Ynt: Spor Tırmanış Eğitimi
BOULDERİSTANBUL SPOR TIRMANIŞ TEMEL EĞİTİM PROGRAMI
Eğitim programımız ; yaklaşık 2 şer saat boyunca 3 ders salonumuzda (indoor) ve son ders Gebze Ballıkayalarda tüm gün kaya tırmanış aktivitesi (outdoor) olmak üzere toplam 4 derstir.
Bu 4 ders genelde haftada bir gün olarak uygulanmakla beraber , gurubun isteği durumunda daha kısa sürede de tamamlanabilir.Eğitim günleri gurubun isteğine göre hafta arası akşam saatleri yada hafta sonu gündüz olarak düzenlenebilir.
Eğitim programımız kursiyerlerimizi doğada partnerleriyle tırmanış yapabilecek düzeye getirmek üzere hazırlanmıştır.
İNDOOR
Kaya Tırmanışı Genel Bilgisi
Kaya tırmanışının çeşitleri tanıtılacak Bouldering (kısa kaya), Top Rope (üstten emniyetli), sport climbing (spor tırmanış), herkes tarafından tehlikeli ve inanılmaz güç gerektirdiği sanılan spor ve yapay tırmanışın daha çok teknik ve zihinsel süreçleri içeren bir spor dalı olduğu teorik ve pratik olarak anlatılacaktır.Yapay duvarımızda tutuşlar, basışlar ve tırmanış tekniklerinin anlatılıp uygulamasının yapılmasının ardından İp teknikleri ve nerelerde kullanıldığı anlatılıp uygulanacaktır.
Malzeme Bilgisi
Kaya tırmanışında kullanılan malzemelerin tanıtılması ( tırmanış ipleri, yardımcı ipler, emniyet kemeri, friction, toz torbası, expres, karabina, boltlar, perlonlar, karabina ) ve bu malzemelerin nasıl ve nerelerde kullanıldığı anlatılacaktır. Katılımcılar eğitim sonrası uygulamalar sayesinde tırmanış malzemelerini etkin şekilde kullanmayı öğrenecekler.
Düğümler
Tırmanışta kullanılan tüm düğüm teknikleri anlatılıp uygulanacaktır.
OUTDOOR
Yapay duvarımızda almış olduğumuz teorik ve pratik bilgilerimizin pekiştirilmesi için eğitimimizi Ballıkayalar’da bir gün boyunca ; ip inişi , emniyet alma , top-rope ve lider tırmanış uygulamaları yaparak sonlandırıyoruz.
SPOR TIRMANIŞ TEMEL EĞİTİM PROGRAMI ÜCRETİ
200 TL + KDV dir .
Fiyata Dahil olan Hizmetler
Tüm uygulamalar, (indoor ve outdoor)
Tüm kullanılacak malzemeler ( Emniyet kolonları , karabinalar, ipler vb )
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
Tırmanış ayakkabısı
Katılımcıların İstanbul- balıklayalar- istanbul ulaşım giderleri
Katılımcıların yiyecek içecek giderleri