süngerin bir kısmı kapı doşemesinden taşmış ve kapı lastiğinin üzerine basmış. O da suyu emmiş ve su lastik kenarından dışarı tahliye olacağına maalesef sungerde hapsolmuş ve artık sünger suyu ememeyecek duruma gelince kapı menteşe tarafının köşesinden damla damla akmaya başlamış.
Eğer bu durumu erken fark etmeseydim ilerleyen günlerde aracın içi göl olabilirdi. Neyse ki halloldu.
 

Etiketler
Ynt: Su Alma Problemi !!!

yaw ne acaip şeyler yapoyorsunuz araçlarınıza ekstradan
ben aldığım günden beri hiçbir ssıkıntı yaşamadım ne su alma ne bişey :eek:
 

Ynt: Su Alma Problemi !!!

Kapı içlerine kadar izalasyon abartılı belki ama zevk ve renk tartışılmaz, ben mesela aracın orjinallliğini bozacak bir değişiklik yapmam. Yayları amortisörleri üstüne para verseniz değiştirmem , kapı döşemelerini aradaki silikon bozulur diye sökmem bir sıkıntı olmadıkça ,güray hocada o silikonların yerine sünger koydu herhalde ses yapmasın diye
 

Ynt: Su Alma Problemi !!!

Evet kullanım amaçları farklı olunca oluyor öyle şeyler
Ben sadece su alma gibi bir sıkıntı yok dedim bende
 

Ynt: Su Alma Problemi !!!

Dusterda yalitum olarak orjinalinde, taban halisina yapisik kece var. Ancak kapi iclerinde yalitima yonelik hicbirsey yok. Kapi naylonu dahi yok.
Sadece kapi dosemesine siyah mastik cekilmis ve klipslerle kapi sacina oturtulmus, gorevi de su ve toz sizdirmazligi.
Kaner kapi iclerine sac kismina ziftli folyo kaplama malzeme, doseme icine de kaucuk kopugu uyguladi. Ben de ek olarak, kapi doseme etrafina kendinden yapiskanli ses emici sunger ( şu torpidoyla cam arasinda olan malzeme) uyguladim.
 



Ynt: Su Alma Problemi !!!

 

Ekli dosyalar

  • 1723.jpg
    1723.jpg
    24.2 KB · Görüntüleme: 471



Ynt: Su Alma Problemi !!!

Geçen gün aracımı evin önüne her zamanki gibi bıraktım sabah geldiğimde şöför kapı eşiğinden su almış olduğunu gördüm çok fazla değil ama biraz fazla yağmur yağsa göl olurmuş aracımı bıraktığım yer yokuş aşşağı yola yan bırakmıştım daha öncede aynı yere bırakırtım ve de çok defa yağmur yağdı yarın servise gidecem bakalım nere tıkanmış.
 

Ynt: Su Alma Problemi !!!

Duster'ın kapı dosemeleri defalarca söküp takmıs biri olarak, kapi iclerinde ciddi yalitim sorunlari var.
Şöyle ki; kapi dosemesiyle kapi saci arasinda ne bir naylon ne benzeri birsey yok. Hoparlorlerin arkasi tamamen suya yagmura maruz kaliyo ayrica kücük büyük delik ve bosluklardan sular kapi dosemesine sicriyo. Ve sizdirmazligi saglayan sadece siyah serit mastik. Istanbulda olsaydin sana yalitim konusunda yardimci olabilirdim.
 



Ynt: Su Alma Problemi !!!

Kapı döşemeleri yalıtımı gerçekten yok bende eskiden spring vardı onda bile naylon kaplama vardı su alma olayı kapının ince silikonundan kaynaklanıyormuş servisten randevu aldığım halde yalvar yakar uzaktan geldim şu oldu bu oldu binbir eziyetler servise aldılar. Araç 3 gün yatsa bile servis kiralık araç vermiyor servis sıfır müşteri hizmetlerini aradım orada sıkıntılı.
 


Ynt: Su Alma Problemi !!!

Bu arka kapilar hep ayni yerden sizdiriyo.
Sizdirdigi yerin karsiliginda kapi sacinda elips seklinde montaj deligi var. Parmak girecek buyuklukte.
Ordan sicrayan su kapi dosemesine geliyo ve sizdirmazlik mastiginden de damla damla iceri.
Serviste kapi sizdirmazlik mastigini yenileyecekler.
Ama ben ekstra deliklere naylonu akvaryum silikonuyla yapistirdim. Hoparlorun arka kismi da naylonlu artik benim.
Baska turlu zamanla yine su alir. Kalici ve kesin cozum kapi dosemesine su sicramamasi.
 

Ynt: Su Alma Problemi !!!

Cem bey aynı noktadan ön kapıdan su almıştı direk servise gidin kapı panzılotundan alıyor silikondan
 




Ynt: Su Alma Problemi !!!

Bu sorunla ilgili herkes kapının içindeki etkenlerden bahsediyor etkenler tamamda bu kapının içine neden bu kadar su giriyor bunu ele alan yok
Bu sorunun farkındalar tabiki ama yavaş yavaş süründüre süründüre düzeltecekler yeni duster da kapı içi izalasyonuna ne takviye ettiler bilemiyoruz bunun için yenisini alanların kapı döşemesini sökmesini bekliyeceğiz, ama dışta bir değişiklik yapılmış hatta bu yenilik yeni kasadan önce 2013 modelin sonlarına doğru yapılmış
Yan camların altındaki süperge fitilini değiştirmişler , eski fitil oluklu acayip bişey tüm yukardan gelen su kanala akıyor ordanda yan kenarlara hucum ediyor kenarlardada az da olsa boşluklar var ordan kapının içine akıyor , yoğun bir şekilde gelen su kapının iç tarafına doğru kapatıcı birşey olmadığı için sikalı iç plastikten yol buldumuda aracın içine su geliyor
Yeni cam süpürgesi eskisi gibi değil camdan sızılan su bu fitilide geçebilecek yapıda bir fitil
Yani bunlarıda satın alıcaz ben fiyatını sordum son çıkan bir dusterın şase nosuyla tanesi 80 tl değişimi çok basit ama pahalı birader 4 tanesi 320 lira yapıyor
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,622
Mesajlar
1,521,219
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst