Son Dönemde Discovery 2 Td5 Alan Arkadaşlardan Geribildirim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan epino Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,285

epino

Ana Kamp
Selamlar,

son bir-iki yılda discovery 2 td5 alan arkadaşlarımız bize geribildirimde bulunsalar, hayallerindeki araçlara ulaştılar mı?, pişmanlık var mı? tavsiyeler? kullanım ve bakım maliyetleri? aracın beklenmedik sorunları vs.. gibi konular bize inanılmaz yardımcı olur diye düşünüyorum.

Ynt: Son Dönemde Discovery 2 Td5 Alan Arkadaşlardan Geribildirim

selamlar.

yaklaşık bir yıllık arayıştan sonra aldım 2004 discovery td5.bir yıldırda kullanıyorum aşağı yukarı.
aracım standart.yükseltme yok,chip yok.sepet yok.255 65 r16 4 mevsim michelin latitude lastikleri var...
ve bu zamana kadar birçok binek,(focus megan mazda twingo vs,ticari(fiorino) ve spor araba (c2vts) kullandım.
bu benim 13.arabam.bu sürecin devamında bu aracın hayatımdaki yeri nasıl olur siz düşünün artık

artı eksi diye naçizane yazayım

biraz hantal ama 2,5 ton luk bir kütle için yeterli bir çevikliği var.200 le gidilmez bu ağırlıkla saçmalamayın.
kocaman bir kasaya sahip.buda kocaman bir bagaj ve kocaman bir iç hacim eder.koltukları geniş ama arka koltuklar binek araç konforunda değil,biraz dik oturuyorsunuz,yani ben oturmuyorum oturanlar söylüyor:smiley:

biraz yüksek buda size güven veriyor diğer araç boyları ve görüş alanınız açısından.bence iyi birşey.

aracın standart hali diğer araçlara göre zaten yüksek kaldırım köşe bucak rahat rahat çık in dert değil.

yakıt kullanım olarak 3bin devirlerde kullanıyorum yani sakin araba kullanırım şehir içi 700-800 arası şehir dşı 850-900 net km yaparsınız full depo ile.90 litre civarı yakıt deposu var.km hesabını siz yapın artık.

bakım maliyet olarak henüz büyük bir sorunum olmadı.en son ön diskler ve balataları değiştirdim 500 tl tutmadı.
bunlar kime nereye yaptırdığınızla alakalı olarak değişir..

kullanımı keyifli taş gibi bir araçtır kendileri.ben çok sevdim keşke daha önce değiştirseydim.
alırken olmadı satarım 3-5 altına nolcakki diyordum.şimdi ıslak mendille siliyorum köşe bucak o derece.

ayrıca kamp gezi derken birdolu güzel insanla tanıştım.dağ bayır keyif o derece.

almak isteyen düşünen arasın beni yardımcı olurum anlatırım dinlerim naçizane...

erdinç çelik

one life live it.

bunada hasta oluyorum :smiley:

FullSizeRender.jpg

kıvanç bu aracı almadan bir gün önce seni aramıştım hatırlarsan ve sende aşağı yukarı böyle şeylerden bahsetmiştin.sabah düşünüyordum yazdıklarıma ne katabilirim diye buzdağının görünwn kısmını yazmışım desem az. ki takip ettiğim kadarıyla sen aracını hakkıyla donattın,tam doya doya( belkide yaşadın fazlasıyla)kullanılacak haldeyken def rüyasına girdin,

def bambaşka bi dünya. bende kullandım kamplarda yada arkadaşlarla beraberken.
iki araçta başka dünyalar.
şimdilik discodayım sanırım uzun zaman böyle devam edecek.

daha magggiolinamı yeni aldım.
asıl kamplar şimdi başlıyor.

görüşmek üzere

hersey herkezin gönlüne gore olur umarim ;)

Sayın Erdinç Bey,

ellerinize sağlık, yazdılarınız çok kıymetli. Sorunsuz ve keyifle aracınızı kullanmanız dileğiyle..

Uğur

rica ederim,aslında yazacak paylaşacak çok detayı olan bir araç discovery td5.
bir aracı sevmek çok saçma gelirken zaman zaman ona bir günümü ayırmak için bahaneler üretiyorsam seviyorum huleeyynn

aklımda kalanlar,aklıma gelenler.

şimdi en genci 10 yaşında dersek tabi d2 kasadan bahsediyorum,ister istemez vibrasyon sebepli tıkırtılar gıcırtılar olası bir durum.çözümü biraz vakit ayırıp yuvasını yemiş vidayı gevşemiş somunu tespit etmek,derdini çözmek.miss

vakit ayırmak lazım diyorum ya boş bi günde
git bi yıkamacıya,kaldırt lifye alt üst motor şase bi güzel yıkat.canavarını bi tanı dokun bak hisset abi

sonra arabanda ceplerde bagajda ne var ne yok bi boşalt eksik gedik kırık dökük incele

bagaj perdesi en gıcırtılı nevale, yuvalarına görünmeyecek şekilde iki keçe, miss

6.7. koltuğun varsa sök muayene de takarsın.
arka koltuk sırt bölümü lıngır lıngır sallanır ileri geri azıcık,ara boşluğu al bi şekilde, misss

özellikle ön kapıların direk bağlantılarını kontrol et, gevşektir kesin sık onları hem tıkırtı gitsin hem 120 kmh de kenarlardan rüzgar sesin gider,misss

kapı diline kilidine menteşelere azar azar sıvı gres spreylerden sık birazda onlar rahatlasın misss
başkaaaa

çek düz zemine,sağlı sollu bi sallat canavarı,dinle orayı burayı bi tıkırtı varmı bak,dinle amortisörleri özellikle

hepsinden önemlisi özetle.
bakarsan bağ bakmazsan dağ abicim

hadi hayırlı günler

one life,live it

erdinç çelik

sn.epino

Her türlü arazi aracını, her tür arazide kullanmış biri olarak ki bunların bir kısmı ,en sertinden modifiyeli bir kısmı daha yumuşak bir kısmıda orta sert olarak, söyleceklerim şunlar ..

Land rover araçları insanın beynini ve bütcesini yoran araçlar.Şu an disco 2 konuştuğumuz için onun hakkında yazayım.
Eliniz anahtar tutuyorsa ,servis manuelinden vs.anlıyorsanız ,zaman ve birazda bütçe ayırabiliyorsanız alın binin.Ama ne zaman hangi hortumu kırılır,ne zaman arkası çöker,değiştirdiğiniz bilmem kaç küsürat contadan sonra hangi izbe contadan yağ,su ,şu bu kaçırır bilemiyorum.

Araçta kullanılan plastikten,contaya,sensörden kabloya hepsi dandik materyal.Bir arac (ki sabit akslı bir arazi aracından söz ediyoruz) 10-15 yılda bu kadarmı dökülür.

Ace-tc vs. biraderlere gelecek olursak ,iyi düşünülmüş ama hayata düzgün geçirilememiş bir mühendislik .Neyse biraz mesai ile genelde çözülebiliyor.

Land rovercı arkadaşlar bana hiç kızmasın samimi düşüncelerimi yazıyorum ,bu forumdada hep öyle yazmaya gayret ettim.
Bir aracı yeni aldığımda yorum yapmam,çünkü insanda bir heyecan olur ve birçok şeyi göremez,birlikte yaşamaya başladığında anlarsın içeriği :smiley:)

Kısaca bir disco2 alırsınız ,sağına soluna bir ton para harcadıktan sonra anlarsınızki bu araç sizi her koşulda ,heryere ,kendinizi güvenli hissettirecek şekilde götürecek kapasitede bir araç değildir.Herzaman sürpriz yapma potansiyeli vardır.

Ha güzel tarafları yokmudur vardır..Bence fiziği güzeldir aristokrattır :smiley: Parçası boldur ,görece diğer arazi markalarından ucuzdur vs.Aracın ilkalımı da ucuzdur ki birçok insana cazip gelen durum budur.Sağı solu bozulsada fiesta parasına buna biniyorum hissiyatı ile mutlu olunabilir.

Ben v8 sahibiyim ve prins lpg ile kullanıyorum..Gelgörki kullandığım en boktan v8 diyebilirim.Td5 e bir kere binmiştim tahmin ettiğim gibi gitmiyordu.v8 kıçını zor kaldırırken td5 nasıl gitsin:smiley:) gerçi defenderdan veya ufak motorlu vitaradan vs.sonra gidiyor gibi gelebilir.

ÖZET:Bu işler genelde gönül işidir (en azından bu sitedeki bizler biraz daha sevgi doluyuzdur araclarımıza )..
Bir kere kafaya koydumu mutlaka alacaksınız ,yaşayacaksınız ,uğraşacaksınız belki tüm sorunlarıyla seveceksiniz,belkide artık enerjim kalmadı arkadaş yemişim böyle aracı diyeceksiniz.

Parasına göre iyi aractır da diyemiyecem ,sanayide onu teliafi ediyor çünkü.

not:avatarımda land cruiser var fakat bir önceki aracımdır..ŞU ANDA Kİ ARACIM 2001 DİSCO2 V8 dir.

selamlar saygılar herkese.

birde bu araçların doğası gereği çamura bayıra sürdürür sahibini.çamur dağ bayır çok güzel çıkar iner gezersin ve dönersin evine işte bence önemli bir noktayı atlamamak gerekir. yürüyeni,hareketli parçaları yani tüm eklem bölgelerinde çamur ve çamurlu su artığı bırakmamak hatta sabaha kurumasına fırsat vermemek gerekiyor.
yani çıktın indin geçtin battın çıktın son durak bir yıkamacı hatta liftli bir yıkamacı olsun.
çünkü o bıraktığın çamurlu haliyle tüm hareketli sürtünen parçaları birer zımparaya çevirdiğini unutma.

işleyen demir ışıldar yani

one life,live it.

Caglar in dediklerine katiliyorum fakat bir araç alirken ozellikle aldigim TD5 i yaklasik bir yıl aradim bir cok arabaya gidip baktim hem maddi hem maveni yoruldum bu süreçte ucuz diye araç alinmamali su soruyu sormakta fayda var emsali bir araç buna gore niye pahali cok iyi hatirliyorum Antalya dan otobüsle gitmek zorunda kaldigim Konya Aksehir ilçesinde bir araç vardi gittim zaten içine bindiğinizde mutlak farkediyorsunuz yorgunluğu bitikligini 35 bin dediler 25 versem ihale bende kalirdi ama oradan geriye tekrar otobüsle Antalya ya geri geldim (Antalya Aksehir başka alternatif yok ) ve 12 saatin yorgunluğu ve sinir bozuklulugu ile eve geri geldim ama bu aracimi alirken satan arkadaş nuh dedi peygamber demedi suan da cok mutluyum Caglar in dediği gibi bir cok problemini hallettikten sonra keyifle biniyorum neyi ne ile kiyasladiginiz cok etkili bu durumda Caglar gibi bende VX100 kullandim onunla kiyas kabul etmeyecek bir araç TD5 fakat vergi yakit ve parça fiyatlari avantaji bir cok eksi yonunu bende yok ediyor sehir ici 100 km de 12 litre mazot yakıyorum
VX100 e gore neredeyse yâri fiyatina alabiliyorsunuz araci üzerine birde yakıt vergi avantajini koydunuzmu tadından yenmiyor :D

Kıvanç beye katılıyorum..

Bu kadar kötülemişsin aracıda niye biniyorsun diyenler olabilir:smiley:
2001 model 400 bin kmde land cruisera 70-80 bin lira vermek mantıksız geliyor şu durumda.Hele amerikalı bu aracı 5000 dolara alıp depoyu 50 dolara fullerken dahada bileniyorum.

Benim şu anki ayırdığım bütçe ile kamp ,balık vs. gezi için (dikkatinizi çekerim hard off road demiyorum hatta off road demiyorum:smiley:)) uygun büyüklükte ve tipte tercih ettiğim arac bu oldu.Peki başıma gelecekleri bilmiyormuydum,yaklaşık 10 sene önceki mpi disco maceramdan tahmin edebiliyordum..
Bagajda üç ciltlik tamir manueli ve alyan lokma,kablo, bilumum tamir gereci ve kamp malzemeleri ile şimdilik idare ediyoruz:smiley:)

not:Aslında temiz arac alırım ben,sanılmasınki hurda almış lr yi kötülüyor..

selamlar,saygılar.

FullSizeRender.jpg

Caglar cigim arabana kotu demedim :p fakat aslolan tabii ki iyiyi ucuza almak ama bazen ucuza alalim derken kotuyu ucuz diye terc,h etmek ileride yaşanacak sorunlara ve paralara sebeb oluyor benim en buyuk avantajım aracin sahibi Nurgül Yesilcay di sadece İstanbul içinde kullanilmis ve ilk günden beri ayni yere bakim tamirat yaptirmis tum kayıtlarini aldim piyasaya gore verdiğim fazladan her kurusu hak ediyor araç en azindan geçmişi karanlık değil ilk ve son halininin resmini ben de paylasayim bari :smiley:

Ekran Alıntısı1.PNG

20150305_170244_resize.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,912
Kayıtlı Üye Sayımız
166,712
Kaydolan Son Üyemiz
drazg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR