Sizce Hangi Land Rover?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan imparator Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,640
Ynt: Sizce Hangi Land Rover?

ccingiler' Alıntı:
AKLIM VE GÖNLÜM BUNDA KALDI BEYLER.. AMA ÇOK ARIZA YAPAR DİYORSUNUZ..

Güzel arabaymış, gerçekten dikkat çekici.

Eğer freelander sınıfındaki bir araç işinizi görecekse Rav4 ü ciddi bir şekilde düşünmenizi öneririm.
Malum Toyota sorunsuzluğu ile bilinir.

Etiketler

çok arıza yapmaz ,çünki baştan sona arızalı bir model ,sakın diyorum aylık bakımları ile başa çıkılmaz bir araçtır ,sedat bey söylemiş doğru aracı ,toyota rav4 veya suzuki vitaradan şaşmayın derim

AMA KIZ GİBİYDİ ÖLENE KADAR UNUTMAM HERHALDE DÖNER DÖNER BAKARIM.

şaka bi yana aslında crv diye başladım ama çok pahalı.. benim vitara ile mondeo toplasan 20.000 zor eder benden de çıksa çıksa 10 daha çıkar. hem büyük (bizim vitara 93 model 3 kapı ve avatarda gördüğünüz yerdeyiz haftasonlarıherşeyi alıp gitmek zorundasın kamp tan farkı çadırda yatmıyoruz..) hem araziye uyumlu bir şey peşindeyim anlayacağınız..

şimdi "Konu: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi (Konuyu 7488 Kişi Okumuş) " topiğindeyim 2-3 güne biter. ama v8 dedilermi eski amerikanlar gelir aklıma. hala ne zaman yolda rastlasam yanyana gidip camları açarım o homurtuyu dinlemek için yanyana sürerim.. oooooooooooff işim zor benim..

ccingiler' Alıntı:
AMA KIZ GİBİYDİ ÖLENE KADAR UNUTMAM HERHALDE DÖNER DÖNER BAKARIM.

şaka bi yana aslında crv diye başladım ama çok pahalı.. benim vitara ile mondeo toplasan 20.000 zor eder benden de çıksa çıksa 10 daha çıkar. hem büyük (bizim vitara 93 model 3 kapı ve avatarda gördüğünüz yerdeyiz haftasonlarıherşeyi alıp gitmek zorundasın kamp tan farkı çadırda yatmıyoruz..) hem araziye uyumlu bir şey peşindeyim anlayacağınız..

şimdi "Konu: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi (Konuyu 7488 Kişi Okumuş) " topiğindeyim 2-3 güne biter. ama v8 dedilermi eski amerikanlar gelir aklıma. hala ne zaman yolda rastlasam yanyana gidip camları açarım o homurtuyu dinlemek için yanyana sürerim.. oooooooooooff işim zor benim..

Zor bir karar noktasındasınız. İhtiyaçlarınızı çok iyi belirlemeniz gerekir. Bu devirde araç aldınızmı satması zor veya hemen satmak için değerinin altında vermeniz gerekiyor.
Bu nedenle, İhtiyaçlarınıza göre iyi tanımlamalar yapın.

Disco V8 dediğiniz için kendimden örnek vereyim.
Bende rahat uzun yol yapmak, kamp malzemlerini rahat yüklemek, eşiminde rahat kullanabileceği otomatik ve araziyede istediğim zaman girebileceğim araç araıyordum.
Aklımda 2 seçenek vardı, tercihimi Discovery V8 den yana kullandım.
Mesela 2. araç olacağı için yakıt öncelikli değildi bende.
Öncelikler iyice belirlenirse iş kolaylaşıyor.

Valla işin aslı V8 denince gerçekten bir başka oluyor. Ben de şu anda Range Rover Classic kullanıyorum 1987 model otomatik. Benim işim daha kolaydı sizden. Ben range rover classic arıyordum. İçime sinen aracı bulana kadar epey uzun bir süre uğraştım. Biraz da direksiyona oturunca işte bu demek gerekiyor sanırım. Sanki araç beni al diyor gibi :smiley: Ben aracımı öyle aldım. Şaka bir yana range rover classic ihtimalini değerlendirmek istemez misiniz? Hem konforlu, hem de safkan bir arazi aracı ve fiyatları da çok hesaplı. Üstüne üstlük v8...

cihanülker' Alıntı:
çok arıza yapmaz ,çünki baştan sona arızalı bir model ,sakın diyorum aylık bakımları ile başa çıkılmaz bir araçtır ,sedat bey söylemiş doğru aracı ,toyota rav4 veya suzuki vitaradan şaşmayın derim

hocam bayadır debelendim forumda.. en son nadir abilerin galloper i satıp hse aldığını öğrenip. nadir abiyi ve can ı telefonla taciz ettim ;D ;D
can biraz sıkıntı çekmiş ama 3-5 ayda işi çözmüş.. şimdi çok rahatım hiç düşünme abi dedi.. çok yardımsever bir admin ,,her konuda yardım ederim dedi..

sonra bi arkadaş xj (98 üstüydü dimi?) önerdi hse yerine, 99-01 arasını inceledim.. hatta birinin içine oturdum. koltuk ileri geri gidip geldi falan ama bagaj hacmi küçük ..tavanı basık geldi bana..
yılmadan araştırmalara devam.. biraz dan can ı yine taciz edeceğim şu galloper in uzunyol performansı nasıldı soracağım.. galloper yakın geliyor şimdilik..

Range Rover Classic'le ilgili forumdan ve diger sitelerden ogrendiklerim:

Pozitif olarak

+Discovery ve Defender modelleriyle alt yapisi ayni(bundan dolayi yedek parca sikintisi(ozellikle motor ve yurur aksamla ilgili) olmadigi soylenebilir.Tabi arazi modifikasyonu icin de parca temini pek zor olmayacaktir).

+Fazla bir elektronik aksam icermemesi (en yeni modelinin bile 94 oldugu dusunulunce bu da pozitif ozellik sayilabilir sorunsuzluk anlaminda).

+ikinci el fiyatlarinin makul olusu.

Negatif olarak

-Kronik sorun olarak taban sacinin ve bagaj kapaginin curumesi.

-ic mekan parcalarinin temininin zor olusu.

Genel edindigim izlenim pek sorunsuz bir arac olmayacagi; ama dizayni, haftasonu araci olarak kullanima elverisli olmasi ve standart haliyle bile yeterli off road potansiyeli akil celiyor.

Yukarida saydiklarima goruslerini ekleyecek(ve yanlis varsa duzeltecek), range rover classic sahiplerinin ve-veya bu konuda tecrubeli kisilerin goruslerini ogrenmek isterim.
Eger yakit tuketimi, vergi, ikinci el degeri gibi kriterleri degerlendirmeye almazsak tavsiye edilebilir bir arac midir?Sorunsuzluk onemli benim icin( bu kadar eski(90-94 arasi) bir arac icin komik bir beklenti olabilir ama ikinci elde temiz-bakimli bir secenek bulundugunda bile sahibini uzun yolda, dag basinda birakir mi?), omrunun cogunu sanayi koselerinde gecirir mi.Zayif noktalari varsa after market urunlerle bunlar giderilebilir mi, mesela akslarin heavy duty olanlarla degistirilmesi gibi(ornek sadece, agir off road gibi plan yok(kisa vadede)).

RRC'nin hali hazırda V8 olması ve motor performans geliştirmesine açık olması, az da olsa konforu, hadi yürü araziye çıkalım denince itiraz etmeyecek yapısı en önemli artıları. dediğiniz gibi bazı parçaları kolay çürüyor. baktığınız araçta eksik parçalar varsa, çeşitli ustalar ve çıkmacılar aracılığı ile bunları tedarik edebilirsiniz. ya da en basidi ebay.co.uk aracılığı ile kendiniz getirebilirsiniz. olmadı, sıfır parçayı sipariş edebilirsiniz (maliyeti hakkında yorum yok).

binmesi zevk verecek bir araç. Düz vites olanını tavsiye ederim. Önemli sorun; temizini bulmak giderek zorlaşıyor.

kolay gelsin.

Sagolun,

ilan sitelerinde gordugum bazi araclar gayet temiz gorunuyor, yakindan bakmak lazim tabi ama su an yurtdisindayim.Donunce bir kac araca bakacagim.3.9 ve otomatik olanlari oncelikle tercih edecegim.3.9'larin daha saglam oldugu soyleniyor, otomatik tercih etmemin sebebi de esimin de araci kullanacak olmasi.Ama cok temiz bir duz vites bulabilirsem de o da olur.

merhabalar arkadaşlar.gördüğüm kadarıyla herkes gayet samimi bir biçimde bilgilerini paylaştığını gördüm.sanırım bu sitede kendimi bulabileceğim.hepinize saygı ve sevgilerimle

GERÇEK ARAZİ KOŞULLARINDA BU LAND!!!!!
[attachment=1]

14102009(010).jpg

s a hangi arazi taşıtı sorunsuz olabilir ki yorum yapanların kaç ı freelander a binmiş kullanmış acaba üzerinde land yazan araçtan korkma al vur araziye asfalta ve nasıl gittiğini gör ben biniyorum 2.0 di ye 2000 model hiç de bahsedildiği gibi değil ufak tefek sorunları var adamlar da bunu bilerek yapmışlar parca satabilmek için hangi arabada ufak tefek sorun yok ki,ben 2 yıl bekledim sordum soruşturdum bindim denedim neredeyse 5 bin km yaptım arkadaşımınkiyle allah razı olsun binmeyenler öle dedi böle dedi yok parcası pahalı dedi fakat hiç de öle değil ara anılı sor parca fiyatlarını inanmıyosan velhasıl ben aldım bi tane 1 yıl oldu neredeyse eşşek gibi biniyom dolduruyom mazotu vuruyom dağlara.yalnız ben 2000 model 2.0 di düz vitesine biniyorum 2001 ve sonrası için bişey diyemem af buyurun ne kadar cok elektronik olursa o kadar cok arızası olur diye biliyorum onun için 2000 dizel aldım.(araba ve elektronik şeyler şanstır kimi üzer kimi güldürür şahsi fikrim)fakat bu arabaları bilen birine yaptırmak aracın dilinden anlayan birine saygılar.

Abiler kolay gelsin bende siteye yeni üye olanlardanım bende kendime bir araç almak istiyorum defendermi yoksa range rover mi kararsiz kaldim
aslinda bir araç var baktıgım ancak sizinde fikrini almak engin deneyiminden faydalanmak isterim bu araç 85 model 5 kapı range rover dizel 2.5 motor atılmış 2001 model kıa bir araçtan alınmış görünürde düzgün görünüyor ancak nekadar sağlıklı bilmiyorum yoksa orjınal bir benzinli defender almak dahamı akıllıca olur yakıt benim için önemli değil fazla kullanmayacağim sadece hafta sonları off-roat gezi amaçlı birkaç bayır ve tepe belki birazda çamur ben linki yazayım siz bana bir fikir verirseniz sevinirim araç km 200.000

http://www.sahibinden.com/meraklisina_land_rover-91WQQaXQQ20449304WQQpXQQdisplayitem

foremost' Alıntı:
Abiler kolay gelsin bende siteye yeni üye olanlardanım bende kendime bir araç almak istiyorum defendermi yoksa range rover mi kararsiz kaldim
aslinda bir araç var baktıgım ancak sizinde fikrini almak engin deneyiminden faydalanmak isterim bu araç 85 model 5 kapı range rover dizel 2.5 motor atılmış 2001 model kıa bir araçtan alınmış görünürde düzgün görünüyor ancak nekadar sağlıklı bilmiyorum yoksa orjınal bir benzinli defender almak dahamı akıllıca olur yakıt benim için önemli değil fazla kullanmayacağim sadece hafta sonları off-roat gezi amaçlı birkaç bayır ve tepe belki birazda çamur ben linki yazayım siz bana bir fikir verirseniz sevinirim araç km 200.000

http://www.sahibinden.com/meraklisina_land_rover-91WQQaXQQ20449304WQQpXQQdisplayitem

Selam,

Soruya cevap vermek zor. Motorun nasıl takıldığı ve ne gibi modifikasyonların yapıldığını bilmek lazım. Artı işin yasal işlemlerini nasıl hallettiklerini de inceletmek gerekir. Kia motorunu tanımıyorum. Kuvvetli olabilir, lakin arazide güç kadar dayanıklılık da önemli...

Dizele dönüşüm isteniyorsa bile, bunu sizin yaptırıyor olmanız ve gelişmelerin tamamını kontrol etmenizi tavsiye ederim. RRC alacaksanız orjinal 3.5 V8; bulabiliyorsanız 3.9 V8 alın.

Kolay gelsin.

Engin bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler yeni bir araştirma konusu oldu bana birazdaha araştirip oyle karar vereyim iyi günler dilerim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR