Ynt: Sizce Kyron Almalı Mıyım (duster'dan Sonra) ?
Merhaba. Bende bu markanın Actyon Pick-Up'ını (2011 model 4X2 6 ileri triptonik)kullanmaktayım. Uzun araştırmalar sonrasında farklı markaların SUV, Pick-Up modellerini inceledim, gerek teknik gerek de ergonomik olarak. Şantiyeci olduğumdan farklı marka kamyonetleri kullanmıştım. SUV olarak da Hyundai SantaFe, Kia Sportage, Dacia Duster, Chevrolet Captiva, LandRover Defender kullandım. Sonuç olarak da hem ergonomi, hem konfor hem de yakıt ekonomisi sebebiyle Ssangyong'a yöneldim. Öncelikle belirteyim yedek parça sıkıntısı yok, diğer markalar gibi zırt-pırt model değiştirip "yok bu araç 2011 model makyajlandı 2010 modelin parçası uymaz,sen cebini bir boşalt bu kasanın parçaları çok pahalı " gibi muhabbetleri duymasınız. 2008'den itibaren 2.0 dizel motorlu kamyonet ve SUV'ların çoğu alt takım, motor, iç aksam gibi malzemeleri birbirinin aynısıdır, hatta motor ve şanzuman parçalarının mercedes parçası satan yerlerden temin edebiliyorsunuz. Benim tercihimin kamyonet olmasının sebebi iş yerinde kullanmak içi değil, biraz ironik olabilir ama hususi kullanmak için aldım. Yeni bir çocuk sahibi olunca haliyle yükümüz arttı, bagajlara sığamadık
en son buna döndük ileride kısmetse başka çocuklarım olurda aile fertlerinin sayısı artarsa artık kamyon sonrasında da tır alırım
İşin espirisi bir yana komyonet sürmekten keyif alıyorum, havası da cabası. Genel hatlarıyla markanın tipik özellikleri, yüksek verimde acayip ekonomik 2.0 dizel motor, sorunsuz şanzuman ve sessiz vites geçişleri (Benim kamyonet 6 ileri triptonik vitesli), mükemmel ses izalasyonu (duster ile uzun ve engebeli yol sonrası yaşamış olduğunuz geçici işitme kaybı ve bel ağrılarınız son bulacak), iç mekanda kaliteli malzeme. geniş bagaj hacmi, ucuz yedek parça ve işçilik (üstelik yetkili servislerin), ikinci el bile olsa sorunsuz müşteri memnuniyeti olarak özetleyebilirim. Bence zaman kaybetmeden duster'dan kyron'a geçin aradaki farka inanamayacaksınız. Yakıt durumuna gelince benim pick-up ile kyron'da kullanılan motor aynı, ben sıklıkla izinlerimde Taşucu-Adana arası gidip geliyorum (Tek gidiş 195 Km) motorin litre fiyatı 3,77 TL yaktığım yakıt ise km'de 0,30 Kuruşu geçmiyor (Taşucu-Adana arası yolun yarısı şehir içi gibi sıklıkla dur-kalk yapıyorum, yarısıda düz otoyol), hızım da ortalama 100 km. Aracımın deposu da 72 lt. 2 ton ağırlığında, yerden yüksekliği 21 cm, lastik çapı da 255 mm bir araç için bu yakıt tüketimi bence gayet makul düzeyde. Başka sorunuz varsa seve seve cevaplayabilirim. İyi günler dilerim.