SSONGYONG MODİFİYE

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AHMET07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,556

Etiketler
Ynt: SSONGYONG MODİFİYE

merhaba Rüstem bey. vincin markası TJM OX, şu sitede var özellikleri bakabilirsiniz.bu arada Allah nasip ederse,bi aksilik olmazsa salıdan cumartesiye kadar salihlideyim lidya otelde.o tarafa yolunuz düşerse görüşelim
http://www.offroadaksesuar.com/TJM-OX-12000-lb,PR-20.html
saygılar..

arazi aracından gelin arabası olursa ;D
[attachment=1][attachment=2]

IMAG0560.jpg

IMAG0567.jpg

tsk ederim Sabri bey,sizin aracınız da çok güzel. geçen bi vidyoda dereye girmişsiniz araç stop etmiş, aracı çıkartınca hemen çalıştımı yoksa başınıza neler geldi,benim başımada gelebilir.bu yüzden bilgilendirirseniz sevinirim, bizlerde ne yapmamız gerektiği hakkında fikir edinmiş oluruz

saygılar..

arac emme manıfoltundan su emdi ve stop etti dogal olarak ... eger aracın ıcı su dolduysa kontagı kesınlıkle acmayın on sofor koltugunun altında otamatık vites kontrol unıtesi var 2 adet onların mutlaka soketlerını cıkarın .... aracın ıcındekı suyu bosaltıkdan sonra marslayın pıstonlar suyu eksoza verecektir kısa kısa en az 7 .. 8 marsdan sonra pıstonların uzerındekı su bosaldıktan sonra arac calısır ... unutmadan hava fıltresınıde acıp ııcndekı suyu bosaltın ...

ayrıca on sag ayak dayama yerının altında enjektor kontrol unıtesı halk dıliyle BEYIN var ... ...arac manuelse zaten sorun yok ... arac sudan cıkardım ve calıstırdım ... sadece sarj kestı onunda sebebı sarj dinamosunun ıcındekı voltaj regulatorunun su ııcnde kalması onuda 50 tl ye degıstırdım ....
sudan cıktıkdan sonra on sag ayak dayama yerının altında 2 vıda var onları sokun beyinı goreceksınız eger ıslaksa mutlaka soketlerı kurutun ...

tsk ederim bilgi için,umarım birdaha kimsenin başına gelmez.arac suda stop edince camdan çıksaydınız da kapıyı açmasaydınız içeri su girmemesi açısından söylüyorum.mümkün olmadı mı yoksa camları mı açmadı araç.birde şoför koltuğunun altındaki otomatik vites kontrol ünitesinin soketini çıkardınız mı siz aracı dışarı çıkardıktan sonra, marşa basmadan önce yani

koltugun alt kumas baslangıc noktasına kadar arac su doldu .... sonuc olarak arac sadece sarj kesti onuda kendim cozdum ... zaten bilerek girdim suya ...

calıstırmadan once soketlerı cıkardım arac yıne yuruyor ama vitesler yok sadece 1 ve geri vites var .... unıteyı takmayınca .... camdan cıkmadım yavas yavasda da olsa kapılardan su giriyor ... eger aracın ıcınde 10 cm ve fazla su olursa motor kontrol unıtesı ıslanır on sag ayak dayama yerının altındakı BEYİN ...en onemlisi beyini ve soketlerını kurutmak ....

Sabri bey teşekkür ederim bilgiler için. peki biz bu araçlara snorkel yapabilirsek kaputun üstüne kadar sulardan (suda uzun süre beklememek kaydıyla tabiki) geçebilir miyiz sizce, yani aracın beyni içerde anladığım kadarıyla. onu ıslatmadan geçermiyiz ki? siz bizden daha tecrübelisiniz bu konularda ondan fikirleriniz önemli bizim için. mesela motor aksamına snorkel dışında yapmamız gereken bir yalıtım varmı, yada wd40 ile elektronik kısımları yalıtımlayabilir miyiz mesela ? teşekkürler

saygılar..

sevgili dostum :smiley: ben elektronikciyim .... kaputun uzerine su cikarsa kaloriferin havalandırmasından muhtemelen su alır onu henuz test etmedim :smiley:
aracda bulunan 3 işletim sistemi kartıni silikonla izole ettim 2 on sofor koltugunun altında ( arac otamatikse ) digeri yolcu ayak dayama yerının altında .... aracın ıcıne su gırerse ve kartlarda izalasyon yapmassanız 3 u de bozulur ..... motor su emmedikden sonra hicbirşey bozulmaz ... en azından teknik olarak bozulmaması lazım ...mutlaka şnorkel ŞART .... birde şu var ben biraz hoyrat ca kullanıyorum aracı ....selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR