Ssangyong Actyon Sports 4x4 alıcam..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wcin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,740
Ynt: Ssangyong Actyon Sports 4x4 alıcam..

Arac genel olarak cok saglam 9 aydır yarım metreye yakın çamurda karda su ve dere geçiclerinde kullanıyorum .. Her hangi ciddi bir sorun yok .. Aracın 2 modeli var 18 jant ve deri koltuk olan modeli ve 16 jantli modeli sadece jant ve ısıtmalı koltuk farkı var bir de arka bölüm kapalı açık ve yarım kapaklı modelleri var .. Koy yolları çiftlik yolları bu araca oyuncak gelir .. Gonul rahatlığıyla kullanabilirsiniz .. 2 çekerim 4 çekermi alacaksınız ? Hayırlı olsun selamlar

Etiketler

Arkadaşlar bu konuda şu bilgilendirmeyi yapmak istiyorum (araç sağlammı,değilmi,niye ikinci eli ucuz elden çıkartılamıyormu v.b gibi sorular üzerine)
1-marka ülkemize 2008 yılında girdi (80 yıllardaki korando modeli hariç o da fazla tutunamadı gitti)
ve İnternetten bakarsanız yıllık ortalama 1800 ile 2200 arası satışı var çoğunluğu actyong sport ,örnek 2012 ocak ayı satışları 93 suv 122 tane actyong suport toplam 220 civarı 2008 yılından günümüze kadar 10.000 sayısını yanılımıyorsam aşmış olması lazım bende buna dahil olmak üzere piyasaya yeni giren her çeşit mal için biraz ön yargılı oluruz acaba sağlammı diye satmak istersem elimde kalırmı diye eğer binmek için alıyorsam ben ikinci elinde fiyatı düşer satamam diye bir korkum olmaz neden
binerim çokda satma ihtiyacı hissedersem acil durumlarda piyasa fiyatından 2-3 binlira eksiğe rahat da satarım ama şunu unutmamak lazım her aracın bir alıcısı vardır
birde markkamız pek tanınmıyor dışarıda görenler önce sorar araba güzelmiş ama çin malı değilmi diye çin malı olmadığını öğrendikleri zamanda biraz daha güven duyarlar
bizim araçların disbitatörü olan şahsuvar oğlu her helde parayı fazla seviyorki fazla reklem vermiyor bazen stv ve kanal 24 de reklemını yapıyor ama inanıyorum reklem işine biraz önem verse satışlarını rahatlıkla katlıyacaklardır neyse çok yazdım kafanızı ağrıttm ben 2010 model 0 km aldım 2 seneden beri biniyorum memnunum ve şimiye kadar da satmayı aklımdan hiç geçirmedim

Kaan Bey size katılıyorum. Aracı en azından 5-6 yıl kullanmak istiyorum bu sebeple aracı daha satın almadan ne kadara satarım sorusunun cevabını düşünmek bana pek doğru gelmiyor. Aracı kendi imkanlarımla soruşturdum ve internetten de video ve yazılı görsel materyal verilerini inceledim ve fiyatına göre alınabilecek en kaliteli ve performanslı araç olduğu üzerine kanıya vardım.

Sabri Bey yazdıklarınız 2010 modele olan güvenimi tazeledi. 4 çeker almak istiyorum.

Peki aracı ikinci el alacağım için araca önceden eklenmiş donanımlar olabilecektir. Daha donanımlı aracı seçebilmek adına Araçta görmeyi isteyeceğimiz donanım seçenekleri neler olabilir ? Mesela AT tipi lastik, yükseltme yada spacer uygulamaları gibi?

Rüstem Önel aracınızı inceledim ve tek kelime ile mükemmel oldukça donanımlı. Diğer inceleyeceğim araçları sizinki ile karşılaştıracağıma emin olabilirsiniz aracınız örnek bir model. Aracı araştırmaya bir süre daha devam etmek istiyorum kesin kararımı verdiğim de ki o zaman aracınız hala satılmadıysa ilk bakacağım araç sizinki olacaktır. Beğenmemek elde değil. Emeğinize sağlık. Ayrıca aracınızı görmek sorduğum sorunun da tam olarak cevabı oldu bunun içinde ayrıca teşekkür ederim.

övgüleriniz için teşekkür ederim.
aracın bu camiada kalması benide mutlu eder.
saygılar

Merhabalar bir sorum daha var müsadenizle, Şimdiye dek düz vites kullanmış biri olarak soruyorum; 2010 modellerde otomatik triptonik ve düz vites seçenekleri görüyorum. Bu araçlar için hangi arazi ve yol şartlarında hangi vites tipi uygundur ve vites tiplerinin yakıt sarfiyatına olan etkisi ne ölçüdedir?

triptronik ve otomatik olanı kullanmakta zorlanmazsınız, benimde ilk otomatik arabam bu.
açıkçası bundan sonra düz vites tercih etmem.
arazide otomatik şanzıman görevini yapar size gaza basıp keyfini sürmek kalır.
yakıt sarfiyatı kullanıma göre farklılık gösterir.

Merhabalar bir Ssangyong almaya karar vermem de ki sebepleri, bu süreçte ki deneyimlerimi paylaşmak istedim. Belki benim durumumda olan birisinin işine yarayabilecek bir bilgi sunmuş olurum.

Hem asfalt hemde arazide kullanılacak bir araç ararken karşınıza bir kaç seçenek çıkıyor. Kimisi asfaltta kimisi arazide daha iyi. Benim de aklımdaki ilk araç Grand Vitara 2006-2007 3k idi. Bir arkadaşımın önerisiydi ve araştırmaya Grand Vitara ile başladım. Sonra bir çok aracı yazılı ve görsel kaynaklardan incelemeye başladım ve sonunda Grand Vitara ile SSangyong Actyon arasında kaldım. İkisi birbirinden farklı araçlardı farkındaydım ama ikisinde de beni kendine çeken farklı özellikler vardı. SSangyong da karar kıldım sonunda peki neden?
İki aracında sıfırını almak için gerekli olan kredi miktarı yüksek, özel bir kurumda çalıştığım için uzun vadeli ödemeler yapmak benim için riskli. Bu sebeple ihtiyacım olan temiz bir 2 . el. Yine bu yüzden de araçların sıfırlarını değil ikinci ellerini karşılaştırmaya çalıştım sürekli. İki aracı da daha önce kullanmadım bu yüzden güvenmem gereken veriler kullanıcıların söyleyecekleri olacaktı. Fakat kimse ayranım ekşi demiyor. Kime kullandığı aracı sorsam sadece övüyordu. Bu yüzden şahsi sorular sormayı bırakıp araç kullanıcılarının şikayet ve memnuniyetlerine odaklandım. Ve bir süre araştırdıktan sonra tercihimi SSangyong tan yana kullandım. Sebep?
Bu siteden örnek göstermek istiyorum ki bu forum güzel bir örneklemdir: En basitinden araçların forum sayfasında araç kullanımı ile ilgili başlıklara girip baktığımız da (ilanları görmezden gelerek) Grand Vitara nın ilk sayfasında açılmış başlıklar (diğer markalarda da benzer durumlar mevcut.[SIZE=78%])[/SIZE]

Dürüst satıcıya denk gelemedim
Vitara 3k oto. yakıt sorunu yardım
rölantide öksüren vitara
acil direksiyon yardım
vitara arka zıplama sorunu
cam otomatiği sorunu
kalorifer sorunu
yağ eksiltme sorunu...diye devam ediyor

ssangyong un forum sayfasına girip bakıyorum
Araca uygulanan donanımlar eklemeler şnorkel space... ,
Araçla yapılan gezilerde aracın gösterdiği iyi performans görselleri
Tüm sayfada bir sorun başlığı var o da emniyet kemeri takmadan uyarısını susturma :smiley:

Bu örnekler bu siteden alındı fakat çoğu forum da aynı oranda sorun ve memnuniyet mesajları yer almakta...Evet Vitaralar güzel araçlar fakat 2. ellerinin düşük km dekileri bile hor kullanıldığı için daha sorunlu ve çoğunun km si ile oynanmış ayrıca çok el değiştirmiş bu da kötü kullanım riskini arttırıyor. Fakat Ssangyong lar zaten yeni araçlar olduğu için km leri fazla değil ve genellikle ilk sahipleri. Tüm bunların yanında bana göre daha işlevsel ve ekonomik.

Keyifli sürüşler

Turan2.0' Alıntı:
Merhabalar bir Ssangyong almaya karar vermem de ki sebepleri, bu süreçte ki deneyimlerimi paylaşmak istedim. Belki benim durumumda olan birisinin işine yarayabilecek bir bilgi sunmuş olurum.

Hem asfalt hemde arazide kullanılacak bir araç ararken karşınıza bir kaç seçenek çıkıyor. Kimisi asfaltta kimisi arazide daha iyi. Benim de aklımdaki ilk araç Grand Vitara 2006-2007 3k idi. Bir arkadaşımın önerisiydi ve araştırmaya Grand Vitara ile başladım. Sonra bir çok aracı yazılı ve görsel kaynaklardan incelemeye başladım ve sonunda Grand Vitara ile SSangyong Actyon arasında kaldım. İkisi birbirinden farklı araçlardı farkındaydım ama ikisinde de beni kendine çeken farklı özellikler vardı. SSangyong da karar kıldım sonunda peki neden?
İki aracında sıfırını almak için gerekli olan kredi miktarı yüksek, özel bir kurumda çalıştığım için uzun vadeli ödemeler yapmak benim için riskli. Bu sebeple ihtiyacım olan temiz bir 2 . el. Yine bu yüzden de araçların sıfırlarını değil ikinci ellerini karşılaştırmaya çalıştım sürekli. İki aracı da daha önce kullanmadım bu yüzden güvenmem gereken veriler kullanıcıların söyleyecekleri olacaktı. Fakat kimse ayranım ekşi demiyor. Kime kullandığı aracı sorsam sadece övüyordu. Bu yüzden şahsi sorular sormayı bırakıp araç kullanıcılarının şikayet ve memnuniyetlerine odaklandım. Ve bir süre araştırdıktan sonra tercihimi SSangyong tan yana kullandım. Sebep?
Bu siteden örnek göstermek istiyorum ki bu forum güzel bir örneklemdir: En basitinden araçların forum sayfasında araç kullanımı ile ilgili başlıklara girip baktığımız da (ilanları görmezden gelerek) Grand Vitara nın ilk sayfasında açılmış başlıklar (diğer markalarda da benzer durumlar mevcut.[SIZE=78%])[/SIZE]

Dürüst satıcıya denk gelemedim
Vitara 3k oto. yakıt sorunu yardım
rölantide öksüren vitara
acil direksiyon yardım
vitara arka zıplama sorunu
cam otomatiği sorunu
kalorifer sorunu
yağ eksiltme sorunu...diye devam ediyor

ssangyong un forum sayfasına girip bakıyorum
Araca uygulanan donanımlar eklemeler şnorkel space... ,
Araçla yapılan gezilerde aracın gösterdiği iyi performans görselleri
Tüm sayfada bir sorun başlığı var o da emniyet kemeri takmadan uyarısını susturma :smiley:

Bu örnekler bu siteden alındı fakat çoğu forum da aynı oranda sorun ve memnuniyet mesajları yer almakta...Evet Vitaralar güzel araçlar fakat 2. ellerinin düşük km dekileri bile hor kullanıldığı için daha sorunlu ve çoğunun km si ile oynanmış ayrıca çok el değiştirmiş bu da kötü kullanım riskini arttırıyor. Fakat Ssangyong lar zaten yeni araçlar olduğu için km leri fazla değil ve genellikle ilk sahipleri. Tüm bunların yanında bana göre daha işlevsel ve ekonomik.

Keyifli sürüşler

teşekürleraraştırma sonuçlarınız için konuya güzel bir bakış açısı segilemişsiniz

Teşekkürler, biran önce aracımı alıp aranıza katılmak istiyorum. Benim yazım sizlerin paylaşımları sayesinde ortaya çıktı asıl ben teşekkür etmeliyim.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,908
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.