Spor Tırmanış Eğitimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kamilyay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,707

kamilyay

www.boulderistanbul.com
Yer
kadiköy
Web
www.boulderistanbul.com
Tırmanış sporuna ilgi duyan arkadaşlar ,
Boulderistanbul'da çocuk ve yetişkinler için tırmanış eğitim programları ve yetişkinler için yoga eğitimi ile ilgili detayları sitemizde bulabilirsiniz. www.boulderistanbul.com
Gezenbilir üyeleri için gerek eğitim gerekse günlük giriş ve üyelikler % 20 indirimli...
Guruplar için özel programlar ve özel fiyatlar oluşturulabilir.
Kış geldi artık birazda indoor aktivite fena olmaz , hem araçlarınızında motoru biraz soğumuş olur...

Etiketler
Ynt: Spor Tırmanış Eğitimi

BOULDERİSTANBUL SPOR TIRMANIŞ TEMEL EĞİTİM PROGRAMI

Eğitim programımız ; yaklaşık 2 şer saat boyunca 3 ders salonumuzda (indoor) ve son ders Gebze Ballıkayalarda tüm gün kaya tırmanış aktivitesi (outdoor) olmak üzere toplam 4 derstir.
Bu 4 ders genelde haftada bir gün olarak uygulanmakla beraber , gurubun isteği durumunda daha kısa sürede de tamamlanabilir.Eğitim günleri gurubun isteğine göre hafta arası akşam saatleri yada hafta sonu gündüz olarak düzenlenebilir.
Eğitim programımız kursiyerlerimizi doğada partnerleriyle tırmanış yapabilecek düzeye getirmek üzere hazırlanmıştır.

İNDOOR

Kaya Tırmanışı Genel Bilgisi
Kaya tırmanışının çeşitleri tanıtılacak Bouldering (kısa kaya), Top Rope (üstten emniyetli), sport climbing (spor tırmanış), herkes tarafından tehlikeli ve inanılmaz güç gerektirdiği sanılan spor ve yapay tırmanışın daha çok teknik ve zihinsel süreçleri içeren bir spor dalı olduğu teorik ve pratik olarak anlatılacaktır.Yapay duvarımızda tutuşlar, basışlar ve tırmanış tekniklerinin anlatılıp uygulamasının yapılmasının ardından İp teknikleri ve nerelerde kullanıldığı anlatılıp uygulanacaktır.

Malzeme Bilgisi
Kaya tırmanışında kullanılan malzemelerin tanıtılması ( tırmanış ipleri, yardımcı ipler, emniyet kemeri, friction, toz torbası, expres, karabina, boltlar, perlonlar, karabina ) ve bu malzemelerin nasıl ve nerelerde kullanıldığı anlatılacaktır. Katılımcılar eğitim sonrası uygulamalar sayesinde tırmanış malzemelerini etkin şekilde kullanmayı öğrenecekler.

Düğümler
Tırmanışta kullanılan tüm düğüm teknikleri anlatılıp uygulanacaktır.

OUTDOOR

Yapay duvarımızda almış olduğumuz teorik ve pratik bilgilerimizin pekiştirilmesi için eğitimimizi Ballıkayalar’da bir gün boyunca ; ip inişi , emniyet alma , top-rope ve lider tırmanış uygulamaları yaparak sonlandırıyoruz.

SPOR TIRMANIŞ TEMEL EĞİTİM PROGRAMI ÜCRETİ

200 TL + KDV dir .

Fiyata Dahil olan Hizmetler
Tüm uygulamalar, (indoor ve outdoor)
Tüm kullanılacak malzemeler ( Emniyet kolonları , karabinalar, ipler vb )

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
Tırmanış ayakkabısı
Katılımcıların İstanbul- balıklayalar- istanbul ulaşım giderleri
Katılımcıların yiyecek içecek giderleri

ÇOCUKLARDA SPOR TIRMANIŞ KURS PROGRAMI

-Spor tırmanış ve kısa kaya tırmanışı spor dallarında emniyet tedbirlerinin öğretimi
-Kısa kaya tırmanışında kullanılan malzemeler
-Rota nedir? Nelerden oluşur?
-Kısa kaya tırmanışında güvenli mindere düşme ve atlama teknikleri
-Kısa kaya tırmanışında yan geçiş çalışması
-Kısa kaya tırmanışında partnerinin emniyetini alma tekniği
-Kısa kaya tırmanışında farklı zorluk derecelerinde rota çalışması
-Kısa kaya tırmanışında öğrencinin yaratıcılığını kullanarak rota hazırlaması
-Kısa kaya tırmanışında tırmanıcının rotayı nasıl çıkacağı hakkında taktik ve strateji belirleme çalışması
-Eğlenceli Kısa kaya yarışmaları ve kuralları
-Spor tırmanışta malzeme bilgisi
-Spor tırmanışta düğüm teknikleri
-Üstten emniyetli(top-rope)tırmanış tekniğinde tırmanış ve güvenlik tedbirleri çalışması
-Üstten emniyetli rotalarda tırmanış çalışması
-Spor tırmanışta lider tırmanış tekniği
-Lider tırmanışta klip çalışması
-Lider tırmanışta taktik ve strateji belirleme
-Lider tırmanış yarışması ve kuralları
-İple iniş teknikleri

Beden eğitimi Öğretmeni ve
Spor tırmanış Antrenörü
Murat CANBEK

YOGA EĞİTİM PROGRAMI

4 hafta sürecek, her hafta 1 ila 1.5 saat arasında değişen sürelerde yapılacak olan yoga dersimizin içeriği aşağıdaki gibidir.
Dersler başlangıç seviyesinden orta seviyeye doğru tanıtım amaçlı yapılacaktır. Hareket grupları aynı sırayla, ancak her derste artan bir zorluk derecesinde devam edecektir.
Eğitimin sonunda; klasik yoganın ne olduğu konusunda tam bir bilgi sahibi olacak, çoğu nefes egzersizini, duruşların sıralamasını yapabiliyor, vücudun enerji noktalarını tanıyor, bioenerji çalışmaları yapabiliyor, basit meditasyon tekniklerini öğrenmiş ve en önemlisi cd veya kitap gibi herhangi bir yoga kaynağını kendi başınıza hiç bir eğitmene ihtiyaç duymadan DOĞRU bir şekilde kullanabiliyor olacaksınız. Yüzünüzde, vücudunuzda, duruşunuzda ve ruhunuzda olan değişimi anında farkedeceksiniz.
Neler yapacağız?

-Klasik yoga'nın tanımı. Yoga nedir ne değildir? Yoga hakkında yanlış bilinen şeyler.
- Ayakta doğru duruş tekniği
-Nefes egzersizleri ile diyafram nefesi ve akciğeri tam kapasite kullanma teknikleri
-Bioenerji çalışmaları
-Negatif enerjiyi vücuttan atma teknikleri
-Ayakta denge duruşları
-Ayakta esneklik duruşları
-Oturarak yapılan duruşlar
-Yüz yogası
-Yatarak yapılan duruşlar
-Surya namaskar hareket serisi
-Yan yatarak yapılan duruşlar
-Yüzükoyun yapılan duruşlar
-Diz üstü yapılan duruşlar
-Geriye eğilerek yapılan duruşlar
-Derin dinlenme teknikleri
-Basit meditasyon teknikler
-Sorular
-Kaynak kitaplar hakkında bilgi

boulder Panorama1 (Large).jpg

boulder Panorama1 (Large).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri