Son Dönemde Discovery 2 Td5 Alan Arkadaşlardan Geribildirim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan epino Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,963
Ynt: Son Dönemde Discovery 2 Td5 Alan Arkadaşlardan Geribildirim

yo yo kesinlikle senin için söylemedim,konuyu okuyanlar için yazdım.

tabiki tek el düzgün kullanılmış araçla ,diğerleri arasında kat kat fark olucaktır.Herzaman söylediğim aracı alırken temizini almalı ,kurcalanmış aracı ne kadarda uğraşsanız orjinal seviyeye getirmek zor iş..

Etiketler

çağlar' Alıntı:
Kıvanç beye katılıyorum..

Bu kadar kötülemişsin aracıda niye biniyorsun diyenler olabilir:smiley:
2001 model 400 bin kmde land cruisera 70-80 bin lira vermek mantıksız geliyor şu durumda.Hele amerikalı bu aracı 5000 dolara alıp depoyu 50 dolara fullerken dahada bileniyorum.

Benim şu anki ayırdığım bütçe ile kamp ,balık vs. gezi için (dikkatinizi çekerim hard off road demiyorum hatta off road demiyorum:smiley:)) uygun büyüklükte ve tipte tercih ettiğim arac bu oldu.Peki başıma gelecekleri bilmiyormuydum,yaklaşık 10 sene önceki mpi disco maceramdan tahmin edebiliyordum..
Bagajda üç ciltlik tamir manueli ve alyan lokma,kablo, bilumum tamir gereci ve kamp malzemeleri ile şimdilik idare ediyoruz:smiley:)

not:Aslında temiz arac alırım ben,sanılmasınki hurda almış lr yi kötülüyor..

selamlar,saygılar.
Bir hevesim vardı bu araçlara ama, sizi okuyunca hevesim kursağımda bir aşağı bir yukarı gitti gitti geldi, ne diyeyim :smiley:

Ozan bey Caglar in da dediği gibi kafaya konduysa mutlaka aliniyor araç benim bu kacinci aracim inanin sayisini unuttum her aldigim binek yada arazi araci farkli tadlar farkli heyecanlar ve hevesler yasadim ama suan ki piyasada para ve alınan karsilik sonrasinda ise vergi yakıt avantajı bu araçlardan başka alternatif birakmiyor yapilan hesaba gore değişir misal benim diğer arazi araclarimda yasadigim sorunum LPG ile ugrasmak zirt pirt ki 90 litrelik bir LPG tanki da olsa benzin istasyonuna girmek uzun yolda lpg için duraklamak ve alımı esnasinda tankın dolmasi için anlamsız bekleyiş :smiley: yok ayarı yok vs si ki VX100 um de prince marka vardi illa birseyler cikariyor insanin basina depomu dolduruyorum suan bildiğim kadariyla 96 litre mazot aliyor 700km den fazla yapıyorum vergimde motor cc kucuk olduğu için cok makul daha ne olsun ;) tum kronik ABS TC HDC vs problemlerini giderdim benim aracin airmatic olmayisida avantaj körüklerde yok arkada ben sag o selamet simdi ise bir defender hevesine girdim bu sebeble satiyorum araci yok sa alternatif başka birsey bakıyorum bir turlu ayni avantajlara sahip bir araç bulamiyorum

Kıvanç bey, bizim araçlarla olan ilişkimiz bir çeşit sado-mazo durumu. Ya çok seviyoruz ayrılmıyoruz, ya işkence çekip zevk alıyoruz.
2001 ML320 var bende, beklentilerimi karşılıyor, ilk aracım olması nedeniyle yeri de ayrı bende. Ancak Discoların duruşlarını eskiden beri hoş bulmuşumdur.

bana göre bu paylaşımlardan şu çıkıyor,
herşey göreceli.
şöyleki; kullanım tarzı,amacı,beklentisi vs. birçok noktadan farklı sonuçlar çıkarır.kritik yapmaya hesap kitaba dökülürse birbirlerine oranla avantaj-dezavantaj uzar gider muhabbet.
doğru aracı bulmak sanıyorum kıvancın aracı gibi,doğru tercih ve keyifli kullanım demek oluyor.
oynanmış ve yorulmuşa bulaşma çağların dediği gibi.
bir yıldır 2004 d2 sahibiyim. aracımı 140 binde aldım şuan 160 binde.
bagajımda jant temizlik jeliboya koruma sütüen az 3-4 paket ıslak mendil 2 şişe viski 2 paket bitter yedek polar uyku tulumu ayakkabı bot vs var...

bu bir yılımda 3 servisim oldu
triger değiştirdim
sunroof ları sök tak temizlik
tüm yağ filtre değişim

özetle temiz araç olunca sıkıntı olmuyor tabi.
bu arada vx100 bu işin amiral gemisi tartışmayalım bile.ama vergi yakıt fiyat parça diye bakıncada abi çok para.

saygılaarr

dedim ya aristokrat bir duruşu vardır dururken giderken ,ama altına yatıp yağ kaçağı nerdedir oyunu oynadığımızda ise daha samimi ve sevecen hissetirir ;D ;D ;D

Ben aslında ingiliz mantığını çözüyorum yavaş yavaş. sorun çıkaran sistemi ,sensörü ya fişini çekiyorum yada komple iptal yoluna gidiyorum.

airmaticden kurtuldum,teypten de.direksiyonun solundaki ses yapan ambient sensör fandanda fişi çekerek kurtuldum.şimdi sıra ace ,tc ve ABS de.sonrasında egri yi gözüme kestiriyorum.Alarmı halletmiştik evvelden.disco görünümlü v8 defender çabam devam edecek:smiley:))

Caglar ABS TC HDC sorunu Ankara gaye otomotiv e gotur Arda sana kısa surede geri dönülmez bir sekilde halledecektir ben yaptirali 6 aydan fazla oldu hic yanmadi misal gecen günde bahsettim benim araçtan suan için bir yag sızıntısı yok alir almaz Ankara ya Gaye otomotiv egoturdum arabanin altini komple soktuk sanzmanlara kadar asagiya aldik ana ve arazi sanzmani dahil motor alt kapagi saftlar vs aklina ne geliyorsa arabayi dagitttik sonrasinda tekrar tum contalar keçeler vs degisti 9-10 aydir yag kacagi yok motor yagina bakıyorum motorda yag da var yani o derece :p bunlari yaptırana kadar evin otoparkında benim yerim belli oluyordu :smiley:

Arda sağolsun kankam oldu zaten discoyla birlikte. ;D

:smiley: Selam soyle yakinda bende ugrayacagim yag degisim ve bakim zamani geliyor

Sayın Kıvanç Bey,

ne yaptınız !! disco 2 td5 in en önemli özelliğini iptal etmişsiniz. Bölgesini işaretleyemeyecek şimdi :D. Şaka bir yana tekrar hatırlatmak gerekirse eğer disco 2 yağ damlatmıyorsa ya yağı bitmiştir yada discovery değildir derler ya bu sorunun üstesinden geldiyseniz bravo.... peki bu işlem ne kadar süre aldı, maliyeti çok yüksekmiydi?
selamlar
Uğur

kakyol' Alıntı:
Caglar ABS TC HDC sorunu Ankara gaye otomotiv e gotur Arda sana kısa surede geri dönülmez bir sekilde halledecektir ben yaptirali 6 aydan fazla oldu hic yanmadi misal gecen günde bahsettim benim araçtan suan için bir yag sızıntısı yok alir almaz Ankara ya Gaye otomotiv egoturdum arabanin altini komple soktuk sanzmanlara kadar asagiya aldik ana ve arazi sanzmani dahil motor alt kapagi saftlar vs aklina ne geliyorsa arabayi dagitttik sonrasinda tekrar tum contalar keçeler vs degisti 9-10 aydir yag kacagi yok motor yagina bakıyorum motorda yag da var yani o derece :p bunlari yaptırana kadar evin otoparkında benim yerim belli oluyordu :smiley:

Ugur bey hâklisiniz park edilen yerde yerini yadirgiyor olabilir ama varsın yadirgasin bu hep böyle gidecek değil elbette ama en azindan yapildigindan beri bir damlatma yok 3 gun civari araç Ankara Gaye otomotiv in servisinde kaldi tum işlemler bitene dek ve yaklasik 2500 tl civari tuttu ama bu 3 gun içerisinde ve bir cok iş yapildi sanirim 1 yada 2 güne biter benim tum yaptirdigim işlemler ve rakam konusundada başka islerde vardi stop camı ampuller bardaklik vs vs

kakyol' Alıntı:
Ugur bey hâklisiniz park edilen yerde yerini yadirgiyor olabilir ama varsın yadirgasin bu hep böyle gidecek değil elbette ama en azindan yapildigindan beri bir damlatma yok 3 gun civari araç Ankara Gaye otomotiv in servisinde kaldi tum işlemler bitene dek ve yaklasik 2500 tl civari tuttu ama bu 3 gun içerisinde ve bir cok iş yapildi sanirim 1 yada 2 güne biter benim tum yaptirdigim işlemler ve rakam konusundada başka islerde vardi stop camı ampuller bardaklik vs vs
Yav benim araç harbi damlatmıyor, boşaldı diyecem ama İstanbul^'da alırken hepsini değiştirmiştim sıvıların, bitmiş olma ihtimali de yok...Başıma bir iş gelecek ya hadi hayırlısı:smiley:)))))))

Umut ayni sorun bende de var bir yerlere mi göstersek arabalari :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.