Merhabalar arkadaşlar,
Bende 2009 şubat ayında çift kabin bir Ranger aldım.Sorup araştırdım bayiinin kapalı kabin (sadece kabin) için bana dediği "biz satmıyoruz Ford'un bir çalışması var kabinler test ediliyor eğer istiyorsanız kabin için 3000 lira + muayene ve diğer masraflar olur toplam olarak 3700 lirayı bulur" dedi.
Ben vaz geçip kendim araştırdım İstanbul'da Rahmanlar'da biryer var onlara sordum bana dedikleri "3000 lira olur k.kartına taksit olur vade farkı alırız, proje, muayene ve montaj size ait ayrıca onlarıda alırız, fakat şuanda elimizde yok fabrikamız Adana'da gelişi 15-20 günü bulur" dediler.
Bu defa internetten araştırdım, Adana'da faliyet gösteren Akdemirler Kabin'i buldum telefonla görüştüm siparişimi verip banka hesap numaralarını isstedim parayı gönderdim.
Kabin, proje, montaj faturası, nakliye aklına ne gelirse bana maliyeti 1450 lirayı bulmadı.Montajını ben yaptım tekrar muayeneye gidip ruhsata işletmek için ........ Trafik Tescil'e gittim, elimdeki evrakları verdim evrakları alan arkadaş bekle biraz dedi sonra beni çağırıp "bu işlem burada olmaz, kabini nerede yaptırdıysan orada işleteceksin al evraklarını oraya git" dedi.
Bende "bak arkadaşım çok doğru haklısınız size sadece bir soru soracağım sanırım bana doğru cevap verirsiniz" dedim, "sor dedi" sordum "arkadaşım TIR lar varya işte onların dorseleri ülkemizde birkaç yerde üretiliyor değilmi, ben Trabzon'da yaşasam param olsa TIR alsam dorseyi illaki Sakarya'damı tescil ettirmek zorundayım veya ithal gelen dorseler aynen onlar gibi" dedim.
Bana dediği "olmaz dedim arkadaşım bu işi burada yaptıramazsın kabini nereden aldıysan oraya gideceksin" dedi.
Bende boş durmam hamen bir kağıt alıp yazdım dilekçemi ve evraklarıma ekledim.
........ Trafik Tescil Müdürlüğüne.
"Adıma kayıtlı olan .......... plaka nolu aracımın tescil belgesinin ekli TÜV belgesine göre "kapalı fiber kabinli" olarak düzenlenmesi, eğer eksik belgem var ise tarafıma bildirilmesi, eksiğim yok ise ve bu düzeltmenin yapılamaması durumunda "kapalı fiber kabinin" tescil belgesine neden işlenemeyecek olduğunun gerekli maddeleriyle birlikte ben ve benimgibilerinde anlayabilecekleri lisanla anlatılıp tarafıma bildirilmesini, ruhsata işlenememesinin belgelerinin tarafımdan mahkemeye açılacak olan davada belge olarak kullanılacak olması nedeniyle bu belgelerin kayıt, imza ve mühürlü olması, bu maddelere göre işlemi gerçekleşmeyen diğer araçlarda var ise onlarında bilgilerinin verilmesini ..... diye yazıp gidip evraktan kaydımı yaptırdım, memur okuyunca baktı iş büyüyecek "bey efendi haftaya gelin" dedi, bende "hayır arkadaşım ben bu işin okadar uzun olduğuna inanmıyorum" dedim ve bir gün sonra gidip yeni ruhsatımı aldım.Hemde çaylarını içerek (zorla bana çay ikram ettiler)
Arkadaşlar eğer elinizde belgeleriniz var ise (kabin faturası, tadilat projesi, montaj faturası ve TÜV belgesi) gidin işleminizin yapılmasını isteyin, eğer yok derlerse (ki diyeceklerdir) hemen bir dilekçe yazıp eksiklerinizin neler olduğunun tarafınıza resmen bildirilmesini ve kabini işletebilmek için nelerin gerektiğini isteyin.
Unutmayın, hangi kademede olursa olsun Devletten maaş alan görevlilerin işleri bizlere hizmet etmektir, bende 30 sene o hizmetcilik görevimi alnımın akıyla yerine getirip emekli oldum.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.