Sorento Hakkında Bir Kaç Sorum Olacaktı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Can.D Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,313
Ynt: Sorento Hakkında Bir Kaç Sorum Olacaktı

Bir süre eski çalıştığım şantiyede 2006 model sorento kullandım. 2 hafta sonra geri verdim. Virajlarda daha kötü bir araca binmemiştim. Benim CJ bile yükseltmeden önce daha iyi tutunuyordu..

Etiketler

Uzunca sure sirketin aracini kullandim. Uzerinde ki markasini vermeyeyim ama Kore mali lastikler ile degil kar camur yazin ortasinda kuru asfaltta bile buz uzerinde gider gibiydi. Yakit konusuna gelince haftada ortalama 800 ila 1200 TL sadece yakita veriyordum. 2008 Mayis fiyatlari ile.

LR de cok kullandim ozellikle askerlik zamanimda. Gecen yil Subat ayinda Supurgelik`ten Yalova`ya inerken Sorrento altimdan kacti sagolsun karayollari yok kenari isaretlerini kanalin nerdeyse ortasina yerlestirmis e tabi onlari kerteriz alinca mecburen kanala kar uzerine yumusak inis yaptik.

Cok daha kotu yerlerden 110 ile cikmama ragmen maalesef Sorento kaldi ve cekici bekledi.
Sorento uzerinde ki lastikler de BFG AT idi.

2006'NIN 5 İNCİ aynıdan beri Sorento kullanıyorum kötü lastik den başka herşey sürücü hatasıdır ??? ???
Yakıtı 250, 300 arası klima ve kış ayına göre deyişiyor ;)
Defenderle zor çıktığım yokuşu Sorento ile çoook rahat çıktım :eek:
Her pazar Baglum'un dağlarında geziyorum Defenderle :D
Sıkıntısı olan Sorentoya binsin gelsin ;D

LR ye rakip olarak Cj,xj,zj derken birde sorento cikti.
Sorento ile Lr yi kiyaslamak elmayla armutu kiyaslamak olur. Asfalti sorentoya araziyi LR birakalim.

Yok be Ahmet tek sorun şoförlük ;D iyi şoför en kötü arabayı bile güzel kullanandır ??? Kendi payıma söylüyorum :eek:

sorentonun 3 modu vardır
4x2
4x4 high
4x4 low

saygılarımla..

İlk mesajda arkadasın dedıgı gıbı degıl sanırım o arkadas suzukıcı :smiley: sorento sehır ıcı 10lt cıvarı sehırlerarasıda 8 lt cıvarı yakıyor saygılarımla

figo' Alıntı:
Yok be Ahmet tek sorun şoförlük ;D iyi şoför en kötü arabayı bile güzel kullanandır ??? Kendi payıma söylüyorum :eek:

Dogru soze ne denir.

figo' Alıntı:
2006'NIN 5 İNCİ aynıdan beri Sorento kullanıyorum kötü lastik den başka herşey sürücü hatasıdır ??? ???
Yakıtı 250, 300 arası klima ve kış ayına göre deyişiyor ;)
Defenderle zor çıktığım yokuşu Sorento ile çoook rahat çıktım :eek:
Her pazar Baglum'un dağlarında geziyorum Defenderle :D
Sıkıntısı olan Sorentoya binsin gelsin ;D

Eger o rakkamlarda yakiyorsa muhtesem. Kullanim olarak ne sekilde yani sehir ici sherdisi karisik ?

Ben isim geregi surekli sehiricinde ve ozellikle ciddi yogun trafik icinde kullaniyordum. Malum GSM en cok buralarda kullaniliyor.

BIrazda su var sanki Sorento Airbus gibi her seyi kendi hallediyor 110 ise Ford Trimotor gibi surekli ucurmak zorundasin bir anlik hata yada dikkatsizlik ciddi sorun cikarabiliyor.

Ben bu konudan cekiliyorum. Sorentoyla iyi surusler.

bence 4x2 olabilmesi ve low range özelliği çok güzel tüm modellerinde x-force dahil bu özellik direksiyonun solundaki yuvarlak formlu düğmeyle kumanda edilebiliyor

09.jpg

onkapi.jpg

Konunun başlarında suzuki grand vitaralara sürekli 4 çeker denmiş. Devamlı 4 çeker sadece yeni model tek kapılarda var. 5 kapı olanlar 4x2 4x4 ve 4x4L seçenekli arazi şanzumanına sahiptir.

yuzen_adam' Alıntı:
Konunun başlarında suzuki grand vitaralara sürekli 4 çeker denmiş. Devamlı 4 çeker sadece yeni model tek kapılarda var. 5 kapı olanlar 4x2 4x4 ve 4x4L seçenekli arazi şanzumanına sahiptir.
yeni kasa 5kapılarda 4x2 olamıyor maalesef sürekli 4 çeker 2h kademesi eski kasa grandlarda var

yuzen_adam' Alıntı:
Bir yanlış anlaşılma olmuş. Doğrudur devamlı 4 çekermiş ;D
suzuki yeni kasayı ürettiğinde bende imkan vermemiştim iki çeker seçeneğinin olmamasına hatta temennim düğmeli olmaması yönündeydi ama aracı inceleme imkanım olduğunda inanmak zorunda kaldım hele 1.6 3k yeni kasa iyice şok etti beni low range bile yo sadece 4 çeker üstelik tam şaside değiller suzukinin amacı ne tam anlamış değilim diğer 4x4 lerle arasındaki avantajı kendisi elden bıraktı düşünün sorento bile low seçenekli ve 2 çeker oluyor ve merdiven şasi bu beni çok şaşırttı üstelik avrupadaki versiyonlarında standart kilitte mevcut

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR