Merhabalar bir Ssangyong almaya karar vermem de ki sebepleri, bu süreçte ki deneyimlerimi paylaşmak istedim. Belki benim durumumda olan birisinin işine yarayabilecek bir bilgi sunmuş olurum.
Hem asfalt hemde arazide kullanılacak bir araç ararken karşınıza bir kaç seçenek çıkıyor. Kimisi asfaltta kimisi arazide daha iyi. Benim de aklımdaki ilk araç Grand Vitara 2006-2007 3k idi. Bir arkadaşımın önerisiydi ve araştırmaya Grand Vitara ile başladım. Sonra bir çok aracı yazılı ve görsel kaynaklardan incelemeye başladım ve sonunda Grand Vitara ile SSangyong Actyon arasında kaldım. İkisi birbirinden farklı araçlardı farkındaydım ama ikisinde de beni kendine çeken farklı özellikler vardı. SSangyong da karar kıldım sonunda peki neden?
İki aracında sıfırını almak için gerekli olan kredi miktarı yüksek, özel bir kurumda çalıştığım için uzun vadeli ödemeler yapmak benim için riskli. Bu sebeple ihtiyacım olan temiz bir 2 . el. Yine bu yüzden de araçların sıfırlarını değil ikinci ellerini karşılaştırmaya çalıştım sürekli. İki aracı da daha önce kullanmadım bu yüzden güvenmem gereken veriler kullanıcıların söyleyecekleri olacaktı. Fakat kimse ayranım ekşi demiyor. Kime kullandığı aracı sorsam sadece övüyordu. Bu yüzden şahsi sorular sormayı bırakıp araç kullanıcılarının şikayet ve memnuniyetlerine odaklandım. Ve bir süre araştırdıktan sonra tercihimi SSangyong tan yana kullandım. Sebep?
Bu siteden örnek göstermek istiyorum ki bu forum güzel bir örneklemdir: En basitinden araçların forum sayfasında araç kullanımı ile ilgili başlıklara girip baktığımız da (ilanları görmezden gelerek) Grand Vitara nın ilk sayfasında açılmış başlıklar (diğer markalarda da benzer durumlar mevcut.[SIZE=78%])[/SIZE]
Dürüst satıcıya denk gelemedim
Vitara 3k oto. yakıt sorunu yardım
rölantide öksüren vitara
acil direksiyon yardım
vitara arka zıplama sorunu
cam otomatiği sorunu
kalorifer sorunu
yağ eksiltme sorunu...diye devam ediyor
ssangyong un forum sayfasına girip bakıyorum
Araca uygulanan donanımlar eklemeler şnorkel space... ,
Araçla yapılan gezilerde aracın gösterdiği iyi performans görselleri
Tüm sayfada bir sorun başlığı var o da emniyet kemeri takmadan uyarısını susturma
Bu örnekler bu siteden alındı fakat çoğu forum da aynı oranda sorun ve memnuniyet mesajları yer almakta...Evet Vitaralar güzel araçlar fakat 2. ellerinin düşük km dekileri bile hor kullanıldığı için daha sorunlu ve çoğunun km si ile oynanmış ayrıca çok el değiştirmiş bu da kötü kullanım riskini arttırıyor. Fakat Ssangyong lar zaten yeni araçlar olduğu için km leri fazla değil ve genellikle ilk sahipleri. Tüm bunların yanında bana göre daha işlevsel ve ekonomik.
Keyifli sürüşler