altuncu57
Zirve
herkese selamlar. öncelikle asıl ilgi alanımın offroad olduğunu belirtmek isterim. mağaralar ve mağaracılık konusunda hiçbir bilgim ve aktivitem olmamıştır.sadece ayancık'ta da bu şekilde bir mağara oluşumundan haberdar olmanız için bu başlığı attım.29 mart 2009 pazar günü havanın da güzel olmasını fırsat bilip gezmek canım istedi.inaltı bölgesi va akgöl'e kadar uzanan inaltı kanyon yolundan çok güzel manzaralar eşliğinde mağaranın yanına kadar çıktım.yaklaşık 1100 mt yükseklikte olan mağara ağızına ulaştım .araçlar mağara önüne kadar çok rahat bir şekilde gidilebilmekte.yaklaşık ölçülebilen uzunluğunun 2200 mt olduğunu okudum.mağara girişinde dinlenme yerleri ve çay ocağı mevcut. bay bayan tuvalet ışıklandırma mevcut. hatta kumanyası yanında gelenlere taş fırın da mevcut.ışıklandırma için kesintilere karşı jeneratör mevcut.mağara sorumlusu mevcut. seçim günü ve habersiz gitmemden dolayı mağara girişi kilitli idi. çevresinden ve demir parmaklıklar arkasından çektiğim görüntüleri siz mağara sever dostlarla paylaşmak istedim. ayancık merkeze yaklaşık olarak 40 km civarı. daha detaylı bilgiyi ayancık belediyesinin internet sitesinden google de arayarak bulabilirsiniz.yol durumu çok güzel.4x2 yada otomobiller de çok çok rahat ulaşım sağlanabilir.