Sporda Fanatizm

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rechargeable Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,692

rechargeable

Kamp III
spor dallarından özellikle futbolda daha elit sporcular,yöneticiler, medya ve seyirciler olması bir hayal mi?. .sosyokültürel seviyesi zaten çok ileri olmayan bazı kitleleri tahrik edenler yüzünden spor şiddetle birlikte anılır oldu..hızını alamayan bazıları futbol maçları olmadığı zamanlarda başka braşlarda müsabaka için şehrine gelen herhangi bir rakip klübe saldırmak için bilenmeye başlıyor.

Etiketler
Ynt: Sporda Fanatizm

Bu yazdıklarınız arasına, ''rekabet ortamı'' ile beraber seviye düşmesi kaçınılmaz oluyor diyebilirmiyiz.
İngiltere'dede durum pek farklı değil. Hemde sözüm ona Avrupalılar.

ingiltere de böyle şeyler çok çok nadir. ordaki maçları televizyondan izliyorum. tel örgü olmamasına ve seyirci sahaya çok yakın olmasına rağmen sahaya bişi atılmıyor,hakemler polis nezaretinde sahayı terketmiyor,maç sonrası silahlar patlamıyor.bizde hemen her seviyedeki karşılaşmada mutlaka saldırılar oluyor. sporculara hakeme ya da seyircilere yönelik bi şiddet mutlaka var.ingiltere de kısa süre olsa da bulunmuş biri olarak toplumun saygılı yaşantısına imrenmiştim açıkçası.

Şiddet sadece sporda değil ki. Sanırım günümüz şartlarında insanlar şiddeti stres atma yöntemi olarak görüyorlar.

Ben bazen haberleri bile seyretmek istemiyorum, hep şiddet, hep kan... Allah sonumuzu hayır etsin...

evet.şiddeti zaten yaşamın bir parçası olarak gören bi toplumu medyanın bu şekilde beslemesi çok tehlikeli. bunun bireysel değil toplumsal yansıması da sıklıkla bu tip spor olaylarında gözlemleniyor.

sizlere katılıyorum
şiddetin hyatımızdaki yeri oldulça geniş ama şahsen ben sezon boyunca gittiğim her maça deşarj olmak hyatın standartlığından kurtulmak için gidiyorum ve malesef staddaki diğer taraftarlar gibi benimde deşarj olma yöntemim tribünde bağırmak , tezahurat yapmak , gerektiğinde küfürde etmek ...... yani bn kendimi maçlardan sonra gercekten cok rahatlamış hissediyorum ki izledğim mac uğrunda herşeyi yapabileceğim takımımın maçıysa olay dahada farklı oluyo. ben buna holiganlık değilde takımıma fazla bağlanmak diye bakıyorum , avrupada kavga küfür olmuyo denilirse işte o daha büyük bi yalan çünkü avrupadaki çoğu ülkeyi gezdim ve bir futbol manyağı olarak neredeyse gezdiğim her ülkede maça gittim asyadan avrupaya afri,kadan amerikaya futboldan beyzbola her sporda şiddet vardır heee Türkiyedeki kadar değil ama vardır :smiley:
ben yine bu kötü alışkanlığımı yenilgiye hazmedememeye bağlıyorum sanıyorumki şiddetin kaynağıda genelde hazımsızlık oluyo. tabiki şiddeti bir iş gibi benimseyenlere söyliyecek lafım yok......
saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

SON KONULAR

Geri