Soğucak Yaylası Denemesi... (01 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,195
Ynt: Soğucak Yaylası Denemesi... (01 Mart 2009)

BolbuzJack' Alıntı:
Karşılaşın yine ama ben söyliim sonucu, Disco2'nin çekiş kontrol sistemi çok iyi, manuel orta kilide ihtiyaç duymadan geçti her yeri, yepyeni MT lastiklerin de payı büyük. ;D
Pajeroyla kaç kere gevşek karda yürüdün ki ? Zaten '' karşılaşalım '' derken, müsabakaya girelim anlamında değil,dağlarda bir araya gelelim anlamında söylemişdim. Ayrıca Disco 2 hayran olduğum makinalar sıralamasında 4.gelir.

Etiketler

Çelebi' Alıntı:
Pajeroyla kaç kere gevşek karda yürüdün ki ? Zaten '' karşılaşalım '' derken, müsabakaya girelim anlamında değil,dağlarda bir araya gelelim anlamında söylemişdim. Ayrıca Disco 2 hayran olduğum makinalar sıralamasında 4.gelir.

abi yok zaten ne müsabakası keyif için burdayız :smiley: makara yapalım temiz hava alalım stres atalım diye.. Ayrıca saglamlık konusunda pajeronun eline su dökemem sanırım. Aslında o kadar tedirgin aldımki heran bişey çıkacak diye bekliyordum :smiley: murat ta görmüştür tedirginliğimi :smiley:)

Kontak dönmüyor ;D

Evet Disco başarılı bir araç gerçekten ama malesef çok güven vermiyor insana, her an bir yerine bir şey olacakmış gibi. XJ'i ilk aldığımda bende öyleydim, tedirgin kullanıyordum, Japon sağlamlığı hissi yoktu araçta. Ama alıştım ve problemde yaşamadım, umarım sende problem yaşamazsın ve aracına güvenirsin.

Kar gevşek gibi görünüyor ama pek değildi, kanala girince çıkmak mümkün olmuyordu. Hatta bir ara kürekle kanalın bir kısmını açmayı bile düşündüm, traktörün açtığı daha güvenli olan diğer kanala girebilmek için: Bi Hilux gömülüp yamaca doğru kötü bir şekilde yer yapmıştı oraya düşmemek için baya uğraştık.

Sonuçta kar, çamur karışımı AT lastikler için pek hoş olmazdı, MT.ler bu tarz zeminde çok daha başarılı, kaza kaza ilerliyorlar... Araç ne olursa olsun, lastikler uygun olmayınca yapacak bir şey kalmıyor. Keşke fotoğraf çekecek birileri olsaydı yanımızda, çok az fotoğraf var elimizde ::smiley:

paylaşım için teşekkürler,resimleri görünce pazar günü soğucak tarafına gitmediğim için pişman oldum.
tam gezilecek kıvamdaymış.

arkadaşlar fotograflar harika profesyonel fotografcı kalitesinde kareler elerinize saglık

selamlar :smiley:
pazar sabahı kuzuyayla gırısınde sızlerle karsılasmıstık.yol kapalı oldugundan bızde gıremedık.
keske bende sıze takılıp bu keyfı yasayabılseydım... :((
bır daha kı seferlerde umarım tekrar karsılasırız.paylasım ıcın tesekkurler.

Murat paylaşım için teşekkürler, fotolar harika, Fakat XJ nin kaputunda şarap görünce yıkıldım , ben şöyle Bol Buzlu bir Jack bekliyordum ;D

Kuzuyayla yolunu kapatmaları kötü olmuş :( Yukarıda ki tesisin sahibi istemiş kapatılmasını girişte birisi öyle söyledi, Soğucak tarafı güzeldi, yukarılara çıkınca sessiz sakindi ortalık baya, keşke gelseydiniz güzel vakit geçirdik.

Video çekmedik, doğru dürüst fotoğraf bile yok, normalde en az 100-150 kare olurdu bende, bu sefer hiç bir şey çekmemişim; kimse yoktu fotoğraf çekecek, bende uğraşmaktan fırsat bulamadım.

Yavuz Abi, alkollü araç kullanmamak adına Jack'e bulaşmadık hiç ama küçük bi matara vardı her ihtimale karşı :D sadece birer kadeh (plastik bardak ;D ) şarap tüketildi, trafiğin izin verdiği limitler aşılmadı ;)

Fotolar harika, alıntımı diye düşünmedim değil ;) gerçekten kartpostal gibi, Gezinizinde keyfine diyecek yok. Bol eğlenceli geziler...

Murat,Sarıçam'da 2mt. kar vardı.Önümüzdeki haftalarda 3 araç Yığılca'dan girip,Sarıçam-Yedigöller'den çıkabiliriz.Ankara tayfasını da çağırır alabalıklı,rakılı,kemençeli bir gezi yapabiliriz.....

Yığılca - Sarıçam arası Bolu'dan girişe göre daha alçak, dere kenarından vadiden ilerleniyor, daha az kar vardır muhtemelen ama yine de ulaşabileceğimizi pek sanmıyorum Sarıçam'a... Baya keyifli, mücadeleli bir etap olur. Ancak daha önce yapmak istediğimiz, hep ertelediğimiz Demirköy-Longoz gezisi var, aslında karar vermek lazım önce hangisi yapılmalı. Kar kalkmadan Yığılca - Sarıçam yapıp, ağaçlar yeşermeye başlayınca Longoz'a girmek daha mantıklı gibi... Yığılca - Sarıçam'ı bir pazar sabahı çıkacak şekilde planlayabiliriz, Longoz en az iki günlük gezi çünkü...

İşte size 5 farklı etap :
1-İslambey-Mahya Tepesi,
2-Güneşli Göl-Longoz,
3-Hendek-Çiğdem Yaylası,
4-Düzce-Odayeri-Torkul Yaylası,
5-Yığılca-Sarıçam
Seçim size kalmış,önümüzdeki haftalarda bana hepsi uyar....

Çelebi' Alıntı:
İşte size 5 farklı etap :
1-İslambey-Mahya Tepesi,
2-Güneşli Göl-Longoz,
3-Hendek-Çiğdem Yaylası,
4-Düzce-Odayeri-Torkul Yaylası,
5-Yığılca-Sarıçam
Seçim size kalmış,önümüzdeki haftalarda bana hepsi uyar....

Bu hafta sanırım ben yokum. ruhsatları trafiğe yolladım. 5-6 günde ancak çıkarmış. Beşiktaş şube biraz uzun sürüyormuş.

14-15 Mart şirketin toplantısı var, 21-22 Mart için bir şeyler planlayabiliriz bence ;) Konuşuruz...

Bana bütün tarihler uyar. Hatta içinde alabalık olan programlar ballı börek olur 8)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri