Son Dönemde Discovery 2 Td5 Alan Arkadaşlardan Geribildirim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan epino Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,979
Ynt: Son Dönemde Discovery 2 Td5 Alan Arkadaşlardan Geribildirim

Sayun Umut Bey,

son dönem araç alandardan biride sizsiniz diye biliyorum. Sizi de mikrofona davet etsek... sizinde katkınız olsa çok seviniriz..

son bir-iki yılda discovery 2 td5 alan arkadaşlarımız bize geribildirimde bulunsalar, hayallerindeki araçlara ulaştılar mı?, pişmanlık var mı? tavsiyeler? kullanım ve bakım maliyetleri? aracın beklenmedik sorunları vs.. gibi konular bize inanılmaz yardımcı olur diye düşünüyorum.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=109103.0#ixzz3VxRdm5HK

umut401' Alıntı:
Benimkini belki hanım kullanıyor diye damlatmıyordur, ben mi acaba öküz gibi kullanıyorum:smiley:))))))

Etiketler

Uğur Bey selamlar,

Madem ısrar ettiniz yorumlarımı yazayım:

Öncelikle ben arazi aracı olarak bugüne kadar 84 Fargo, 93 Defender 110 300 Tdi, 92 Hilux 2.8d, 87 Landcruiser BJ60 ve 82 LR Series 3 88" kullandım. Yani anlayacağınız öyle ahım şahım arabalara binmedim. En sevdiğim araç BJ60 idi,o da ön arka makaslıydı zaten. Herneyse en son hanımın Peugeot 207 arıza yapınca kendisini kafaladım, hem 207'yi hem Seriesi sattım ve Discovery 2'yi aldım. Hafta içi ve ben seyahatteyken o kullanıyor, ben haftasonu takılıyorum, sorunlarıyla ve eksikleriyle uğraşırken de hobisel zevkimi tatmin ediyorum. Ayrıca şirket arabası kullanmam tabi bizi rahatlatıyor.

Geçen temmuzda kızımız olunca fantastik arabalarla uğraşmak yalan oldu, hem dizel, hem otomatik, hem kullanım zeki veren, hem uzun yola uygun, hem hanımın da sürebileceği, hem arazi kabiliyeti yeterli, hem vergisi nispeten düşük, hem karizmatik hem de ufak olmayan bir araç arayışına girdim. Sanayi sever bir insan olarak ben bile Defender varken hayatımdan bezmiştim ancak hem çok fazla hurda araç oluşundan, üstün Türk sanayisinin boza boza Td5 motoru öğrenmiş oluşundan ve arabayı standart kullanacağımızdan ötürü D2 Td5'ekafayı taktım. Daha güncel olduğundan ve 350 adedi mühendislik ve mekanik olmak üzere 700 civarında iyileştirme yapıldığını okuduğumdan 2003-2004 makyajlı kasaya ayrıca kafayı taktım.

Daha önceki arabaları hiç ustaya göstermemiştim, hep aşk ile satın almıştım, kimbilir geçmişleri nasıldı. Hiç boya, hasar, değişen takıntım da olmadı, hele hele tam şase arabalarda. Bunda da detaya girmedim, sadece Oto Mekanik Hüseyin Abiyi tanıdğımdan onun referans olduğu vegeçmişini bildiği, yürüyeni motoru güzel dediği bu arabayı aldım. Sol ön ve sağ arkadan geçmişte hasarları var, ufak tefek hasar kayıtları da var sürtme vs. Referans olan tanıdığım vardı, ayrıca renk ve yıl kombinasyonu tam istediğim gibiydi, direk aldım geçtim. Bu arada bu zamana kadar kağıt üzerinde hasar kaydı olmayan ama kusmuk gibi tonla araç da gördüm.

Araç 2003 model HSE paket Td5. Orjinal helezonlu, yükseltme alçaltma yok. Onun haricinde full, renk koyu yeşil, bej deri döşeme. Km 176.000 kmde. Uzuz zamandır bu ebatta bir araç kullanmadığımdan başta bana çok heybetli geldi, hatta bir halt yedik ama hanım inşallah kullanabilir diyordum. Gel gör ki hanımın içinden canavar çıktı, benden güzel kullanıyor ve başka binek araba kullanamaz oldu. Artistlikten değil, gerçekten binemez oldu. D2'nin ferahlığı, görüş açıları, oturumu vs bence mükemmel. Arka biniş çok dar, ama hanımı ve beni ilgilendirmiyor bu konu ;D Motor ve yol izolasyonu çok çok iyi. Tavan döşemesi yapılmış benim, herhalde sunroof bakımı da yapılmış ki su falan almıyor, tavan da zımba gibi. Alımı, ilk ağır bakımları vs vs derken 50.000 TLlik olduk. Yükseltme vs yok, bence yeteri kadar da yüksek arac. 2 metreye yakın zaten, az yükseltince kapalı garaj açısından gümlük kullanımdan uzaklaşıyor. Ben sıfır yükseltmeyle beraber full alt diff korumaları ve depo koruması takma kararı aldım, bizm kullanıma yeter de artar bu sistem, sürüşü şu an çok keyifli. Parça fiyatları az biraz mantıklı seviyelere gerilemiş bence, fazlaca çıkma parça bulunabiliyor. Özellikle göğüs plastik kalitesi rezalet, bu malzemenin çıtırdamaması imkansız ötesi. Bu sebeple takmıyoruz fazla. Bunun dışında katlanır koltukların tıkırdamsı gibi kronik arızaları var, yapacak birşey yok. Araç hem LR hem de 12 yıllık. Motor ve şanzımandaki kronik arızaları bilip buna göre bunlar oluşmadan önlem alarak bakımları yapılırsa ben uzun yıllar keyifle binileceğine inanıyorum. (Radyatör, bazı su hortumları, basınç altında çalışan bazı parçalar, rekorlar, vs) Standart hali biraz hantal, Stage 1 chip tuning yaparak bunu da çözdük, gaz tepkisi bayağı iyileşti. Tüketim 11-12 lt/100 km, 45-47 kuruş yakıyoruz kmde, uzun yolda çok daha iyi değerlere ulaşacaktır. Çokseverek kullanıyorum ve kullanıyoruz. Son hali de budr:

image.jpg

image.jpg

image.jpg

;D ;D ;D ;D Çağlar güldürdün beni, bende aldım bir td5, aldığımın ilk haftasonu dooooğru kampa gittim, 2 inch yükseltmiş eski sahibi, başka bir modifikasyon yok , çalışmayan hiç aksamıda yok, 10 gündür bende, daha açıp kaputunu içine bakmadım , yağ damlamasıda görünmüyor, şimdilik memnunuz. hele bu sabah kar yağınca ufaklığı okula götürürken ön ve yan camların buzunu eritmesi ile koltuk ısıtması defender hastası olarak beni bitirdi . :smiley:

Bu arada TC ve ACE muhteşem iki icat , 99 model bir araba için zamanın ötesinde ve çok güzel çalışıyor.

Yavuz Abi bende defendere ısıtmalı ön cam alacaktım ;D komple arabayı değiştireyim en iyisi ;) Cihan abiye rağmen bir t*y*t* taraftarı disco II aldıysa :D :D :D ben bu değişimde geç bile kaldım :(

altug onaran' Alıntı:
Yavuz Abi bende defendere ısıtmalı ön cam alacaktım ;D komple arabayı değiştireyim en iyisi ;) Cihan abiye rağmen bir t*y*t* taraftarı disco II aldıysa :D :D :D ben bu değişimde geç bile kaldım :(

:D :D kesinlikle.

yahu ben td5 i satisa cikarttim defender için burada tam tersi seyler oluyor :smiley: ne etsek acep :D

kakyol' Alıntı:
yahu ben td5 i satisa cikarttim defender için burada tam tersi seyler oluyor :smiley: ne etsek acep :D

bendeki biraz kaşıntıdan ;) trayback düşünüyorum tabi onu çekmek içinde disco :D

Konudan okuyup anlayabildiğim kadarı ile bu aralar herkes bütçeden muzdarip ve herkes biraz daha ucuz araçlara yönelmiş.
Bundan 5-6 sene öncesinin toyotalarının yerini discolar almış, bunları hiç bilmeyenler ise dacia, 1.6 suzuki vs takılıyor (daihatsucuları da bekleriz, neredesiniz?). Henüz skodacılar ortada yok, en ucuz 4x4 bile pahalı gelmeye başladığında onların 4x2 suv maceralarını okumaya başlayacağız sanırım. Netice itibari bu araçlar tartışılır durur, kimse hangisinin daha iyi olduğu konusunda bir fikir birliğine varamaz ama sonunda gelinen noktada herkesin hemfikir olduğu nokta fiyatların bizi aşmakta olduğu...

Hayırlısı diyelim.

sakyuz' Alıntı:
Konudan okuyup anlayabildiğim kadarı ile bu aralar herkes bütçeden muzdarip ve herkes biraz daha ucuz araçlara yönelmiş.
Bundan 5-6 sene öncesinin toyotalarının yerini discolar almış, bunları hiç bilmeyenler ise dacia, 1.6 suzuki vs takılıyor (daihatsucuları da bekleriz, neredesiniz?). Henüz skodacılar ortada yok, en ucuz 4x4 bile pahalı gelmeye başladığında onların 4x2 suv maceralarını okumaya başlayacağız sanırım. Netice itibari bu araçlar tartışılır durur, kimse hangisinin daha iyi olduğu konusunda bir fikir birliğine varamaz ama sonunda gelinen noktada herkesin hemfikir olduğu nokta fiyatların bizi aşmakta olduğu...

Hayırlısı diyelim.

Bence Fiyatla alakası yok TD5 seçiminin çünkü ucuz değiller ,doğru dürüst bir td5 40 bin tl nin üzerinde. Bu seçimin ana sebebi Aracın alternatifinin olmaması, bu yaşlarda bu donanımda şasili, küçük dizel motorlu, bu prestijde kamyonet haricinde başka araç yok.

discovery-V8' Alıntı:
Bence Fiyatla alakası yok TD5 seçiminin çünkü ucuz değiller ,doğru dürüst bir td5 40 bin tl nin üzerinde. Bu seçimin ana sebebi Aracın alternatifinin olmaması, bu yaşlarda bu donanımda şasili, küçük dizel motorlu, bu prestijde kamyonet haricinde başka araç yok.

+1

Konuyu baştan sona okuyunca pek te öyle olduğu anlaşımıyor, bazı mesajlarda 8 silindirli benzinli modelinin L.C. dan daha ucuz olduğu için tercih edilmiş olduğu ve dizel modelinin de fazla güçsüz kaldığı için tercih edilmemiş olduğu gayet açıkça yazıyor. Yani öyle ya da böyle bu araç ucuz mu? Hayır, öyle demedim, göreceli şeyler bunlar. Neyle kıyasladığınıza göre değişir... öte yandan 5-6 sene öncesine göre durum farkını görmek için de ayda yılda bir forumdaki muhabbetlere bakmak sanırım yeterli..

Neyse. Forum burası, yüz yüze konuşulanın yarısı, telefonda konuşulanın 3 te biri, düzgün yazılan dikkatli okunan birşeyin 4 te biri derken, forumlarda yazılan yazıların da kaçta kaçı ilk okumada anlaşılır, onu siz tahmin edebilirsiniz.

Yani herşey beklendiği gibi ;)

Öte yandan sizin söylediğinizin de doğru olduğundan eminim, o da başka bir bakış açısı.

arkadaşlar geçtiğimiz günlerde yazdimama tam olarak forumun neresinde bilmiyorum benim td5 i tercih sebebim bir cok 4x4 kullanmis biri olarak vx100 2004 modeli suan kac para vergisi yıllık ne kadar yakiti lpg ile bile sehir ici ne kadar yakıyor ben ikisinide kullanmis biri olarak soyliyeyim Toyota suan td5 in vergi ve alirken aldiginiz fiyata oranla yarı yarıya olduğunu söyleyebilirim

yıllık 2004 td5 vergi 1068TL
yakıt sehir ici 100km de 12 litre (dizel)
alirken 2004 modeli temiz derli toplu olanlarinin fiyati 50-55bin TL civari

Toyota vx100 verleri nedir?

Selamlar,

öncelikle maddi konunun dışında olay birazda disco yu sevmekte yatıyor bence. Benim zehirlenme dönemim camel tropiden kaynaklı, sizinkini bilemem. Fakat hala discovery td5 alıp nikah kıyarmıyım karar vermek zor. Maddi kısmınıda es geçmemek gerekir, bakım, aracın yaşı, olası arızalar vs de hesaplanmalı alırken . Discovery td5 alıp birkaç ay sonra satışa çıkaranlar bence sadece dış görünüşünden etkileniyorlar. Fakat severseniz, araçtan bakımdan biraz anlıyorsanız bence kabul edilebilir bir ücret karşılığında güzel heryere gidebilen bir aracınız olur.

sakyuz' Alıntı:
Konuyu baştan sona okuyunca pek te öyle olduğu anlaşımıyor, bazı mesajlarda 8 silindirli benzinli modelinin L.C. dan daha ucuz olduğu için tercih edilmiş olduğu ve dizel modelinin de fazla güçsüz kaldığı için tercih edilmemiş olduğu gayet açıkça yazıyor. Yani öyle ya da böyle bu araç ucuz mu? Hayır, öyle demedim, göreceli şeyler bunlar. Neyle kıyasladığınıza göre değişir... öte yandan 5-6 sene öncesine göre durum farkını görmek için de ayda yılda bir forumdaki muhabbetlere bakmak sanırım yeterli..

Neyse. Forum burası, yüz yüze konuşulanın yarısı, telefonda konuşulanın 3 te biri, düzgün yazılan dikkatli okunan birşeyin 4 te biri derken, forumlarda yazılan yazıların da kaçta kaçı ilk okumada anlaşılır, onu siz tahmin edebilirsiniz.

Yani herşey beklendiği gibi ;)

Öte yandan sizin söylediğinizin de doğru olduğundan eminim, o da başka bir bakış açısı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR