Sorento Hakkında Bir Kaç Sorum Olacaktı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Can.D Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,266

Can.D

Yeni Üye
Merhabalar

Bizim elimizde Suzuki Grand Vitara 2006 Model Suv vardı. Onu sattık ve şuan sorentoya merak salmış durumdayız, görüntüsü olsun diğer donanımları ve fiyatı açısından gerçekten harika bir araç. Ancak kafama takılan bir kaç sorun var :smiley:

1- Biz süratı çok seven birileriz, bu yüzden suzukiden sonra sorentoyu tercih ettik. Yol tutuşu olsun, konfor olsun, performansı olsun bu özellikler hakkında düşünceleriniz bizim için çok değerli :smiley:

2- Sorentolar sürekli 4x4 olarak mı kullanılıyor yoksa 4x2 ye de geçiş yapılabiliyor mu çünkü off-road ile alakamız yok bizim :smiley: sadece caddelerde kullanılacak olmalı bizim için. Suzukide sürekli 4x4 olduğu için açıkcası biraz fazla yakıyordu ondan dolayı sorentoda da aynı sorunu yaşamak istemiyoruz :smiley:

Eğer ki sorentoların belli modellerinde 4x2 kullanılabiliyorsa onlar hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Sorento Hakkında Bir Kaç Sorum Olacaktı

suzukıler sürekli dört ceker degildir cattede 4X2 konumunda kulanıla bilir yakıt konusunda sorento pek cimri bir arac degil üzerinde 2500CC 170 BG dizel elektronik enjeksiyonlu motor var uzun yolda 10Lt dizel şehiriçi ve arazi karışık 14LT dizel yakar suzuki lpg ile daha makul yakıt tüketir

reis28' Alıntı:
suzukıler sürekli dört ceker degildir cattede 4X2 konumunda kulanıla bilir yakıt konusunda sorento pek cimri bir arac degil üzerinde 2500CC 170 BG dizel elektronik enjeksiyonlu motor var uzun yolda 10Lt dizel şehiriçi ve arazi karışık 14LT dizel yakar suzuki lpg ile daha makul yakıt tüketir

Sayın Reis28

Suzukiyi kendim kullandım biliyorum sürekli 4x4'tü ancak low ve high durumlarına geçiş sağlanabiliyordu arazi koşullarına göre. Sorento'da nasıl 4x2 ye geçiş yapılabiliyor mu ?

Yeni kasa Suzuki'lerin sürekli 4 çeker olduğunu bende bilmiyordum.
Hızlı araç seviyorsanız neden suv alıyorsunuz ki ? Hele Sorento ile yanal virajlar sıkıntılı olmaz mı ? ESP yi bile daha yeni ilave ettiler. Sabit akslı bir 4 çeker seri kullanıma pek uygun değildir.
İstisnalar haricinde ( istisnalarda 100 € civarı) hiç bir 4x4, otomobiller kadar çevik olamaz. Hemde orta sınıf otomobiller ile bile boy ölçüşemezler. Çünkü yüksektirler, hacimlidirler, ağırdırlar. Bahdettiğiniz marka 13 sn. civarı 100 km/h sürate ancak ulaşır sanırım. 1.6 otomobiller bile 9.0 sn de ulaşıyor.
Tercihinizi buna göre yapın derim.

Jeep34' Alıntı:
Yeni kasa Suzuki'lerin sürekli 4 çeker olduğunu bende bilmiyordum.
Hızlı araç seviyorsanız neden suv alıyorsunuz ki ? Hele Sorento ile yanal virajlar sıkıntılı olmaz mı ? ESP yi bile daha yeni ilave ettiler. Sabit akslı bir 4 çeker seri kullanıma pek uygun değildir.
İstisnalar haricinde, hiç bir 4x4, otomobiller kadar çevik olamaz. Hemde orta sınıf otomobiller ile bile boy ölçüşemezler. Çünkü yüksektirler, hacimlidirler, ağırdırlar. Bahdettiğiniz marka 13 sn. civarı 100 km/h sürate ancak ulaşır sanırım. 1.6 otomobiller bile 9.0 sn de ulaşıyor.
Tercihinizi buna göre yapın derim.

Tabi ki öyle :smiley: Otomobiller daha çevik ve daha serilerdir ancaka bir jeep tutkumuz var onu bi geçiştirelim öyle geçeceğiz umarım normal otomobillere :smiley:

Sorentolar sürekli 4x4 mü yoksa 4x2 mi soruma hala yanıt alamadım xD

X force modelleri sürekli 4 çeker diye biliyorum. Öncekiler ise seçenekli diye aklında kalmış.

Sürekli 4 çeker, seçenekli olanlarından daha fazla yakıt tüketir diye düşünmeyin ama. Sürekli 4 çekerle ile seçenekli olanların yapısal farklılıkları vardır.

Ve unutmayın sürekli 4 çekerler asfaltta diğerlerinden daha üstündür.

Jeep34' Alıntı:
X force modelleri sürekli 4 çeker diye biliyorum. Öncekiler ise seçenekli diye aklında kalmış.

Sürekli 4 çeker, seçenekli olanlarından daha fazla yakıt tüketir diye düşünmeyin ama. Sürekli 4 çekerle ile seçenekli olanların yapısal farklılıkları vardır.

Ve unutmayın sürekli 4 çekerler asfaltta diğerlerinden daha üstündür.

Anlıyorum Uğur bey, Çok teşekkür ederim :smiley: Emin olan arkadaşlar da yine de yanıtlarlarsa sevinirim.

:smiley:

bende suzukınin yeni nesil vitarasının sürekli dört ceker oldugunu sisden ögrendim sorento arazi şanzımanı 2H,4H,4L şeklinde kulana bili yorsunuz fakat aracın hızına ve cekiş gücüne göre viraj kabili yeti cok kötü ugur beyin dedigi gibi hız konusunda arazi aracları biraz kalkışta hantaldır son hızlarıda sınırlandırılmıştır.

Can.D' Alıntı:
Merhabalar

Bizim elimizde Suzuki Grand Vitara 2006 Model Suv vardı. Onu sattık ve şuan sorentoya merak salmış durumdayız, görüntüsü olsun diğer donanımları ve fiyatı açısından gerçekten harika bir araç. Ancak kafama takılan bir kaç sorun var :smiley:

1- Biz süratı çok seven birileriz, bu yüzden suzukiden sonra sorentoyu tercih ettik. Yol tutuşu olsun, konfor olsun, performansı olsun bu özellikler hakkında düşünceleriniz bizim için çok değerli :smiley:

2- Sorentolar sürekli 4x4 olarak mı kullanılıyor yoksa 4x2 ye de geçiş yapılabiliyor mu çünkü off-road ile alakamız yok bizim :smiley: sadece caddelerde kullanılacak olmalı bizim için. Suzukide sürekli 4x4 olduğu için açıkcası biraz fazla yakıyordu ondan dolayı sorentoda da aynı sorunu yaşamak istemiyoruz :smiley:

Eğer ki sorentoların belli modellerinde 4x2 kullanılabiliyorsa onlar hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz... :-}}}}}

Seri ve hizli bir suv olarak mitsubishi outlanderi tavsiye ederim.
2000 cc turbo benzinli. 202 bg surekli 4 ceker.
O-100 7.2 saniye fabrika verisi.
Yakit sehir ici 12-13 litre, sehir disi 7-8 litre.( 90 km hizla)

Hepinize çok çok teşekkürler, 4x4lerin hantallığının elbette ben de farkındayım =)

Sorenton için şimdikten hayırlı olsun.
Ben 2004 de ilk çıktığında alacaktım 2006 da 3 ay bekledim aldım. Gerçi ozaman'da sıra vardı.
Avrupa'da hala sıra var.
90 km hızla giderken 4x4 e geçebiliyorsun. Küçük bir düğme ile. Sınır 90.
Birde low var ona'da boşta geçiriyorsun, bataklıkta yada biyere saplandığında kullanıyorsın.
Sportage ile xforce akıllı dört çeker. Yolun kaygan olma durumunda kendi otomatik geçiyor.
Araç sollamak istediğinde tam gaz basıyorsun ve yokuş yukarı fark etmiyor seni koltuklara yapıştırıyor.
Yakıtı 250 arabayı baba kullanıyor ve sürekli basıyor. Şehirler arasına her çıktığında radarın tadına bakıyor.
Herşeysi 4x4 lük. X5 i olan bir arkadaşım Sorento aldı ve BMV nin bir adı birde hızı var dedi gerçi 150 160 zorlanmıyor ama kalkıştaki fırlaması diyebilirim.

[attachment=1]

JeeP.jpg

Foto(351).jpg

Her ne kadar Bmw ve Sorento ağır off-road a uygun değilsede,
arkadaşınız;
Sorento'yu sevdiği için Bmw' yi küçümsemiştir. Yoksa ikisi asfaltta mukayese kabul edilemeyecek kadar farklılar.

Bmw teknolojisi ve asfalt dinamiği ile otomobil kıvamında cevik, viraj emniyeti ile yol tutuşu muhteşembir suvdur.
Xdrive teknolojisi, 3.0 lt.dizelinin verdiği 218 bg. 510 Nm. torku ile takdirleri toplar.
Kamyonet tarzı araka diferansiyeli sabit akslı olan ve beşik gibi salınımı olan Kia ile Bmw nin karayolu performansını karşılaştırmak talihsizliktir.

X5 ve Sorento asfaltta her ikisinide kulandım başka dünyaların aracları katagorileri farklı mukayese kaldırmaz ;) ;) ;)

Valla ben X5 kullanmadım ve aklıma giren tek araba Sorenyo idi onu'da aldım.
Alacağım son araba Q7 olur yine bir başkasını görüp sevene kadar.
Hala Avrupada çok satan arabaymış ama ucuz ama lüks ama bilmiyorum ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR