Ssangyong Actyon Sports Kabin

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rasimpeh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,004
Ynt: Ssangyong Actyon Sports Kabin

Güle güle kullanın.. Şu ara camı da açabilmeye bir çözüm olsa...

Etiketler

kararr' Alıntı:
Güle güle kullanın.. Şu ara camı da açabilmeye bir çözüm olsa...

teşekkür edrim...çok daha iyileri sizlerin olsun...

aslında iyi bir usta olsa ara camıda rahat halleder...vanda normal işlemler için bile düzgün usta bulmak zor...kaldıki böyle bir şey için bulasın...hiç bir şey olmasa orayada sürgülü cam yaplabilir.....

actyon sports 4x4' Alıntı:
Bahsettiğiniz aşağıdaki gibi birşey her halde, bir ara kerman dış ticaret adında bir firmada satılıyordu ama şu sıralar yok...

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

bu kabini nerde yaptırabiliriz....0.532.4768148

melih aslan' Alıntı:
bu kabini nerde yaptırabiliriz....0.532.4768148
arkadaşın dediği firmaya email attım cevap gelmesi...ama yazın Erzurum /pazaryolunda bu kabinden gördüm...kabin taktırmış olduğum için daha sorma gereği duymadım...ama bir ihtimal erzurum ssangyong tan öğrenebilirsiniz..bence şansınızı bir deneyin....

Nette fazla bulunamadım. Konuyu açtık ilgisiz davrandık kusura bakmayın. Bu ara resimdeki gibi bir kabini kendime yapacak. Son halinin resimlerini eklerim. Biraz zahmetli olacak ama en azından kendi istediğimi yapmış olacak.

kapalı (camlı) kabin ruhsata işletme bilgisi

arkadaşlar merhaba;
2008 actyon sports'um var ikinci el almıştım kabini ruhsata işli değildi,2010 da bendeki ilk muayenede tuvden problemsiz geçti,2011 deki muayenede ruhsata işli değil diye geçmedi tesadüf tüv de aracı muayeneye alan da 2010 da muayeneden geçiren vatandaş çıktı.sonra kabini söktüm tekrar gittim geçti.
ruhsatın yaprağı bittiği için bu yıl işletmek istedim,trafik muamelecisine verdim proje falan çizildi,bir gün sonra ''bu işlem istanbulda olmuyor dosyayı şehir dışına göndermemiz lazım''dediler :mad: konuştuğumuz ücretin dışında artı 300 tl daha masrafı var dediler.hadi ordan paramla sıkıntımı çekeceğim deyip bende dosyayı geri aldım,kabini söktüm akşama muayeneye gidiyorum :D .

proje çizen mühendis çift kabinlerde ruhsata işletmeyle ilgili böyle bir sıkıntı olduğunu söyledi,yanlız sıfır araç alırken böyle olmuyormuş ??? aracı kabinli kullanacak arkadaşlar sıfır alırken mutlaka ruhsata işletin. bilginize

Ynt: kapalı (camlı) kabin ruhsata işletme bilgisi

Evet 2010 yazında aracı aldıımda Oğuşlar tüm işlemleri halletti

Ruhsata kabin işleme dahil hiç uğraşmadık...

Aracı sıfır aldığımızda kabinli olması isteniyorsa bayi bu işi hallediyor.Aracın kabini taktırıp TUV istasyonuna ek1 çıkartıp muayeneye gidiyorlar yani 0 km araç muayeneye gidiyor ve bir daha sorun çıkmıyor.

Merhabalar arkadaşlar,
Bende 2009 şubat ayında çift kabin bir Ranger aldım.Sorup araştırdım bayiinin kapalı kabin (sadece kabin) için bana dediği "biz satmıyoruz Ford'un bir çalışması var kabinler test ediliyor eğer istiyorsanız kabin için 3000 lira + muayene ve diğer masraflar olur toplam olarak 3700 lirayı bulur" dedi.
Ben vaz geçip kendim araştırdım İstanbul'da Rahmanlar'da biryer var onlara sordum bana dedikleri "3000 lira olur k.kartına taksit olur vade farkı alırız, proje, muayene ve montaj size ait ayrıca onlarıda alırız, fakat şuanda elimizde yok fabrikamız Adana'da gelişi 15-20 günü bulur" dediler.
Bu defa internetten araştırdım, Adana'da faliyet gösteren Akdemirler Kabin'i buldum telefonla görüştüm siparişimi verip banka hesap numaralarını isstedim parayı gönderdim.
Kabin, proje, montaj faturası, nakliye aklına ne gelirse bana maliyeti 1450 lirayı bulmadı.Montajını ben yaptım tekrar muayeneye gidip ruhsata işletmek için ........ Trafik Tescil'e gittim, elimdeki evrakları verdim evrakları alan arkadaş bekle biraz dedi sonra beni çağırıp "bu işlem burada olmaz, kabini nerede yaptırdıysan orada işleteceksin al evraklarını oraya git" dedi.
Bende "bak arkadaşım çok doğru haklısınız size sadece bir soru soracağım sanırım bana doğru cevap verirsiniz" dedim, "sor dedi" sordum "arkadaşım TIR lar varya işte onların dorseleri ülkemizde birkaç yerde üretiliyor değilmi, ben Trabzon'da yaşasam param olsa TIR alsam dorseyi illaki Sakarya'damı tescil ettirmek zorundayım veya ithal gelen dorseler aynen onlar gibi" dedim.
Bana dediği "olmaz dedim arkadaşım bu işi burada yaptıramazsın kabini nereden aldıysan oraya gideceksin" dedi.
Bende boş durmam hamen bir kağıt alıp yazdım dilekçemi ve evraklarıma ekledim.
........ Trafik Tescil Müdürlüğüne.
"Adıma kayıtlı olan .......... plaka nolu aracımın tescil belgesinin ekli TÜV belgesine göre "kapalı fiber kabinli" olarak düzenlenmesi, eğer eksik belgem var ise tarafıma bildirilmesi, eksiğim yok ise ve bu düzeltmenin yapılamaması durumunda "kapalı fiber kabinin" tescil belgesine neden işlenemeyecek olduğunun gerekli maddeleriyle birlikte ben ve benimgibilerinde anlayabilecekleri lisanla anlatılıp tarafıma bildirilmesini, ruhsata işlenememesinin belgelerinin tarafımdan mahkemeye açılacak olan davada belge olarak kullanılacak olması nedeniyle bu belgelerin kayıt, imza ve mühürlü olması, bu maddelere göre işlemi gerçekleşmeyen diğer araçlarda var ise onlarında bilgilerinin verilmesini ..... diye yazıp gidip evraktan kaydımı yaptırdım, memur okuyunca baktı iş büyüyecek "bey efendi haftaya gelin" dedi, bende "hayır arkadaşım ben bu işin okadar uzun olduğuna inanmıyorum" dedim ve bir gün sonra gidip yeni ruhsatımı aldım.Hemde çaylarını içerek (zorla bana çay ikram ettiler)
Arkadaşlar eğer elinizde belgeleriniz var ise (kabin faturası, tadilat projesi, montaj faturası ve TÜV belgesi) gidin işleminizin yapılmasını isteyin, eğer yok derlerse (ki diyeceklerdir) hemen bir dilekçe yazıp eksiklerinizin neler olduğunun tarafınıza resmen bildirilmesini ve kabini işletebilmek için nelerin gerektiğini isteyin.
Unutmayın, hangi kademede olursa olsun Devletten maaş alan görevlilerin işleri bizlere hizmet etmektir, bende 30 sene o hizmetcilik görevimi alnımın akıyla yerine getirip emekli oldum.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar,
Bende 2009 şubat ayında çift kabin bir Ranger aldım.Sorup araştırdım bayiinin kapalı kabin (sadece kabin) için bana dediği "biz satmıyoruz Ford'un bir çalışması var kabinler test ediliyor eğer istiyorsanız kabin için 3000 lira + muayene ve diğer masraflar olur toplam olarak 3700 lirayı bulur" dedi.
Ben vaz geçip kendim araştırdım İstanbul'da Rahmanlar'da biryer var onlara sordum bana dedikleri "3000 lira olur k.kartına taksit olur vade farkı alırız, proje, muayene ve montaj size ait ayrıca onlarıda alırız, fakat şuanda elimizde yok fabrikamız Adana'da gelişi 15-20 günü bulur" dediler.
Bu defa internetten araştırdım, Adana'da faliyet gösteren Akdemirler Kabin'i buldum telefonla görüştüm siparişimi verip banka hesap numaralarını isstedim parayı gönderdim.
Kabin, proje, montaj faturası, nakliye aklına ne gelirse bana maliyeti 1450 lirayı bulmadı.Montajını ben yaptım tekrar muayeneye gidip ruhsata işletmek için ........ Trafik Tescil'e gittim, elimdeki evrakları verdim evrakları alan arkadaş bekle biraz dedi sonra beni çağırıp "bu işlem burada olmaz, kabini nerede yaptırdıysan orada işleteceksin al evraklarını oraya git" dedi.
Bende "bak arkadaşım çok doğru haklısınız size sadece bir soru soracağım sanırım bana doğru cevap verirsiniz" dedim, "sor dedi" sordum "arkadaşım TIR lar varya işte onların dorseleri ülkemizde birkaç yerde üretiliyor değilmi, ben Trabzon'da yaşasam param olsa TIR alsam dorseyi illaki Sakarya'damı tescil ettirmek zorundayım veya ithal gelen dorseler aynen onlar gibi" dedim.
Bana dediği "olmaz dedim arkadaşım bu işi burada yaptıramazsın kabini nereden aldıysan oraya gideceksin" dedi.
Bende boş durmam hamen bir kağıt alıp yazdım dilekçemi ve evraklarıma ekledim.
........ Trafik Tescil Müdürlüğüne.
"Adıma kayıtlı olan .......... plaka nolu aracımın tescil belgesinin ekli TÜV belgesine göre "kapalı fiber kabinli" olarak düzenlenmesi, eğer eksik belgem var ise tarafıma bildirilmesi, eksiğim yok ise ve bu düzeltmenin yapılamaması durumunda "kapalı fiber kabinin" tescil belgesine neden işlenemeyecek olduğunun gerekli maddeleriyle birlikte ben ve benimgibilerinde anlayabilecekleri lisanla anlatılıp tarafıma bildirilmesini, ruhsata işlenememesinin belgelerinin tarafımdan mahkemeye açılacak olan davada belge olarak kullanılacak olması nedeniyle bu belgelerin kayıt, imza ve mühürlü olması, bu maddelere göre işlemi gerçekleşmeyen diğer araçlarda var ise onlarında bilgilerinin verilmesini ..... diye yazıp gidip evraktan kaydımı yaptırdım, memur okuyunca baktı iş büyüyecek "bey efendi haftaya gelin" dedi, bende "hayır arkadaşım ben bu işin okadar uzun olduğuna inanmıyorum" dedim ve bir gün sonra gidip yeni ruhsatımı aldım.Hemde çaylarını içerek (zorla bana çay ikram ettiler)
Arkadaşlar eğer elinizde belgeleriniz var ise (kabin faturası, tadilat projesi, montaj faturası ve TÜV belgesi) gidin işleminizin yapılmasını isteyin, eğer yok derlerse (ki diyeceklerdir) hemen bir dilekçe yazıp eksiklerinizin neler olduğunun tarafınıza resmen bildirilmesini ve kabini işletebilmek için nelerin gerektiğini isteyin.
Unutmayın, hangi kademede olursa olsun Devletten maaş alan görevlilerin işleri bizlere hizmet etmektir, bende 30 sene o hizmetcilik görevimi alnımın akıyla yerine getirip emekli oldum.

hemşerim merhaba
ben bu işlem için trafik muamelecisiyle görüştüm zamanım olmadığı için işi ona verdim bana muayenede dahil 900 tl fiyat verdi,projenin çizileceği yere beraber gittik arabayı ölçtüler hesapladılar iki gün sonra bu işlem istanbulda olmuyor dosyanın il dışına gitmesi gerekiyor artı 300 tl masraf denilince geri aldım işletmekten vazgeçtim kabini söktüm bu akşamda muayeneyi hallettim yarında kabini geri takacağım.
zaman olsada kendim uğraşsam,senin dediğin gibi oluyodur mutlaka başka bir ilde nasıl işlenecek aynı işlemi burdada yapabilirler.işmi yapmak istemediler yoksa paramı koparmak istediler anlamadım.göndersem dosyayı başka yere sonra arabamıza oralardan bi ortak çıkarmı diyede düşünmedim değil :D

yns' Alıntı:
hemşerim merhaba
ben bu işlem için trafik muamelecisiyle görüştüm zamanım olmadığı için işi ona verdim bana muayenede dahil 900 tl fiyat verdi,projenin çizileceği yere beraber gittik arabayı ölçtüler hesapladılar iki gün sonra bu işlem istanbulda olmuyor dosyanın il dışına gitmesi gerekiyor artı 300 tl masraf denilince geri aldım işletmekten vazgeçtim kabini söktüm bu akşamda muayeneyi hallettim yarında kabini geri takacağım.
zaman olsada kendim uğraşsam,senin dediğin gibi oluyodur mutlaka başka bir ilde nasıl işlenecek aynı işlemi burdada yapabilirler.işmi yapmak istemediler yoksa paramı koparmak istediler anlamadım.göndersem dosyayı başka yere sonra arabamıza oralardan bi ortak çıkarmı diyede düşünmedim değil :D
Yunus abi bu şekilde muayene yaptırdıktan sonra trafik kontrolünde uyanık bir memura rastlarsan arabanı bağlamazlarmı peki.

Merhaba Yunus bey,
Ben muamaelecilere artık kesinlikle inanmıyorum.Benden ruhsat değişimi için (tek yaprak, sizde ruhsata işletince sizinde tek yaprağınızı değiştirecekler) 200 lira + işçilik dediler bunun için birde vekaletname gerekli ve ben kendim gittim 40 veya 45 liraya bu işi bitirdim.
Para koparmanın en güzel yöntemi başka şehirde yapılacak demek.Kendilerini çok akıllı zannediyorlar düşünmüyorlarki yasa, kanun, yönetmelik birtane olur ve heryerde geçerli olan o dur.

celo53' Alıntı:
Yunus abi bu şekilde muayene yaptırdıktan sonra trafik kontrolünde uyanık bir memura rastlarsan arabanı bağlamazlarmı peki.
[/quote

selim merhaba

cezası var bağlayabilirler ama yapacak bişey yok :mad: ne yapayım çekecez,peşin 1000 tl ye malolacaktı taksit taksit öderiz artık :D

sisdagili61' Alıntı:
Merhaba Yunus bey,
Ben muamaelecilere artık kesinlikle inanmıyorum.Benden ruhsat değişimi için (tek yaprak, sizde ruhsata işletince sizinde tek yaprağınızı değiştirecekler) 200 lira + işçilik dediler bunun için birde vekaletname gerekli ve ben kendim gittim 40 veya 45 liraya bu işi bitirdim.
Para koparmanın en güzel yöntemi başka şehirde yapılacak demek.Kendilerini çok akıllı zannediyorlar düşünmüyorlarki yasa, kanun, yönetmelik birtane olur ve heryerde geçerli olan o dur.
aynen katılıyorum hemşerim,muameleci yanımda telefonla konuşuyor başka birisinin motor işletme projesi için proje çizen kimse artık 100 tl lik fatura kesmesini istedi :mad: parayla beceremedim bu işi ::smiley: .

benim araç 25 plaka ..geçen sene vanda proje çizdirip van tüvde muayene ettirip ruhsata işlettim...hiç bir sıkıntı çıkarmamışlardı..sanırım.proje 350 civarıydı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR