soru belki aynı ama dertliyim...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ejdereristi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,968

ejdereristi

Kamp II
Yer
istanbul
arkadaşlar hepinize selamlar öncelikle..sıkıntım çok büyük..bundan 6 ay önce cj5 sahibiydim ve o gün bugündür sizlerin yazılarını dikkatle tek tek okuyorum..acemilikle geçen bi kaç saçma sorudan sonra daha dikkatli oldum ( bana kızan arkadşlardan tekrar özür )..cj mi satmak zorunda kaldım ve yeniden araç almaya karar verdim..aylardır arayışım ve sürekli fikir bunalımlarım devam ediyo..hanımı kandırdım sonunda ama kendimi bir türlü kandıramıyorum..şuna karar verdim elimde 25000 bütçe var(kredi :smiley:hanım bilmiyo:smiley: seçeneklerim ise 91-92 xj yada 96 zj..şimdi haydaa diyenler olucak..ama olsun elbet bana yardım eden olucaktır..olumlu yada olumsuz herşeye açığım..kullanım şeklim hafta sonları gezi ve sizlerle ortak geziler..şehir içi kullanmıcam..uzun yol karadeniz olucak malum memleket..xj yada zj kullanmadım..o yüzden hafta sonu ulus oto ve maslakta diğer arkadaşları ziyaret edip abi bi tur verirmisiniz diye yalvarmayı düşünüyorum:smiley:) xj biraz daha sert bakım maliyeti yakıtı ve modifiyesi düşük olduğundan 12-13000 liraya alınacak bir araç 25000 e canavar olur diye düşünüyorum.. zj çok güzel şık hatta hanımın tercihi ama ben 18000 civarı alınacak bir aracın 2000 lira kafadan çıkarak masrafları ve modifiye aksesuarları ile 30000 i geçiceğini düşünüyorum..yanlışsam özür..30000>25000 olmadı..ama çorumdan levent bey ile görüştüğümde yüreğime su serpti..o kadar rahat ve güzel bi anlatımı vardıki arabayı telefonla kullandım sanki..yakıt konusunda çok fark olmayacağını ve kullanışa göre değişeceğini çok iyi biliyorum..o yüzden uzun yolda da beni mutlu edecekse xj derim..yok korktuğum masraflar olmaz temiz bir expertiz ile temizini alır ve çok abartı modifiye yapmaz diyosanız zj..yapacağım modifiyeler..
rakamlar site içerisinden aldığım rakamlardır..
1- marshall kl71 33 12.5 r15 lastik : 1500-1800 tl
2- procomp jant yada zj orjinal jantı olursa boyatıp o da kullanılabilir : 1500 tl veya 0 tl
3- 3’’ skyjacker yükseltme veya 2" takos(yanlış yazdıysam özür) :2000 tl - 400 tl
4- direksiyon amortisörü : 500 tl
5- lsd kilitli difransiyel ön yada arka bu konuda tam bilgim yok..havalı tip olanlarıda varmış bilmiyorum
6- Bushwacker dodikler- 800 tl yada deniz beyin alternatifi:smiley:) üntaş otodan destek:smiley:))
7-MOONVISOR
8-belki snorkel deniz beyin alternatifi:smiley:) üntaş otodan destek:smiley:))
tampon ve vinç şimdilik yok..

kafamın nekadar karışık olduğunu biraz anlamışsınızdır umarım..şunu da söleyeyim 25000 daha olsa bi tane xj bi tanede zj yi kapıya çekerim..ikiside harika..50000 kredi hanım boşar beni..bu arada bu sitenin haricinde arkadaşlarıma konuyu açtığımda sen salakmısın okadar para zahmet vs. bisürü tantana..onları es geçtim..bilmiyolarki çamur nefes açar..neyse.. vergi konusu hep muallak ama 96 temmuzdan sonra 800 küsüre düşecek ve aracın değeri biraz daha artacaktır..o yüzden temmuza kadar zj ye karar verirsem almam lazım..

arkadaşlar yanlışım varsa çok çok özür..istanbulda olan ustalardan ve herkesten yardım bekliyorum..hatta elinde bu iki araçtan biri varsa alabilirimde..bu aileden bir araç almak ve mümkünse biraz yapılısını almak çok daha mantıklı ( levent beyin karabela zj yi kaçırdım misal ) . sahibinden de baktığımda biraz yapıl araçlara inanılmaz fiyatlar yazılıyo...
son kelimem offff..offff..
hepinize saygılar..

Etiketler
Ynt: soru belki aynı ama dertliyim...

Abi öncelikle merhaba;

Benim ak güvercini kaçırdın :smiley: bence sana sağlam bi CJ gider. 79 model 4.2 olacak ama.....

İşin şakası bi yana ben senin yerinde olsam 97-98-99.... gibi yüksek modellerden orjinal hiç araziye girmemiş yorulmamış bir XJ alırım.

Daha sonra param oldukça yaparım. Zaten yaz geldi çamurlar bitti sayılır. 4-5 ayda saydıklarınızı zamanla rahat rahat yaparsınız.

Bu tabi benim düşüncem diğer arkadaşlar ne der bilmiyorum :smiley:

mithat teşekkürler..ilk düşüncem 97-99 xj idi gayet konforlu görünüyo..ancak yazıda da belirttiğim gibi yavaş yavaş yapacak pozisyonum yok..25000 kredi ile offroad:smiley:))

valla ankarada bir arkadaş var baran.onda siyah bi canavar var..off ya yok yok..cj,xj,zj...wj...dur ne yaptın yaa...nasıl bi hastalığa bulaştım ben:smiley:))

4.0 zj al.

xj ile aynı altyapı ve zj konforu. Hem eşin mutlu olsun hem de sen mutlu ol.

Güven abi çözümü sunmuş . 4.0 ZJ . :D

Navizane birkaç noktaya değineyim .

1-31/10,5/15 makul bir ölçüdür .
3-3inch skyjacker eyvallah ama üstüne takoz işi bana sağlıklı gelmiyor . Çok gerek olduğunu da düşünmüyorum açıkcası .
4-500 TL mi ZJ dede XJ dede orjnal var . 500 bana çok geldi . Ne dersiniz arkadaşlar ?
5-Arkada LSD varsa idare eder bir süre arazide . Kesmezse OX gibi elektrikli kilitleri öneririm . bas kilitlensin bas açılsın . Hava vs uzun masraflı bir iş bence .

şeytan çok acayip gıdıklıyo 5.9 rüyama girdi..o nasıl bişey:smiley:) kararsızlığım için çok özür...

XJ basık ,küçük hemde Jeep lerden çok anlamayan biri gözü ile baktığında 80 li model havasında olduğundan bence de ZJ.

bende güven e katılıyorum 4.0 zj ( laredo) alabilirsin. ulus otomotivde mustafa abinin aracınıda bu konuda değerlendirebilirsin. bildiğim kadarıyla satıyordu..

ejdereristi' Alıntı:
mithat teşekkürler..ilk düşüncem 97-99 xj idi gayet konforlu görünüyo..ancak yazıda da belirttiğim gibi yavaş yavaş yapacak pozisyonum yok..25000 kredi ile offroad:smiley:))

bu kadar cok maliyete girmedende gayet güzel araç bulabilirsin bence xj için rakam gayet iyi cok iyi yapılı araçlarda var bu rakama

ulusotomotiv mustafa beyin yanında eşimle beraber gittim..o kadar güzel ve ayrıntılı bir sohbet oldu ki vakti olan herkese tavsiye ederim..saolsun bir çok soruma cevap bulabildim..mustafa beyin yanında da şunu bir daha anladım ki istanbul gibi kurt kapanı bi yerde kolunu kaptırmadan birşey sahibi olmak yada sahip olduğu şeyi kaybetmeden geliştirebilmek gerçekten mucize...herkese allah "dürüst" olanı nasip etsin...cebinde ki parayı alıyolar afedersiniz donunuza göz dikiyolar..bu konu da mustafa bey ile uzun uzun konuştuk..umarım bende bi taraflarımı kaptırmadan hayallerime kavuşurum..hepinize saygılar..bu arada sigarayı yarın itibariyle bırakıyorum..bu demekki ayda 200tl kar...yol 5.9 a gider:smiley:)))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.