Şişme Mat? Şişme Yatak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan STLMS.DZMN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,127
Ynt: Şişme Mat? Şişme Yatak?

amigo' Alıntı:
selam ıntex marka şişme yatak aldım carrefourdan 1 adet cift kisilik 152 cm x 203 cm x 22 cm fiatı 22 tl 1adet tek kişilik 76cm x 191 cm x 22 cm fiatı 16 tl adanada 10 gun yaylada cadırda kaldım inanın cok konforluydu soguk havalarda ne olur bilemem cokda pratik oglum babam bana zıp zıp almıs deyip her gun uzerinde zıpladı durdu su anakadar hiç bir sey olmadı tavsiye ederim saygılar..

bende iki tane tek kişiliğinden aldım .rahatlığına diyecek yok.aracımla kamplara gittiğim için mat üstü şişme yatak kullnıyorum..

Etiketler

ee
STLMS.DZMN' Alıntı:
Sağolun carfurada bakayım zaten genel olarak internette baktığım üzere intex yataklar fiyat performans olarak iyi gibi görünüyor. 22 lira baya uygun geldi gidip bende bakayım yakın zamanda.

eee. ne oldu şimdi bu yatak mevzusu :smiley:
aldınsa küçük bir tüyo vereyim. şişme yatak aynı zamanda çok keyifli bir su yatağı oluyor.
(su üzerinde duran anlamında yani, içinde su olan değil. onu denemedim henüz :smiley: )

ama arkadaşların da söylediği gibi serin havalarda eziyete dönebilir kamp. hele soğukta, hiç düşünme bile.

Yukarıda arkadaşların yazdıklarının tümü doğrudur. Tercih size kalmıştır.
Eğer aracınızda yer var ise çadırınızın taban alanı kadar bir elyaf alırsanız güzel bir ısı yatımı sağlanıyor. Birde folyo ısı yalıtım battaniyesinide sererseniz tabana oda 10 numara olur :smiley:

eger kamp a gıdıyosan kesın tasıtın vardır demek o zaman tasıma problemın olmayacak sonucta bagaj da gıdecek e sen de az zahmet edıp sısırırsen sısme yatak daha makbul bence hem rahat hemde buyuk ama ortopedık olmasına dıkkat et sonucta kamp 1 gunluk degıl eve bel agrılarınla gıtmek ıstemezsın sanırım:smiley:

bende kampta mat kullanıyordum ama yatak konusunda tereddütteydim bu kadar konfordan bahsettikten sonra birde yatak edinsem iyi olur sanırım

Bende hem normal mat hem yatak var,
Yatak yaz kamplarında ve 3-5 günlük kamplarda konforlu olmasına rağmen,
Zamanla insan 1-2 günlük kamplar için yanında taşımak, şişirmek, söndürüp tekrar katlamak gibi işler yüzünden istemiyor,
Yani konforu iyi ama birazcık zahmeti var.
Genelde kısa kamplar için pek onunla uğraşmak istemiyoruz.
Çift kişilik bir yatağı şişirmek epey bir uğraş gerektiriyor. Ama yerdeki küçük pürüzler gibi şeyleri hiç hissettirmediği için konforlu oluyor
Selamlar,

yugun' Alıntı:
Bende hem normal mat hem yatak var,
Yatak yaz kamplarında ve 3-5 günlük kamplarda konforlu olmasına rağmen,
Zamanla insan 1-2 günlük kamplar için yanında taşımak, şişirmek, söndürüp tekrar katlamak gibi işler yüzünden istemiyor,
Yani konforu iyi ama birazcık zahmeti var.
Genelde kısa kamplar için pek onunla uğraşmak istemiyoruz.
Çift kişilik bir yatağı şişirmek epey bir uğraş gerektiriyor. Ama yerdeki küçük pürüzler gibi şeyleri hiç hissettirmediği için konforlu oluyor
Selamlar,

araçta zaten ufak bir kompresörüm var iş görür sanırım

Kesinlikle aracınızla gidiyorsanız şişme yatak oldukca konforlu.3 dk da yatak hazır. Ama gün içerisindeki ısı değişimlerinden ve özellikle soğuk taban yüzeyinden dolayı havası gece inebiliyor. Bu nedenle günlük olarak hayı tamamlamanız gerekecektir. Hava motorunun olzduğu sürece buda sorun değildir.

şişme yatak ben almıştım ama çadıra sığmadığından hiç kullanamadım.

bendeki çadıra uymayınca arkadaşım ödünç almıştı. bir de sanırım konforlu birşey ki 3 senedir getirmedi. ::smiley:

arkadaşlar yeri değil ama tesadüfen konunuza girdim ve burda ki Camping 'te tecrübeli olan arkadaşlara bir sorum olucaktı, ben x yere gittiğimde bu havalarda, aracımın içinde yatarak, hiç bir motor alet edavat çalıştırmadan, uyku tulumu gibi, bir dağcının kullanabileceği şeylerle nasıl sıcak bir uyku çekerim ?

Bunun için bir konu başlığı açmıştım ama pek bir rağbet olmadı, cevaplar güzeldi ama benim istediğim tarzda değildi, sizlerden ricam sorumla ilgilenmeniz, teşekkürler kolay gelsin.

selamlar serkan bey ;
acizane birşeyler söylemek istiyorum: yatmadan önce sıcak sıvı için,basit kültürfizik hareketleri yapın mesela.. ayrıca outdoor mağazalarda cep sobası şeklinde paketler satılıyor onlardan kullanabilirsiniz birde yatmadan 1-1,5 saat önce tulumun içine sıcak birşeyler atabilirsiniz örneğin su ısıtıp mataranızla beraber tuluma koyabilirsiniz....vb şimdilik aklıma bunlar geldi..

rechargeable' Alıntı:
şişme yatak ben almıştım ama çadıra sığmadığından hiç kullanamadım.

bendeki çadıra uymayınca arkadaşım ödünç almıştı. bir de sanırım konforlu birşey ki 3 senedir getirmedi. ::smiley:

;D

" Komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş."

Umarım geç kalmamışımdır. Kesinlikle şişme yatak almayın bence. Arkadaşlarında belirttiği gibi malzemesi çok ince. Taştan, ottan, kozalaktan, üstünüzdeki keskin birşeyden (Çeketin fermuar.. dili mi denir, o bile delebiliyor.) direk delini veriyor ve incecik 2 kat naylonun üstünde kalıyorsunuz. 3 gece kalmıştık kampta. İlk gece rahatlığa diyecek birşey yoktu ama 2. gece bir uyandıkki yerdeyiz (1 santim bile olmayan bir delik yüzünden) :smiley:) 3 kişi idik 2 mizde normal mat vardı. Yatağın altına onları koymuştuk bize birşey olmadı ama 3. arkadaşın sakalından buz sarkıtları sarkıyordu nerdeyse, sabah güneşi çadıra vurduda çocuk öyle uyuyabildi. (Kampa aralıkta gitmiştik, onunda etkisi oldu tabii) :smiley:

Şişme mat hiç kullanmadım, onla ilgili yorum yapamayacağım ama kendi adıma bildiğin askeri mattan şaşmam ben. Rahat değildir belki ama yarı yolda da bırakmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.