Şile Tarafında Gezmek İsteyen Arkadaşlar (28 Aralık 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 107
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,864
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

concrete

Erisir menzil-i maksuda, aheste giden
Yer
İstanbul
Selamlar,

Muhtemelen 2008 in son gezisi olacak. Şu anda ortada bir buluşma noktası ya da aşılacak belirli bir parkur yok. Parkur bilip öneren arkadaşların önerileri doğrultusunda beraber olalım istiyorum.

Etiketler
Ynt: Şile Tarafında Gezmek İsteyen Arkadaşlar (28 Aralık 2008)

rampa adı yokmu? ;D

İsimsiz rampalar var diye duydum. Birkaçına isim veririz artık. def rampası, cj rampası,... ;D

Kılıçlı tarafında güzel parkurların olduğunu duyuyorum ama bilen birinin bi göstermesi lazım... İsmi olmayan rampaları da belirterek tabii.. ;D

Şile tarafında off road yapmadım ama oradaki çamurun çok ağır ve yapışkan olduğunu biliyorum. Belki rampa yerine başka yerlere de isim veririz, kim bilir...

güven bey sllm şile bölgesi gezi planı güzel önceden belirlenmiş bir etapmı yoksa belirsiz keşif gezisimi yapacaz birde öncelikle bir yer etap belirliye bilirseniz veya off road yönetimden bölge hakında bilgisi olan arkadşlarımız abilerimiz bir plan yapar ve gezinin zorluk derecesine göre arac sınıflandırması yaparsa gezi daha saglıklı olur sanırım bazı off road gezilerinde özellikle kışın etapların suprizlerle dolu olması istenmeyen sonuclar dogura bilir önceden keşfi yapılmış bilinen bir bölge olursa cok arac katılımlı gezi olabilir bölgeye ulaşılacak yoların cok cetin olmaması gerekiyor bunun için bölge icinde oyun alanı oluşturula bilir ve araclar yeteneklerini sınar egr keşif gezisi yapılacaksa aracların tam donanımlı ve sınırlı sayıda arac katılımıyla yapılması daha dogru olur acizane fikrim ben her turllü geziye varım

Merhaba reis,

Çok haklısın. Bölgeyi iyi bilen birisinin katılıp parkur/yer belirlenmesi konusunda işi ele almasını umuyorum doğrusu. Katılım yüksek olursa, keşif gezisi pek mümkün olmaz sanırım. Bu anlamda doğru bir planlama olmazsa, kötü sürprizlerle dolu bir gezi olma riskindense, hiç gezi olmaması daha iyi olur.

Destek bekliyoruz. (Herşeyi devletten beklememek lazım ama...:smiley: )

reis28' Alıntı:
güven bey sllm şile bölgesi gezi planı güzel önceden belirlenmiş bir etapmı yoksa belirsiz keşif gezisimi yapacaz birde öncelikle bir yer etap belirliye bilirseniz veya off road yönetimden bölge hakında bilgisi olan arkadşlarımız abilerimiz bir plan yapar ve gezinin zorluk derecesine göre arac sınıflandırması yaparsa gezi daha saglıklı olur sanırım bazı off road gezilerinde özellikle kışın etapların suprizlerle dolu olması istenmeyen sonuclar dogura bilir önceden keşfi yapılmış bilinen bir bölge olursa cok arac katılımlı gezi olabilir bölgeye ulaşılacak yoların cok cetin olmaması gerekiyor bunun için bölge icinde oyun alanı oluşturula bilir ve araclar yeteneklerini sınar egr keşif gezisi yapılacaksa aracların tam donanımlı ve sınırlı sayıda arac katılımıyla yapılması daha dogru olur acizane fikrim ben her turllü geziye varım

ben yol ve ranpa bılmıyorum arkadaslar ama gezı soft olursa katılmak ısterım.

Şile tarafı karış karış benden sorulur ;) ;D
Ama tarih olarak müsait değilim. Yılbaşı üstü işlerim yoğun ve bir çok yönetici arkadaşımızda aynı vaziyette maalesef. Ama gezi için toparlanabilirseniz zorlu etap yerlerini söyleyebilirim. Ocakta olursa bende gelirim.
Selamlar.

discovery-V8' Alıntı:
rampa adı yokmu? ;D
Kardeşlik rampası diyebiliriz. Beğenmezseniz Delikanlı rampasıda diyebiliriz. Çünkü muhtemelen ben, Yüksel ve Orkun hariç herkes vinçlenecek ;D

Etabı 4 saate tamamlayan başarılıdır. Onlarca çamurlu kanallı düz yol ve 4 ayrı yerde dik rampalı kanallı çamurlu güzergah ;)

concrete' Alıntı:
Kılıçlı tarafında güzel parkurların olduğunu duyuyorum ama bilen birinin bi göstermesi lazım... İsmi olmayan rampaları da belirterek tabii.. ;D

Kılıçlı zor bir parkurdur, uyarayım da yinede siz bilirsiniz ;)
Tecrübe durumunuzu bilmiyorum ama başlangıç olarak hemen Kılıçlı yapmayın derim :smiley:

Şilenin her yeri parkur. Benim arabam kaportada çıkarsa ben varim
01) Offroader_ Suzuki Vitara

Şile civarında her türden öyle çok parkur varki,siz ne istediğinizi söyleyin yeter. ;D ;D Kılıçlı civarındaki parkurların büyük bir çoğunluğu zorlu etablardır.Ama kolay ve orta şeker etaplarda mevcut.Gidecek araçların durumu çok önemli.Standart araçlarla sıkıntı olur diye düşünüyorum.En azından araçlarda çamur lastikleri olmalı.Konvoyda vinçli araçların olmasıda uygun olur.Mümkünse iki araçtan birinde vinç olsun.Step U kilit bunları zaten söylemeye gerek yok sanırım.
Eğer kılıçlı civarında olacaksa bir kaç alternatif söyleyebilirim.Yada ömerli civarında ilk atv çekimlerinin yapıldığı parkurda olabilir.

dronder' Alıntı:
siz kocaeliye gelin biz size disco rampası buluruz ;D

Hiç merak etme Önder,

Mutlaka gelicem , tabela yaptırıp "disco rampası" diye, siz gösterin yeter , sizin çıkmanıza gerek yok ben denerim, hangisinde takılırsam tabelayı oraya dikeriz ;D Ama önce şu yılbaşını ve ocağı kazasız belasız atlatmam lazım, ankaraya 60-70 km lik geziye bile gidemedim hafta sonu, içimde kaldı.

Selamlar.

ugur abiye katılıyorum yılsonu itibarıyla toparlamammız gereken işler malum bu geziyi ocak ayı itibarıyla bir hafta sonu dersek katılım daha iyi olacagına inanıyorum ve kılıclıdakı rampaları denemek için sabırsıslıkla bekliyorum bu durumda etabımız baya zorlu görünüyor araclarda mt lastık u kılıt saglam sıtrap olmazsa olmaz diyelim tercihen vinc ve kılıtli defransıyelide ekliyelim derim

Jeep34' Alıntı:
Kardeşlik rampası diyebiliriz. Beğenmezseniz Delikanlı rampasıda diyebiliriz. Çünkü muhtemelen ben, Yüksel ve Orkun hariç herkes vinçlenecek ;D
Etabı 4 saate tamamlayan başarılıdır. Onlarca çamurlu kanallı düz yol ve 4 ayrı yerde dik rampalı kanallı çamurlu güzergah ;)

Bu güzel bir isim oldu, "Kardeşlik Rampası" güzel.

SDC' Alıntı:
Kılıçlı zor bir parkurdur, uyarayım da yinede siz bilirsiniz ;) Tecrübe durumunuzu bilmiyorum ama başlangıç olarak hemen Kılıçlı yapmayın derim :smiley:

Bir söz var
" if its hard we do immediately, if its impossible it takes a little longer" ;D

O tarihte başka bir gezi programım olduğu için katılmam mümkün değil... Bu geziye katılmayı düşünen arkadaşlar liste yaparken araçlarının donanımı hakkında (telsiz, vinç, lastik, kilit gibi) bilgileri de verirlerse, etaplar hakkında yardımcı olabiliriz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri