87 model toyota land cruiser aldım. Daha önceden defender sahibin idim. Malum maaşla bu işleri yapınca 40 eleyip dokumak gerekiyor. 4 ay kovalama ve araştırma sonucu aracımı aldım. Aracı almadan önce motor bilgisi yakıt bilgisi ve parça hakkında bilgi sahibi idim. Aracı ihaleden alandan aldım. Aracı 12000 tl ye silindir kapağı arızalı olarak istanbula getirttim. Aracın silindir kapağı testte sağlam çıktı. Conta işçilik 250 tl ye bitecekti kiiiiiiiiiii. Kendi ni usta zanneden rektefeci gömlekte küçük bir ezik vardı.( Motor ustası Conta bunu kapatıyor demesine rağmen ) piston gömleğini kırarak çıkarmış. Bana maliyeti motor rektefesi orjinal toyota parça kullanarak ( toyota yedek parça Hakan Ataman Ankara) 4850 tl ye maloldu. Rektefeciye hiç bir şey yaptırtamadık. Motorumuz orjinal ve sıfır oldu demek zorunda kaldık. Motorcuda enjektörler kayboldu . Ben hiç enjektör görmedim dedi. Araç zaten motor silindir kapağı sökük olduğu ve anlamadım için enjektörlerden de oldum. Aracımı tanıyarak almıştım ama kendisini usta zanneden!!!!! leri hesaplayamamıştım. Makas ve diğer harcamalarla Maliyet 18500 tl oldu. Boya ve döşeme 2000 tl, Lastik 1400 tl, vinç 1250 tl, Tampon 1000 tl, sepet 750 tl,
Toplam maliyet 25000 tl...... civarında bir rakama çıktı gelde bunu satarken karşı tarafa anlat.
Adam aracı devletten almış. Boya ucuz işçilik 1000 tl, çıkma koltuk takımı 750 tl, döşeme 500 tl Araç Fiyatı 25000 tl
Mekanik bir toyotam , sıfır motor, sıfır offroad donamımlı aracımla kazasız belasız bol çamurlu karlı güzel günlerde ailemle ve sizlerle kullanmak nasip olur inşaallah....
Allah (cc) size de gönlünüzce bir araç vermesi dileğiyle.
saygılar......
Toplam maliyet 25000 tl...... civarında bir rakama çıktı gelde bunu satarken karşı tarafa anlat.
Adam aracı devletten almış. Boya ucuz işçilik 1000 tl, çıkma koltuk takımı 750 tl, döşeme 500 tl Araç Fiyatı 25000 tl
Mekanik bir toyotam , sıfır motor, sıfır offroad donamımlı aracımla kazasız belasız bol çamurlu karlı güzel günlerde ailemle ve sizlerle kullanmak nasip olur inşaallah....
Allah (cc) size de gönlünüzce bir araç vermesi dileğiyle.
saygılar......