Sivil Erke Dönergeci

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,178
Ynt: Sivil Erke Dönergeci

Ben gülüp geçiyorum bu yazılanlara :D
Mıknatısların enerjisini kullanarak elektirik üretmek ha.Mıknatısta enerji diye birşey yoktur, potansiyel vardır.Mıknatısların indüklenmesi ne ki; anlık olarak verilen bir enerji sayesinde oluyor.Sonra bu enerjiyi ömür boyu durmadan yiyelim öyle mi? ;D
Millet 3-5 watt verim arttırmak için milyonlarca dolarlık ARGE ve üretim çalışmaları yapıyor sonra bir uyanık çıkıp ''BULDUM'' diyor.
Daha sonra da rezil olmamak için yok petrol şirketleri engel oldu, yok çalışmalarımızı baltaladılar diye bahaneler üretiyor.Biraz daha çalışın siz!

Etiketler

cakir0203' Alıntı:
Doğada yada kainatta var olmayan hiç bir şey, insan zihninden geçmez.
Geçmişte hayal edilmeyen(bazılarınca) bir çok şey gerçek oldu.Dünyanın yuvarlak olduğunu iddia eden ve bunun gibi olguları iddia edenlerin başına gelenleri ve sonuçları bir daha düşünsek!
Galiba bir dönem imkansız bilinen ne kadar çok gerçek oldu acaba?

Bana kalırsa son sözü Hasan Abi söylemiş. Bu cümle üzerine başka bişey söylemek gereksiz.

1960 senesinde biri çıkıpta 50 sene sonra herkesin evinde tablo gibi televizyon olacak, kablo olmadan her istediğin yerde telefonla konuşacaksın, yanında taşıyabileceğin bilgisayarın olacak ve istediğin bilgilere ulaşacaksın, sigara pakedi büyüklüğünde bir alet çıkacak seni istediğin adrese götürecek, silgi büyüklüğünde bir alete 16gb bilgi yükleyebileceksin, vs.vs.vs. dese kim inanırdı, 50 sene sonra neler çıkacak kimbilir neler, 50 sene sonra mars'a piknik yapmaya gidip gelirsek hiç şaşmam

İstemeyenin iki yüzü kara seninki benden kara ;D hadi hayırlısı bakalım yapsınlarda bizde bu kadar enerji diye tırmalamasak yok dolap çalışmadı etler koktu,yok akü bitti şarj etmemiz lazım elektrik nerden bulacağız yok hangi güneş enerjisi paneli,vs.vs. derdinden kurtulalım bari. ;D

bizim arkadaşlar bir haber yaptılar yıllar önce suyla çalışan araba diye, belki hatırlarsınız...
böyle bir ustaydı bulan..
test etti arkadaşlar, inandırıcı buldu ve ana habere çıktı talihsiz usta..
o haberden 2 ay sonra adam öldürüldü...

biliyor muydunuz?

yani son mesajı atan arkadaşın dediği gibi, inanamasak dünya bize göre hala tepsiydi:smiley:

ben bir araştırayım da ana habere çıkacak bir sey mi? öyleyse yayınlayalım bir anlamda tescil olur

umarım öldürülmezler ama

biz de tartışmayı bitirmiş oluruz..

herkese sevgiler ve saygılar-serkan tahmaz-atv haber

Konuyla ile ilgili bilginiz olmadığı için yapılan yorumlar üzerine fikir yürütüyorsunuz ama tartıştığımız şey çok farklı.
Biri çıkıp insanları ışınlamanın yolunu buldum dese, ona yanıt verirken acaba doğrumu diye düşünürüm ben.Çok saçma gibi gözükse de bu konuda çoğu şey mantık dahilinde ve bir açıklaması var.Ama yoktan enerji var etmek ne uzayda yaşamaya, ne televizyonun icadına, ne de ateşin bulunmasına benzer boyutta.
Bu konuda icadı bırakın, ortaya mantıklı bir teori atabilen biri bile dünyadaki biliminsanlarının %99.9 unu haklı olarak cahil konumuna çok rahat koyar.

Bir teorisi olan varsa buyursun ortaya koysun, tartışalım.Yoksa sağdan soldan duyma bilgilerle bir sonuca varılmaz bu konuda

sinan-izmir' Alıntı:
Konuyla ile ilgili bilginiz olmadığı için yapılan yorumlar üzerine fikir yürütüyorsunuz ama tartıştığımız şey çok farklı.
Biri çıkıp insanları ışınlamanın yolunu buldum dese, ona yanıt verirken acaba doğrumu diye düşünürüm ben.Çok saçma gibi gözükse de bu konuda çoğu şey mantık dahilinde ve bir açıklaması var.Ama yoktan enerji var etmek ne uzayda yaşamaya, ne televizyonun icadına, ne de ateşin bulunmasına benzer boyutta.
Bu konuda icadı bırakın, ortaya mantıklı bir teori atabilen biri bile dünyadaki biliminsanlarının %99.9 unu haklı olarak cahil konumuna çok rahat koyar.

Bir teorisi olan varsa buyursun ortaya koysun, tartışalım.Yoksa sağdan soldan duyma bilgilerle bir sonuca varılmaz bu konuda

anlamadım?
bana mı söylediniz?
kimin mesajı üzerine yazdığınızı söyleyin de belki kim yazdıysa bu sert sözlere cevap verir

zapatista' Alıntı:
anlamadım?
bana mı söylediniz?
kimin mesajı üzerine yazdığınızı söyleyin de belki kim yazdıysa bu sert sözlere cevap verir

Genelleme yaparak yazdım ben, birine özel söyleseydim alıntı yaparak yazardım zaten.
Alınacak birşey de yok zaten yazdıklarımda, sert bir dil kullandığımı da sanmıyorum.
Benim kızdığım nokta şudur ki; bu şekilde sözde buluşlar yapan insanların ve destekleyenlerin gerçekten bu konuda emek veren insanlara saygısızlık yaptığını düşünüyorum.
Gerçekler üzerinden giderek bu konuda yarar sağlayanların ise başımızın üstünde yeri var.

Arkadaşlar zaman herşeyin ilacıdır sırası geldiğinde olur yada olmaz,kırgınlık yapacak yazışmaların kimseye faydası yok burası dostluk platformu hani diyorum keşke olsa olmuyorsa zaten sorun yok ;) :D kalın sağlıcakla.

sinan-izmir' Alıntı:
Genelleme yaparak yazdım ben, birine özel söyleseydim alıntı yaparak yazardım zaten.
Alınacak birşey de yok zaten yazdıklarımda, sert bir dil kullandığımı da sanmıyorum.
Benim kızdığım nokta şudur ki; bu şekilde sözde buluşlar yapan insanların ve destekleyenlerin gerçekten bu konuda emek veren insanlara saygısızlık yaptığını düşünüyorum.
Gerçekler üzerinden giderek bu konuda yarar sağlayanların ise başımızın üstünde yeri var.

Sevgili Sinan arkadasım
bu islere emek verenlerin basımızın üzerinde yeri var
ama günümüzün egitim sisteminde kendine yer bulamamış yetenekli ve farklı insanların olabileceğini de gozardi etmememiz gerektiği kanısındayım
çok haklisin çok ornegi var saçma sapan buluş yaptım diye ortalarda gezenlerin
ama buluşu sadece egitimliler yapar mantığı (yanlış anladiysam duzelt) bence yanlış
son mesajı atan arkadasımıza katılıyorum olursa ne mutlu:smiley:
ve hepinize saygı ve sevgilerimi yolluyorum:smiley:

Powerball diye, yetişkinler için bir oyuncak var. Aslında oyuncaktan öte bir şey.
Eline alıp denemiş olan varsa, bu konuyla ilgi kurabilir belki benim gibi.
Erke dönergeci veya benzeri buluşlar bence aynı prensibi kullanıyorlardır.

Aşağıdaki linkleri lütfen bi izler misiniz
Yine gezenbilirde başka bir başlıkta yazdığım metni aynen buraya alıyorum.
Ben ne fizikçiyim ne de magnet motor pazarlıyorum
Ama bu teknoloji mümkün bir teknoloji

Aşağıdaki linkte İngilizcem yettiği kadarıyla Avustralyalı bir mucit tarafından günde 25 KW enerji üreten bir magnet motor videosu var:
http://www. youtube.com/watch?v=efCelx7qe_M
Bir varilden daha küçük abatlara sahip, tek bakım gerektiren parçası rulmanları !

Aşağıdaki linkte ise ilk örneğin biraz daha sanayileşmiş hali var:
http://www. youtube.com/watch?v=zu8LaVH-pn0

Bu örnek ise biraz daha farklı bir örnek, pistonlu motorlarımıza biraz daha benziyor:
http://www. youtube.com/watch?v=wO5ASxjwi14

Bu motorların nasıl çalıştığını da gösteren bir video vardı ama onu bulamadım. Youtube'da küçük çaplı yüzlerce örnek var ama bunların birçoğu deneysel çapta. Fakat yukarıdaki üç örnek birçok şey söylüyor bence.

Mıknatısların dizilişini burda daha iyi görebiliyoruz:
http://www. youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0
Bir de burda : http://www. youtube.com/watch?v=QhTSyfeRUR8

Bir yüzleri demagnet bir maddeyle kaplanan mıknatıslar sırayla birbirlerini itiyorlar.
Çalışma mantığı bu, ama asıl bunu hareketli şema ile gösteren videoyu bulamadım.

Not: youtube'dan direk izleyemediğimiz için linklerin arasında bir karakter bırakarak yazdım. Buradaki linkleri www.vtunnel.com sitesindeki pencereye kopyala yapıştır yaparak izleyebilirsiniz.

Yukarıdaki bir motorun açıklamalı videosu: http://www. youtube.com/watch?v=FxReArGbE_s

Bu da biraz daha farklı bir motor tipi: http://www. youtube.com/watch?v=g0qhRESAv6c

Türkiye'de haberlere bile çıkmadı Huh? Dünya'da haberleri çoktan yayılmış bile.

Magnet Motor?

Mıknatısları zıt kutuplar birbirine gelecek şekilde dizmişler ve rotorun kendi kendine dönmesini sağlamışlar öylemi?

Bu teknoloji keşfedileli uzun yıllar oldu.Her yerde kullanılıyor; hatta herkesin evinde mevcut ,sanayide, taşıtlarda, hurdacılarda... her yerde.
Adına da elektirik motoru diyoruz biz :D.Bildiğimiz DC motor.Ama içinde elektro mıknatıslar var, çünkü her mıknatısa SIRAYLA enerji vermek gerekiyor.
Hepsine aynı anda elektrik uygulayın işte size erke dönergeci.Ama noldu, öyle yapınca motor hareket etmiyor dimi ;D

Birde 25 kw lık olanını yapmışlar.Bunlardan bir sürü yapıp seri bağlasak işi hallettik demektir.Sınırsız ve sonsuz enerji.

Bu mucitler boşuna zaman kaybetmesin bence.Çünkü ben düşünce gücüyle çalışan bir enerji santrali üzerine çalışıyorum.Az kaldı halletmeme; kökten çözücem sorunu. ;D

sinan-izmir' Alıntı:
Magnet Motor?

Mıknatısları zıt kutuplar birbirine gelecek şekilde dizmişler ve rotorun kendi kendine dönmesini sağlamışlar öylemi?

Bu teknoloji keşfedileli uzun yıllar oldu.Her yerde kullanılıyor; hatta herkesin evinde mevcut ,sanayide, taşıtlarda, hurdacılarda... her yerde.
Adına da elektirik motoru diyoruz biz :D.Bildiğimiz DC motor.Ama içinde elektro mıknatıslar var, çünkü her mıknatısa SIRAYLA enerji vermek gerekiyor.
Hepsine aynı anda elektrik uygulayın işte size erke dönergeci.Ama noldu, öyle yapınca motor hareket etmiyor dimi ;D

Birde 25 kw lık olanını yapmışlar.Bunlardan bir sürü yapıp seri bağlasak işi hallettik demektir.Sınırsız ve sonsuz enerji.

Bu mucitler boşuna zaman kaybetmesin bence.Çünkü ben düşünce gücüyle çalışan bir enerji santrali üzerine çalışıyorum.Az kaldı halletmeme; kökten çözücem sorunu. ;D

Bu tartışma güzel yerlere varmaz.
Peki Sinan kardeşim sen haklısın, sadece mıknatıs kullanılarak motor yapılamaz.
Toprağın binlerce metre altından çıkan petrol dediğimiz bir yağın rafine edilmiş halini de demir yığını bir aletin içinde havayla karıştırılarak emmesi, sıkıştırılması, elektrik denen şeytan icadıyla ateşlenmesiyle elde edilen mekanik enerjiyi zincirle tekerlek denen gavur Sümerlilerin icadına aktarılması sayesinde ilerleyecek olan demir at, günün birinde canlı kanlı atların yerini alamayacak. Mümkün değil...

Sinan arkadaşımızı kutluyoruz, kendisi tüm insanlık tarihi boyunca yeniliğe, gelişmeye, teknolojiye kafa tutmuş İLK İNSANdır.

orion' Alıntı:
Bu tartışma güzel yerlere varmaz.
Peki Sinan kardeşim sen haklısın, sadece mıknatıs kullanılarak motor yapılamaz.
Toprağın binlerce metre altından çıkan petrol dediğimiz bir yağın rafine edilmiş halini de demir yığını bir aletin içinde havayla karıştırılarak emmesi, sıkıştırılması, elektrik denen şeytan icadıyla ateşlenmesiyle elde edilen mekanik enerjiyi zincirle tekerlek denen gavur Sümerlilerin icadına aktarılması sayesinde ilerleyecek olan demir at, günün birinde canlı kanlı atların yerini alamayacak. Mümkün değil...

Sinan arkadaşımızı kutluyoruz, kendisi tüm insanlık tarihi boyunca yeniliğe, gelişmeye, teknolojiye kafa tutmuş İLK İNSANdır.

Dikkat ederseniz ben sizin hakkınızda herhangi bir yorum yapmadım.Siz de kelimelerinizi seçerken biraz dikkatli davranın.
Kendiniz de belirttiniz konu hakkında herhangi bir teknik bilgiye sahip olmadığınızı ama bu konuyu nasıl böyle destekleyip bir de beni bağnazlıkla suçluyorsunuz onu çözemedim.
İzmirdeyseniz buyrun gelin ben size bu konu hakkında sizi tatmin edecek teknik bilgiyi aktarayım.Ya da bulunduğunuz yerde bir üniversiteye gidin araştırma yapın; konu hakkında bilgi sahibi bulun.
Patent bürolarına veya danışmanlara her yıl binlerce başvuru geliyor.Inanırmısınız adamlara gelen başvuruların %95'i bu tarz konular üzerine.
Adam geliyor ben arabanın tepesine rüzgar türbini takacağım araba gittikçe elektrik üretecek, bu elektriği de tekerleklere tahrik veren bir elektrik motoruna aktaracağım ve dışarıdan enerji almadan kendi kendine gidecek diyor.
Temel bilgiler olmadan üstüne hiçbirşey inşa edemezsiniz.Sonra da böyle boş konular üstüne dolaşıp durursunuz.Üstüne birde bu konuda emek harcayan insanları yenilik karşıtı olarak suçlarsınız.Çok ayıp.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR