silverado ile İstanbul Atina gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akerkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,340

akerkan

Yeni Üye
Yer
Kozyatağı
Web
www.kulisestetik.com
Arkadaşlar merhaba,

Herşeyden önce Yunanistan konsolosluğundan vizeniz alınmış olması lazım malum :smiley:
Aracımın tüm bakımlarını bir gün önceden yaptım ama üzücü olan navigasyon cihazıma yunanistan haritası bulamadım doğrusu bulup ekledim ama crackleyemedim :smiley: neyse
6 mayıs İstanbuldan saroza yazlığa 3 saatlik tatlı bir seyahat yaparak kızım (15 aylık :smiley: ) ve eşim ile ulaştık...ayın 7 si öğlen saatlerinde ipsaladaydım gaz deposunu full dim ama benzin almadım nasılsa mecbur kalırsam yunanistandan alırım diyerek.Bizim sınırda bir güzel tüve uluslararası ehliyet için tokatlanarak 278 papel saydım triptik istenmiyor,ayrıca araç sigortası minumum 15 günlük 126 euro tuttu malum aracım kamyonet geçmesi nedeni ile. Bebeğimiz olması sebebi ile her iki kapıdada toplamda 20 dk da işlemlerimiz bitti ve öbüğr taraftayız...

bir kaç dk sonra zaten otobandasınız gidecek arkadaşlara önemli uyarılarım şunlar

1...Gece yola çıkacaksanız mutlaka öbür tarafta yakıt için her yer açıktır sanmayın zira her benzinlik 24 saat açık değil

2... Gaz almak isterseniz yunanistanda bu olay çok yeni riske girmeyin ben selanikte ancak bulabildim gidiş yolunda oda rada derede bir yer ve gaz kalitesi yunanistanda berbat maalesef
3...Atinada bile sadece bir iki yerde var..
Ortalama yolculuğumuız 11 saat sürdü 865 km zira çok mola verdim yol hgarika hız sınırı 130 km.rotada selanik,kavala vs yerlera girip çıktım.Tabela okumak bazen ızdırap Malum lisan :smiley: devamı gelecek...

Etiketler

Ynt: silverado ile İstanbul Atina gezisi

yavuz-çelikel' Alıntı:
izlemem gereken bir konu, takipteyim.

Aynen, işaretimizi koyalım izleyelim gelişmeleri...
Yunanistana sefere çıkacaklar için güzel tüyolar gelecek gibi... ;)

Sn Akerkan, bilmememi mazur görün ama Silverado nedir bir karavan markası mı, ya da karavana sizin verdiğiniz bir isim mi ?

teos' Alıntı:
Sn Akerkan, bilmememi mazur görün ama Silverado nedir bir karavan markası mı, ya da karavana sizin verdiğiniz bir isim mi ?

Chevrolette Silverado ;)

Bunun benzeri Dallas Custom var bir de... Bir dönem İndigo alkovenlerin çok uygulandığı modeller.

Sevgili Akerkan,
İzmirden selamlar ve sevgiler. Güzel bir gezi yaptığınız belli oluyor umarım en kısa zamanda resimde eklerseniz seviniriz.
Üstadım bende kendi aracımla Eşim ve 13 yaşındaki oğlumla Yunanistan ve arkasından da tecrübe teşkil etmek üzere yakın bir iki ülkeyi daha ziyaret edip dönmek istiyorum. Bankadan yeni emekli oldum hep amacım ailemle birlikte yurt dışına çıkmak diğer ülkeleride gezip kültürlerini öğrenip ve güzel yerlerini keşfetmek.
Yalnızca sıkıntımız şu, vizede sorun çıkarmı, sınır kapılarında sorun yaşanırmı, hesaplı ve uygun nerelerde kalabiliriz, hatta yanımıza alacağımız çadır ve uyku tulumlarıyla arabamızla beraber rahat konaklayacağımız yerler varmıdır. Ayrıca yurt dışına kendi özel aracımla çıkarken neleri yapmalıyım ve nelere dikkat etmeliyim .
Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden bilgi verecek tüm arkadaşlara selamlar.
(daha önceden ben yurt dışına çıkmıştım, eski pasaporyumda şengen vizem vardı onu saklıyorum faydası olurmu, bu arada pasaportlarımız hazır ve 10 yıllık geçerli ama hususi pasaport yani yeşil değil muhakkak vize almamaız gerekiyor.)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.