Ynt: STOCKHOLM HAKKINDA..
Ulaşım oldukça rahat. T Bana yani metro sistemi zaten sizi heryere taşır. Bağlantı olarak tren hatları ve otobüsleri de var. saatleri de duraklarda yazar ve dakiktirler.
tek sefer yerine 5-10 lu biletlerden alın çok daha hesaplı olacaktır.
havalimanından şehire ise önceden rezerve ettirirseniz otobüsle ulaşım çok daha ucuza gelecektir.
Bu arada taksi konusuna çok dikkat edin. rastgele sakın binmeyin uçak parasından daha pahalıya gelebilir. Zira birçok firma var ve fiyatlarda serbestler. Bu nedenle aşağıdaki linkdeki taksi bölümlerini de okuyun. Taksciler arasında ise bir çok vatandaşımız vardır. İlle binecekseniz bizimkilerle tarife hakkında bilgi alıp kullanın. Genel olarak ise taksi ulaşımını kesinlikle tavsiye etmiyorum.l
aşağıdaki linkde gerekli linkleri bulabilirsiniz. Eğer sorunuz varsa hemen üye olup isveç formunda soru da sorabilirsiniz. samimi cevaplar alırsınız.
http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Sweden/Stockholms_Laen/Stockholm-173634/Transportation-Stockholm-TG-C-1.html
araç kiralarsanız;
uzun süre önce yaşadığım yerlerden biri. Şehir merkezinde araç parklarında bankomatlara para ödeyerek fişi cama koymak ilk aklıma gelen.
Bunun dışında bazı yerlerde ücretsiz olanlar var fakat hala devam ediyormu bilmiyorum ama kartondan yapılmış ve saati elle hareket ettirilen park saatleri var. (kartondan basit birşey benzinliklerde ücretsiz oluyor) denk gelirseniz alıp uygulama nasış diye sorarsınız.
Kurallara uymak gerek. eğer park yasağı olan yere park ederseniz 15 er dk arayla üç ceza kesebilirler ve 4.de ya lastik kitlenir yada araç çekilir.
kurallara ve hız limitlerine uymak lazım. gece özellikle fotoselli ışıkları fazla. yol bomboş yeşil yanar ama sizin ışığı görünce kırmızı yapıp inadına bekletebilir.
şimdilik bu kadar