Sonunda Defender İme Kavuştum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eposlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,280

eposlu

Ana Kamp
Yer
DENİZLİ
Selam arkadaşlar. 2009 yılından beri Gezenbilir üyesiyim. Forumdaki tartışma ve bilgi alışverişlerini sessiz sessiz kenardan takip ettim. Uzun süredir almayı planladığım aracıma en sonunda kavuştum. Artık benimde 94 model 110 kasa 3.5 v8 motorlu bir Defenderim var. Aracı Antalya'dan bi abimizden aldım. Aracı aldığımda üzerinde Edelbrock karbüratörü takılmış vaziyette idi. Ayrıca araçta tüp te takılmıştı, yalnız tüp ile benzinli arasında çok çekiş farkı vardı. İlave olarak bir tüp kafası daha monte ettirdim. Şimdi benzinli ile tüplü arasında çok güç farkı hissedilmiyor. Yakıt olarak 100 tl gaz ile 180 km yol yaptım. Yaklaşık 0.55 tl/km yakıt maliyetim . Benzinde ise tam net ölçemedim ama 1.2 tl/km civarında yakıyor. Her neyse arkadaşlar aranıza katılmaktan mutluyum. Araç ile ilgili soru ve sorunlarımı inşallah ileriki dönemde sizlerle paylaşarak, engin tecrübenizden faydalanmak isterim.

Selamlar
Ekrem / Denizli

teqe1.jpg

20130929_140344.jpg

20130929_141145.jpg

20130929_160521.jpg

teqe1.jpg

Ynt: Sonunda Defender İme Kavuştum

İyi niyet dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Aracımdaki lastikleri araştırdım ama doğru dürüst bir bilgi bulamadım. Hiçbir Offroad aracının üzerinde görmedim şimdiye kadar. Asfalt yolda müthiş uğultu yapıyor. Yalnız görsel olarak çok dikkat çekici ve araca yakışıyor :smiley:. Geçenlerde çamur içerisinde deneme yaptığımda gayet başarılı geldi bana, ama balçık gibi bir çamur değildi. Ayrıca aracın lastik ebat standartları da farklı. Kaç inç bir lastiktir? Offroad için uygun mudur? Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

teker1.JPG

teker2.JPG

Lokman abinin sevdiği lastikti bu. İş mainası lastiğidir, ağır bir lastiktir, daha kıllanılabilir bir şeyle değişin bence en kısa sürede.

Beğendiğim takip ettiğim bir araçtı. Hayırlı uğurlu olsun.
Nakit olarak uygun olduğunuz bir zamanda lastikleri değiştirmeniz hem sesten hemde yakıttan tasarruf sağlayacaktır.
Ayrıca bildiğim kadarıyla bu lastikler 60km/s üzeri hız için uygun görülmüyor.

Merhabalar,
öncelikle güle güle ve kazasız belasız kullanmanızı dilerim.
bu aracın yapımını görmüştüm, baya emek harcanmıştı bildiğim kadarı ile.

halilugar' Alıntı:
Beğendiğim takip ettiğim bir araçtı. Hayırlı uğurlu olsun.
Nakit olarak uygun olduğunuz bir zamanda lastikleri değiştirmeniz hem sesten hemde yakıttan tasarruf sağlayacaktır.
Ayrıca bildiğim kadarıyla bu lastikler 60km/s üzeri hız için uygun görülmüyor.

halil bey'in de söylediği gibi bu araç ile 60 km hızın üzerine çıkmanız hayati açıdan tehlike yaratır.
bu lastikler genelde tarım makinalarında kullanılır ve tarım makinaları da 50 km hızı pek geçemez.
bu sebeple düşük hıza göre imal edilmiştir.
selamlar

halil bey'in de söylediği gibi bu araç ile 60 km hızın üzerine çıkmanız hayati açıdan tehlike yaratır.
bu lastikler genelde tarım makinalarında kullanılır ve tarım makinaları da 50 km hızı pek geçemez.
bu sebeple düşük hıza göre imal edilmiştir.
selamlar
[/quote]

Aracı hafta sonları arazide kullanacağım. Pek sürat yapmam diye düşünüyorum. Aracı Antalya'dan getirirken 130 km hıza kadar çıkmıştım ama araç sanki uçacak gibi gelmişti bana, tırstıydım biraz :smiley: Ama v8 in maşallahı var gitmicem demiyor.

selam benim v8 de standart lastikleri var kartepe de orman yollarında 100 km gezdim
60 kr yaktı o lastiklerle 55 kr çok az yakmışsınız lastikleri değiştirseniz dahada düşecek demekki
bence v8 in tadı düz yolda da sessiz gidince cıkar

özgür.yörüker' Alıntı:
selam benim v8 de standart lastikleri var kartepe de orman yollarında 100 km gezdim
60 kr yaktı o lastiklerle 55 kr çok az yakmışsınız lastikleri değiştirseniz dahada düşecek demekki
bence v8 in tadı düz yolda da sessiz gidince cıkar
V8 emi dönsek napsak ? ;D ;D

Aracı hafta sonları arazide kullanacağım. Pek sürat yapmam diye düşünüyorum. Aracı Antalya'dan getirirken 130 km hıza kadar çıkmıştım ama araç sanki uçacak gibi gelmişti bana, tırstıydım biraz :smiley: Ama v8 in maşallahı var gitmicem demiyor.

:eek: Çoluk çocuk sahibi iseniz tez elden hayat sigortası yaptırın ya da traktör lastiği ile 130 basmaktan vazgeçin. (Şaka derdim ama bu işin şakası yok ki)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR