Sigarayı Bırakmak İstemiyorum Baskı Kurmayın Diyenler Kaç Kişi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ulusotomotiv Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,272
Ynt: Sigarayı Bırakmak İstemiyorum Baskı Kurmayın Diyenler Kaç Kişi

içenler lisesinde olduğum gibi burda da her daim yanınızdayım arkadaşlar,

Etiketler

Geçen yıl sigara konusunda ciddi prensip kararlar aldım...
- Ofiste sigara içmeyi yasakladım (ben dahil tüm personel gün içinde ara sıra mutfakta sigara içiyoruz)
- Arabamda sigara içmiyorum (uzun yollarda kısa molalar vererek güzel oluyor)
- Evde sigara içmiyorum.. (gecede 1 veya 2 balkonda...)
- Yolada yürürken zaten içmem..

Yukarıda saydığım alınmış birkaç karar gün içindeki içilen sigara sayısını ciddi anlamda düşürdü..
Daha uzun aralarla sigara tükettiğimden olsa gerek, daha keyifle içmeye başladım açıkçası :smiley:
Bırakmak gibi bi düşüncem yok şu an..

ugur_karakas' Alıntı:
Geçen yıl sigara konusunda ciddi prensip kararlar aldım...
- Ofiste sigara içmeyi yasakladım (ben dahil tüm personel gün içinde ara sıra mutfakta sigara içiyoruz)
- Arabamda sigara içmiyorum (uzun yollarda kısa molalar vererek güzel oluyor)
- Evde sigara içmiyorum.. (gecede 1 veya 2 balkonda...)
- Yolada yürürken zaten içmem..

Yukarıda saydığım alınmış birkaç karar gün içindeki içilen sigara sayısını ciddi anlamda düşürdü..
Daha uzun aralarla sigara tükettiğimden olsa gerek, daha keyifle içmeye başladım açıkçası :smiley:
Bırakmak gibi bi düşüncem yok şu an..
iyi yapmışsınız bende aynı metodları uyguladım ama resmen bırakıcam dıye dırenıp en sonunda bıraktım ..ıyıde oldu kolay olmadı caydıracak çoktu:smiley:)

Yok yok geri dondum:smiley:cok zormus yav. Birgun kacamak yaptiydim biraktigimda zaten bugun itibari ile geri dondum tamamen. Doktoru cikardim hayatimdan:smiley:

ulusotomotiv' Alıntı:
bende çok ama kazıtırım sorun değil kellik moda ya :smiley:

Ünal mesaja bak :D Oğlum kaderini kendin davet etmişsin sen.. Bu mesajdan 3 ay sonra yandı saçlar kazıtmak zorunda kaldın :smiley:))))))))))))

Neyse verilmiş sadakamız varmış..

Mesajlara şöyle bir baktımda yuh dedim kendime. Yıllarca bende böyle kandırdım kendimi .. Çok başarılı yalanlarla ..Çünkü milyonlarca insan aynı yalanı söylediğinde insana doğru gibi geliyor :smiley:

içmiyorum artık sigara. içinede darısı başına derim. 6-7 saatlik bir seminere katıldım. Oradan sigara içmeyen olarak ayrıldım. "Allen Carr" yöntemi deniyor. Çok keyifli bir gündü. Akşama kadar yarım saatte bir sigara molası verip deli gibi sigara içip akşamında sigara bırakmış olmak şaka gibi ;D Ha bu arada seminerede "Ben sigara içmeyi seviyorum ve bırakmak istemiyorum. Ama bırakmam gerek" diyerek gittim :smiley:

Sigara yasağına hala karşıyım gerçi. Hatta uygulamaların gerzekçe olduğunu düşünüyorum. Dün akşam bir film izliyorum digitürk kanallarından birinde.. Kızın ağzında sigara var. Sİgarada sansür var. yanında adam, elinde şırında, eroin hazırlıyor. ona sansür yok! :mad: embesiller ya!

Not: Sigarayı irademle bırakmadım. Sigaranın irade ile bırakılmayacağını sadece ömür boyu savaş halini alacağını öğrendim. Seminerde sigaranın sağlığa zararlarından falan bahsetmediler. Yada neden sigarayı bırakmamız gerektiğinden :smiley: Sadece neden sigara içtiğimizi anlamamızı sağladılar. Gözümüzü açtılar. Neden sigara içtiğimi anladığım andan sonra da içmiyorum :smiley: Delimiyim ;D ;D ;D (İçenlere deli demiyorum, yanlış anlamayın.. Neden içtiğinizi öğrenene kadar kendinizi normal saymanız da normal.. )

Madem konu hortlatılmış bir iki kelam da ben edeyim müsaadenizle

Birincisi uzun yıllardır çok fazla sigara içiyordum şimdi şimdi epey azalttım azaltmamdaki gaye de sigarayı ne kadar seyrek içersem o kadar daha fazla keyif almamdan kaynaklanıyor.

Okuyan araştıran sorgulayan birisiyim sigaranın zararlarını gayet iyi biliyorum bilerek de içiyorum bunun zararı kendime. Kanun yapıcılar 4. Murat Hana özenip sigarayı yasakladılar peki yasaklar daha cazip hale getirmiyormu olayı bence getiriyor. Ayrıca madem sigara bu kadar zararlı diye yasaklar koyuyorsunuz becerebiliyorsanız gücünüz varsa tütün üretimini durdurun sigara üretimini yasaklayın. Yıllarca bizlere tütün üretiminin ülkemizin önemli tarım gelirlerinden birisi olduğu öğretilmedimi taaa o zamanlardan özendirilmiyormuyuz biraz da böyle düşünmek lazım.

Bir diğer husus hani sigarayı bırakıp da anında sigara düşmanı olanlara kıl oluyorum kardeşim yıllarca içmişsin bırakalı bir kaç saat olmuş tutup sigara içenleri eleştirip onlara akıl vermeye başlayan tipler hani içmeyin bakın zararlı. Benim sanki o kadar aklım bilgim vs yok bizim aklımız ermiyor o sigarayı bırakınca bir anda beyni zehir gibi çalışmaya başladı hani fıkra vardır ya hamsinin kılçığının zeka açtığı ile ilgili onlara göre sigara içmeyince zekaları daha kültürleri de bilgileri de hayata bakışları da değişiyor demekki

Sonuç olarak sigaranın zararlarını biliyorum ama içiyorum ancak üzerime baskı kurulmasını özgürlüğüme bir tecavüz olarak görüyorum

Saygılarımla

.com' Alıntı:
Bir diğer husus hani sigarayı bırakıp da anında sigara düşmanı olanlara kıl oluyorum kardeşim yıllarca içmişsin bırakalı bir kaç saat olmuş tutup sigara içenleri eleştirip onlara akıl vermeye başlayan tipler hani içmeyin bakın zararlı. Benim sanki o kadar aklım bilgim vs yok bizim aklımız ermiyor o sigarayı bırakınca bir anda beyni zehir gibi çalışmaya başladı hani fıkra vardır ya hamsinin kılçığının zeka açtığı ile ilgili onlara göre sigara içmeyince zekaları daha kültürleri de bilgileri de hayata bakışları da değişiyor demekki

Sonuç olarak sigaranın zararlarını biliyorum ama içiyorum ancak üzerime baskı kurulmasını özgürlüğüme bir tecavüz olarak görüyorum

Saygılarımla

Afiyetle içiniz :D

Yukarıda bahsettiğiniz umarım ben değilimdir. Çünkü Arkadaşlarım bilirler ne denli b.klu tiyaki olduğumu :smiley: Bıraktıktan sonra hala evimde sigara içebilirler. yanımda da . arabamda da :smiley: Bana ne :D zararı bana mı. Pasif içicilik vs şeylere de inanmıyorum. Öyle olsa çoktan ölmüştük cümleten içen içmeyen ;D
Ha derseniz zekan mı açıldı. Evet :D Ama sigarayı bıraktığım için değil .. O seminere katıldığım için. Seminerde açıldı dimağım :D

Sigara içerken 3., 5. sınıf insan değildim. O içmeyenlerin kendilerince uydurdukları sözde aşağılama lafları idi. Bıraktım 1. sınıf olmadım :smiley: Öyle bir sınıf yok sigara içmekle içmemekle değişebilecek.

Ama mesela neyi farkettim. Sigara içmeyen arkadaşlarımın resmen ırzına geçmişim. Geçen gün manavın önündeyim alışveriş yapıyorum.
Sokak yahu.. Kızın biri elinde sigara içine çekti yanımdan geçerken üfledi. O duman dön dolan içime doldu. Kokusundan iğrendim. Nefes alamadım. Yuh dedim ben daha 3 gün öncesine kadar sokaklarda böyle sigara içiyordum. Bu kadar mı rahatsız oluyordu insanlar. Ki ben yeni bırakmışım birde hiç içmeyene kimbilir nasıl etkisi. Çok utandım. Hakkı ödenmez ama sigara içmeyenler haklarını helal etsin. 20 senedir zehirlemişim bencilliğimle hepsini :'(

Sigarayı benim gibi sevip bırakmak istemeyen (aslında bırakmaktan korkan benim gibi) ama bırakması gerektiğini düşünen arkadaşlarımız varsa şu linkteki videoları izlesin. Yarım saatinizi almaz hepsini izlemek. Benim hayatımı kurtardı belki sizin de kurtarır.

http://www.sigarabirakmakicin.com/SigaraNasilBirakilir/SigaraNasilBirakilir.asp

Kurtarıcınızın sigara olduğunu düşünüyorsanız da devam edin :smiley: Bize de gelin. Yazın bahçede mangal da yaparız.

Yo hayır estafurullah sözüm asla size karşı olmadı aksine yaklaşımınızdan sizin sigarayı beyninizde bitirdiğinizin farkındayım ne mutlu size ve tüm içtenliğimle sizi tebrik ederim. Ama kastım sigarayı bırakır bırakmaz canhıraş şekilde sigara düşmanlığı yapmaya başlayanlara. Sonuçta bir kaç saat ya da belki bir iki gün önce püfür püfür içerken bırakıp da sanki ömrü boyunca hiç içmemişcesine sigara içenlere saldıranlara :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.