Sonunda Şeytana Uydum..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lynx255 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,861

Etiketler

Ynt: Sonunda Şeytana Uydum..

Teşekkür ederim. Nasıl tanıdınız hemen, epey değişiklik yaptık sayılır. Jantlar, vinç, tampon kesimi gibi :smiley:)

lynx255' Alıntı:
Teşekkür ederim. Nasıl tanıdınız hemen, epey değişiklik yaptık sayılır. Jantlar, vinç, tampon kesimi gibi :smiley:)
Üzüm bağındaki bir resimden... tavan barındaki plastik kapak :smiley:
her seferinde kapağı kaybediyordum ve sadece benim jimny hastır. hep kaybolur.. hatta enson suzuki aykondan almıştımparçayı . sizin jimny yi görünce işte benim arabam dedim..:smiley: :smiley: :smiley:
Araç çok güzel olmuş güle güle kullanın.

Tekrar teşekkür ederim. Aracı yanılmıyorsam ismi Mehmet idi genç bir arkadaştan aldım. Söylediğine göre onda da çok uzun süre durmamış zaten. Aldığımızda lastikler ve yükseltme üzerindeydi. Biz ilk etapta jantları değiştirdik. Sonra da zaman içerisinde diğerleri oldu. Sizden çıktığında neydi durumu? Kmsi, offroad adına yapılmışlar, lpg vs.

Hatırlayabildiğim kadarıyla yazayım;

Vinç: Warn 10.000 Tabor = 1.150$ Yaklaşık 2200-2400 TL
Vinç Montaj ve Ön tampon işçiliği: 350€ Yaklaşık 900-950 TL
Ayna Mahruti Ön ve Arka: 700€ Yaklaşık 1800-1900 TL
Arka Difransiyel Kilidi: 450€ Yaklaşık 1150-1250 TL
Arka Tampon Çeki Demiri: 250€ Yaklaşık 650-700 TL
--------------------------------------------------------------
Toplam: 6700-7200 TL
İskonto: 200-700 TL
Ödenen: 6500 TL

Yukarıdaki listede 50-100€ birisi daha pahalı, 50-100€ birisi daha ucuz olabilir. Toplamda bu tadilatın maliyeti bize bu şekilde oldu.
Güncel fiyat bilgisi için Becce ile görüşmelisiniz.

çeki demirinin topuzu başlangıcı ile plaka arası kaç cm? o çeki demiri ile romork çekilebilirmi kafama takıldı, arası çok dar görünüyor.

birde dişli değiştikten sonra aracın normal yoldaki hızı ne kadar düştü? rahatça 80 e çıkabiliyormu mesela?

Romork zor olur gibime geliyor. Dediğim gibi şase bağlantılarını kullanmayalım diye çeki demiri yaptırdık. Hız konusuna gelince, kullandığımız lastikler 235/75/15 (orjinalden daha büyük yani) dolayısı ile kadranda gördüğümüzden tahmini olarak %7-8 gibi bir hızlanma sağlamıştık ama güç çok düşüktü. Az biraz uzun bir yokuşta mutlaka bayılıyordu. Şimdi aynı lastikler ile kadranda 120 okuduğumuzda esas hızımız 100 civarı oluyor. Bu değerler tam ve net ölçülmemiştir ama yaklaşık değerlerdir. Önceden yokuş aşağı 135 görüyorduk, şimdi 150. Düz yolda ise 120-130 kadran rahat görüyor tahmini 100-110 gibi yani. Yokuşlara rahat giriyorum, bayılma yok. Birde çıktığım dik yokuşları iki ile çıkabiliyorum. Ancak çevirdiğim devir daha fazla. Ama o devri daha rahat çeviriyor. Yakıtı henüz ölçmedim lakin 70 TL Lpg ile 240 (yani gerçekte 200 gibi) yol yapıyorum ki bu da 35 KR yapar gibi.

çeki demiri zaten ana taşıyıcı şaseye bağlanıyor normalde, sizdeki demir de (kanca kısmı değil, ana hat diyelim) standart a benziyor, altına eğilip bakarsanız ana taşıyıcı üzerine sabitlenmiş olmalı. (aksi taktirde birşey çekemez zaten?)

çeki demirinin amacı vinç gerektiğinde bağlama noktası değil mi? neden kancalı yaptılarda kıskaç gibi olandan yapmadılar onu da çözemedim.

yakıt deposu için alttan koruma birşey yapıldı mı?

Arazide aracı çektirmek gerekirse kancayı gidip şaseye bağlamaya çalışmayalım diye iki bağlantı noktasını birden tutan bir demir istedik. Becce ile konuştuğumuzda, bize tarifinde çekinin altında ayrıca kanca için kapalı bir halkayı da tarif etmişti ama aracı teslim alırken bu halka bağlantı aklıma gelmedi. Bir kaç defa arkadan çekilmemize rağmen böyle bir şeye de ihtiyaç duymadık. Fakat Becce yapımı farklı jimnylerde ayrıca böyle bir bağlantı da mevcut.

lynx255' Alıntı:
Tekrar teşekkür ederim. Aracı yanılmıyorsam ismi Mehmet idi genç bir arkadaştan aldım. Söylediğine göre onda da çok uzun süre durmamış zaten. Aldığımızda lastikler ve yükseltme üzerindeydi. Biz ilk etapta jantları değiştirdik. Sonra da zaman içerisinde diğerleri oldu. Sizden çıktığında neydi durumu? Kmsi, offroad adına yapılmışlar, lpg vs.

daha önce dediğim gibi eşimin aracıydı , yükseltme falan yoktu, std haldeydi.
km orjinal , lpğ de yoktu. Araç evrim geçirmiş :smiley:

Peki araçta bir takla gözüküyor sizde olmadı o halde öyle mi? Bir de sizden ne zaman çıktı?

lynx255' Alıntı:
Peki araçta bir takla gözüküyor sizde olmadı o halde öyle mi? Bir de sizden ne zaman çıktı?
Takla bizde oldu ama çok hasarlı bir takla değil di , yan yatma diyelim.
13/05 yada 13/06 /2013 de suzuki aykon 2.el e bırakmıştım aracı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Geri