Ynt: Sivil Savunma Müdürlüğü'ne Gönüllülük Kaydı Hakkında?
aslında ayrı ayrı 50tane kurum yerine tek bir kurum tek yetkili olacak şekilde tertip edilmeli acil yarıdm kuruluşları.
Sivil Savunma, 112, İtfaiye, UMKE.
Günlük yaşamda ve afet durumunda yönetimin tek noktada olması, tek kurumun hizmet vermesi çok daha verimli olacaktır.
bugüne baktığımızda 112, 110, UMKE, SS hepsi kendi röle sistemlerini kullanıyorlar aynı alan içinde, ama ortak çalışma gerektiren durumlarda haberleşme hep gecikiyor, yardım kurumları kendi içlerinde gereksiz bir rekabet hadisesine giriyor. enkazdan vatandaşı sen çıkardın ben çıkardım durumu oluşuyor.
Halbuki ne fark ediyor? hiçbişi, önemli olan insan kurtarmak değil mi?
tokattaki itfaiyeci ile istanbul'daki itfaiyeci aynı şartlarda eğitim görmüyor, aynı standart eğitimi almıyor, keza diğer kurumlarda da böyle.
tekirdağ şarköy'deki bir sıkışmalı kazaya itfaiye ve sivil savunma aynı anda gidiyor ..
neden? koordine yok, olayı ihbar alan herkesi arıyor...
sivil savunma gidiyor 130 kasa defender ile 2 saatte, itfaiye gidiyor kamyonla 2.5 saatte..
düşünün bir ilçeye adam kurtarmaya 2.5 saatte ekip gidiyor...
neden? kurumlar farklı oldukları için kendi işleyişlerine göre gelişebildikleri için..
maalesef ülkemde bu işler bürokrasinin, siyasetin yüzünden sekteye uğruyor.
en son sel felaketinde bir kurtarma operasyonu esnasında 112 ve 110 kendi aralarında 2şer komuta merkezi ile birbirlerini bulmaya çalışıyorlardı. yazık orada harcanan mesaiye..
inşallah bu oluşum hayırlı olur memlekete..