STOCKHOLM HAKKINDA..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MCTEMELS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,625

MCTEMELS

Ana Kamp
MERHABA ARKADAŞLAR.. NASİPSE 16 HAZİRANDA STOCKHOLMDE OLACAĞIM. STOCKHOLM HAKKINDA BİLGİSİ OLANLARDAN GELEBİLECEK BİLGİLERE SEVİNİRİM. YURTDIŞINDA HER ZAMAN ARAÇ KİRALIYORDUM, BU DEFA KİRALAMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. BU SEBEPTEN ULAŞIM HAKKINDA BİLGİ ALABİLİRSEM DE SEVİNİRİM..
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

Etiketler
Ynt: STOCKHOLM HAKKINDA..

Ulaşım oldukça rahat. T Bana yani metro sistemi zaten sizi heryere taşır. Bağlantı olarak tren hatları ve otobüsleri de var. saatleri de duraklarda yazar ve dakiktirler.
tek sefer yerine 5-10 lu biletlerden alın çok daha hesaplı olacaktır.
havalimanından şehire ise önceden rezerve ettirirseniz otobüsle ulaşım çok daha ucuza gelecektir.

Bu arada taksi konusuna çok dikkat edin. rastgele sakın binmeyin uçak parasından daha pahalıya gelebilir. Zira birçok firma var ve fiyatlarda serbestler. Bu nedenle aşağıdaki linkdeki taksi bölümlerini de okuyun. Taksciler arasında ise bir çok vatandaşımız vardır. İlle binecekseniz bizimkilerle tarife hakkında bilgi alıp kullanın. Genel olarak ise taksi ulaşımını kesinlikle tavsiye etmiyorum.l

aşağıdaki linkde gerekli linkleri bulabilirsiniz. Eğer sorunuz varsa hemen üye olup isveç formunda soru da sorabilirsiniz. samimi cevaplar alırsınız.
http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Sweden/Stockholms_Laen/Stockholm-173634/Transportation-Stockholm-TG-C-1.html

araç kiralarsanız;

uzun süre önce yaşadığım yerlerden biri. Şehir merkezinde araç parklarında bankomatlara para ödeyerek fişi cama koymak ilk aklıma gelen.
Bunun dışında bazı yerlerde ücretsiz olanlar var fakat hala devam ediyormu bilmiyorum ama kartondan yapılmış ve saati elle hareket ettirilen park saatleri var. (kartondan basit birşey benzinliklerde ücretsiz oluyor) denk gelirseniz alıp uygulama nasış diye sorarsınız.
Kurallara uymak gerek. eğer park yasağı olan yere park ederseniz 15 er dk arayla üç ceza kesebilirler ve 4.de ya lastik kitlenir yada araç çekilir.
kurallara ve hız limitlerine uymak lazım. gece özellikle fotoselli ışıkları fazla. yol bomboş yeşil yanar ama sizin ışığı görünce kırmızı yapıp inadına bekletebilir.
şimdilik bu kadar

verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim.mesajınıza geç cevap yazdım. yolculuğumu tamamladım. sizin de söylediğiniz ve yaptığım araştırmalar sonucunda flybussarna ve tunnelbanayı kullandım. ilginize çok teşekkür ederim

replay 37 stockholm hakkında öğrenmek istediklerinize soru cevap şeklinde yardımcı olabilirim

iskandinavya en çok gormek istediğim cografya .... tabiki stockholmde .... fotograf çekmekte en sevdiğim hobim :smiley:) google earthten stockholmü karış karış tarayarak beğendiğim yerleri işaretledim ama çok araştırmama rağmen türkçe gezi rehberi bulamadım kitapevlerinde ... ne yapılır ne edilir bir yerden bir yere nasıl gidilir ?? nerede yenir nerede içilir nerede yatılır :smiley:) ingilizcesi az olan benim için stockholmden başka bir şehire geçmek gerekirse bu zor olur mu ?? gibi sorular aklımda .... sizden ip uçları alabilirsem sevinirim ... tabiki elinizden geldiği kadar :smiley: şimdiden teşekkürler ...

öncelikle stockholm çok iyi bir ulaşım ağına sahip. bundan önceki seyahatlerimde her zaman araç kiralardım. yaptığım araştırmalarda stockholmde buna gerek kalmadığını anladım. pişman da olmadım. stockholm merkez istasyondan kalacağınız gün sayısına göre çoklu bilet almanızı öneririm . şöyleki eşimle beraber 24 saat içinde toplamda 8 kullanımlık metro biletini 200 krona aldık. tek tek alırsanız yaklaşık 2 katına tekabül ediyor. gitmeden stockholm metrosunun haritasını internetten çıktı aldım. bayağı basit bir harita. daha sonra google earth üzerinde bütün istasyonları haritayla eşleştirdinizmi çok kolay oluyor. ben metroyu sadece otele ulaşımda kullandım. otel şehir merkezine 7-8 km mesafedeydi. ( IBIS OTEL HAGERSTEN-Tavsiye ederim) şehir merkezinde gezerken yürümenizi tavsiye ederim. fotoğraf meraklısı olduğunuzu yazmışsızınız. sizin için bulunmaz mekan. vasamuseumda batık gemiyi mutlaka görün, hemen yanıbaşında skansen açık hava müzesiniz ziyaret edin. şansınıza hava bir de güzel olursa tadından yenmez. ben haziran ayının ortasında gittim. inanın öğlen ikiye kadar sağanak yamur ama ne yağmur. öğleden sonra yaz. zaten hava 12 de kararıyordu( kararmak denirse) 2-2:30 civarında yeniden güneş doğuyor.

stockholm dışında size şöyle bir tur önerebilrim.(seneye nasipse planlıyorum)

osloya iniş. oslodan göteborg-helsinborg-malmö. oradan kopenhag. yaklaşık 500 km'lik bir seyahat.
inşallah yardımcı olabilmişimdir.

bende seneye haziran ya da temmuz gibi bu tarz bir tur yapmayı dusunuyorum ... http://www.prontotour.com/ptour/Scripts/paket/PaketDetay.aspx?PPID=24465 google earth ü yedim bitirdim diyebilirim :smiley: harita uzerinde gezilecek bir cok yeri işaretledim .. isterseniz size atabilirim kmz uzantılı dosyayı kesinlikle el emegı goz nurudur :p bilgilendirme için cok cok tesekkurler ... hayatımda en cok gormeyı ıstedıgım cografya oldugundan hersey mumkunse 4 4 luk olsun ıstıyorum oralara kadar gıdıpte bir yerleri ıskalarsam cok uzulurum :smiley:

Ekli dosyalar

• 1 agustos 2012.kmz
    50 KB · Görüntüleme: 170

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,801
Kaydolan Son Üyemiz
Aliberen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR