Sizce Hangi Land Rover?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan imparator Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,633
Ynt: Sizce Hangi Land Rover?

Engin abi kolay gelsin geniş çaplı yaptıgım aramalarda bir adet defender buldum 88 model askeriyeden çıkma 125 binde dizel yeni toplanmış yeni boya olmuş
çekme belgeli satışı olan bir araç var size linkini göndereyim bir bakıp görüş verirseniz sevinirim fiyat olarak uygunmu birde araç trabzonda ben adanadayım adamlar getirebiliriz diyorlar sence ne kadar yakabilir sonuçta benden talep edilecek bana bilgi vererbilirseniz sevinirim bende artık sizlerin arasina katılmak istiyorum
http://www.sahibinden.com/yeni_toplanmis_defender-09WQQaXQQ20567006WQQpXQQdisplayitem

Etiketler

çekme belgeli yerine plakası ve ruhsatı olan bir araç alıp kendince bakımını yaptırman daha iyi değil mi? nasıl toplandığı meçhul. resmi sorunlarla karşılaşabilirsin de...

s a bence yağmurdan kacerken doluya tutulmayın piyasada 3 5 bin tl fazlasına bi dünya işinize yarayacak araç var ve temizide ama ben uğraşacağım altını üstüne kendim yapacağım derseniz farklı böyle araç alacaksınız masrafları falan maliyet artacak zaman kaybı cabası arazi araçlarının mutlaka araziye girdin mi orası burasından ses geliyo bakım şart sonra canın sıkılıyo modifiye ve bunlar tamamen duygusal iyisimi ben olsam sizlerin yerine en temizini ve başınıza sorunlar açmayacak olanı aramak biraz sabır ister saygılarımla.

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda sanırım plakası çıkmış bir araç benim için daha hayirli olacak bunun için biraz daha araştirmali en azından gidip gözümle görebileceğim
araçlar olmalı haklısınız biraz daha sabır diyorum teşekkürler arkadaşlar

conker' Alıntı:
imkan dahilindeyse temiz bir v8 alıp konuyu kapatmak en iyisi derim kendi adıma

V8 alınca konuyu kapatmıyor aksine açıyorsunuz. Aldıktan sonrası daha heyecanlı. Bakım masraf olarak da arazideki keyfi olarak da :smiley:

Merhaba arkadaşlar yani sözün bittigi yer benimde gezenbilirr'de bikaç yerde okudugum sözle mi bitiyor: TAMİR EDEMEYECEGİN 4*4 ÜN ALTINA YATMA :smiley: eğer bi 4*4 ün varsa illa ki masrafın olucaktır :smiley: olmaz deme olan çok :smiley: :smiley: :smiley: saygılar.

ancak 1.8 motordan uzak durmanızı tavsiye ederim pek servislerden çıkamıyorlar
öncelikle herkese slm.buraya yeni üye oldum.benim de 99 model land rover freelander var.5 yıldır aracı kullanıyorum.Söylenenlerin çoğuna katılamıyorum.çünkü araç motoru kesinlikle sorunlu değil aksine düzenli bakımları yetkili servislerde yapıldığı takdirde hiçbir sorun çıkartmaz.yetkili servis diyorum çünkü bazı freelander sahipleri mecburiyetten veyada ucuz olsun diye yan sanayi malı parçaları ustalara taktırıyor.sonrada araçları sık arıza yapıyor.tavsiyem bakımları yetkili servislerde yaptırın.araç parçaları bahsedildiği gibi çokta pahalı değil.ben 120.000 km bakımını daha 1500 km varken yaptırdım,borusan otoda,1617 TL para ödedim,bu fiyatın içinde bakım faaliyetlerinin içinde benim istediğim bazı ilave parçaların fiyatıda dahildi.üstelik bunun en ağır bakımlardan birini olduğunu bundan sonra ki bakımların daha ucuz olacağı söylendi.5 yıldan beri sadece elektrik sisteminde arıza gördüm,kumanda oksitlenme yaptı,buji kabloları arıza yaptı çünkü aracı aldığımda 1,5 sene yetkili servis yüzü görmemiş bakımları sanayideki ustalar tarafından yapılmış.land roverdan anlamayıpta o kadar çok iş yapan usta varki piyasada sormayın,dediğim arızaları yaptığı zaman birkaç ustaya götürdüm mecburen yetkili servis o zaman benim oturduğum yerde açılmamıştı,geldiler orasına burasına baktılar sonrada biz yapamıyoruz dediler gittiler.araç bi otomobilden çok daha konforlu,yalnız bakımsız motorlar çok yakıyor,bakımlı olursa en az 2 litre daha az yakıyor ben bunu gördüm,tanıdığım diğer frelander araç sahiplerinde meydana gelen arızalar ise arka diferansiyel mili dişlisi,kalorifer borusu,katalizör arızası, o araçlar 2001 ve üstü idi.sonuç olarak bu arabaya binmeyenler lütfen olumsuz yorum yapıp milletin kafasını karıştırmasın.çünkü bizim halkımız böyle söylentilere çok inanır,bugüne kadar olumsuz bahsedilen arabalardan birçoğuna bindiğimde bunun olumsuz olduğunu bizzat yaşadım.

s a sayın isbir ağzına sağlık abi bu araca binenden cok binmeyen şöle diyo böle dio bana da dediler 2000 model 2.0 di alma die 100 kişiden 90 ı dedi ama aldım hiçde bişey yok td 4 almadım hem otomatik hem de commun rail dizel pek de ii değil sadece tek farkı cift pompa var onlarda biraz daha seri motor daha nazik mazot ayırır benimkine doldur normal mazotu devam ayırmaz yani saygılarımla.

Kaan çelik' Alıntı:
s a sayın isbir ağzına sağlık abi bu araca binenden cok binmeyen şöle diyo böle dio bana da dediler 2000 model 2.0 di alma die 100 kişiden 90 ı dedi ama aldım hiçde bişey yok td 4 almadım hem otomatik hem de commun rail dizel pek de ii değil sadece tek farkı cift pompa var onlarda biraz daha seri motor daha nazik mazot ayırır benimkine doldur normal mazotu devam ayırmaz yani saygılarımla.

Merhabalar bende bi freelander di düşünüyorum. bu araçla alakalı bilgilerinize ve araştırma sonuçlarınıza ihtiyacım olabilir. saygılarımla

Freelander:

eğer benzinli temiz kullanılmış bir araç alırsanız periyodik bakımları aksatılmaz ise uzun zaman binebilirsiniz ama aracı seçerken bakımları zamanında yapılmamış yıpranmış bir araç edinirseniz inan sizi üzer üzülen arkadaşlarımda oldu en sonunda sattılar

eğer seçim freelander dizel ise onunda periyodik bakımlarının yapıldığını iyi inceleyin TR'deki mazot kalitesi yüzünden problem yaratmaktalar benzinliye oranla daha sorunsuz bir araç

Discovery I:

benzinli dizel olmak kaydıyla mekanik olmasından dolayı bütçenizde musait ise arazide ve yolda problemsiz bir aracınız olur

Discovey II:

kimine göre safkanlığı bozulan model kimine göre safkanlığının bozulmadan önceki son model tartışmalar hala sürmekte :D ama bana göre alınabilecek bütçe var ise Discovery modelinde arazi için amaçta varsa alınacak son model Discovery bu modelinden sonra şeherli olmuş köyden göçmüştür :D

Range Rover Classic:

bir ara incelediğim alım bütçeme uygun fakat binmek için ayıracağım bütçeme gerçekten darbe vuracak bir model.. ikinci araç olarak kesinlikle ufak bir kaç kronik sorunu haricinde ne arazide ne de yolda problem çıkarmayan araç.... Range Rover serisi için arazi amacı varsa alınabilecek tek model...

Defender:

her türlü şarta uyum gösteren ister puma motorlu ister 2.5 dizel motorlu ister 4 silindirli benzinli ister koca bir V8 olsun sorunsuz bir araç pompa bozuldu anadol kamyonet mazot pompası tak yine dağlara bayırlara git.... masrafı en düşük LR bu olsa gerek... yapı itibariyle dizel modeli daha çok bulunabilen mazot kıtlığında 10 numara yağda yakabilen (yakanını gördüm) :D konforsuz denen ama tatminkar bir konforuda olduğu söylenen tartışma devam etmekte :D hala bir tanesinin içine binemediğim modeli 1.94 boyla sığabilirsem kesinlikle Mercedes G serisi ne benzerliğinden alacağım tek LR.... Puma motoruna en çabuk uyum sağlayan modelde olduğu söylenmekte....

yukarıdaki bilgilerim yaklaşık 6 aydır bütçemi bir toplayıp bir dağıttığım dönem içerisinde edindiğim bilgiler daha araştırmak lazım ama bu arada araç üstü çadır edindik o karımız oldu 4x4 alınca hemen montaj imkanımız var :D

Değerli Arkadaşlar,

Foruma yeni katıldım ve bir araç alımı konusunda karar aşamasındayım. Şehirden aile olarak çok sıkıldık. Biraz dışarı çıkmak istiyoruz. Daha önce bu tür tecrübemiz hiç olmadı. Biliyorum öncelikle bütçe diye soracaksınız. Bu sorunun yanıtına araç içim sinerse esnek diyebilirim.Önümdeki en sıcak iki seçenek ise şöyle;

-Bir arkadaşıma ait Suzuki Grand Vitara 2.0 A/T benzinli 2006 model ve sadece 30.000 km de araziye de çıkmadı.
-0 km bir Freelander 2. Adıma opsiyonlu ve "he" dersem haftaya teslim edecekler.

Yorum, öneri, görüş herşeye açığım:smiley: şimdiden teşekkürler

can2000' Alıntı:
Değerli Arkadaşlar,

Foruma yeni katıldım ve bir araç alımı konusunda karar aşamasındayım. Şehirden aile olarak çok sıkıldık. Biraz dışarı çıkmak istiyoruz. Daha önce bu tür tecrübemiz hiç olmadı. Biliyorum öncelikle bütçe diye soracaksınız. Bu sorunun yanıtına araç içim sinerse esnek diyebilirim.Önümdeki en sıcak iki seçenek ise şöyle;

-Bir arkadaşıma ait Suzuki Grand Vitara 2.0 A/T benzinli 2006 model ve sadece 30.000 km de araziye de çıkmadı.
-0 km bir Freelander 2. Adıma opsiyonlu ve "he" dersem haftaya teslim edecekler.

Yorum, öneri, görüş herşeye açığım:smiley: şimdiden teşekkürler

2006 model sadece 30 bin km doğru mu? Yılda sadece 7,500 km kullanılmış, ayda 625 km.

"0" km FL ile 2006 GV arasında ciddi fiyat farkı var. Şehirden biraz dışarı çıkmak için herhangi bir 4X4 yeter, ama siz ne yoldan ne kadar dışarı çıkacaksınız? Bence araç seçmeden önce netleştirmeniz gereken konu bu. Zira işin içine biraz da olsa modifiye girecekse FL daha da masraflı olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri