Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi
01. ekiNoks
02. cenkcc
03. seyyah-34
04. feroza34
05. byseyyah
06. oğlak
07. zigana78
08. Felice
09. Kasif
10. melinda
11. reis28
12. 2fast4u
13. züğürt gezençi
14. eftaLYa
15. ekinox
16. nitroces
17. Parodi (Fatih Aydoğdu)
18. gezent-i
19. Clk PART-Business CARCARE
20. orsa
21. Hayko
22. zoraki
23. ecirman (1997)
24. gastumanna
25. Amaç]
26. Zakof (2006)
27.CİNCİN (3 Mart 2006)
Merhaba benim hikayem ilginçtir, tembellik üzerine... 15 yıl boyunca Günde bir paket kısa Camel içerdim. Camel yoksa başka sigara kesinlikle içemezdim. Dumanından rahatsız olurdum, sigarayı keyif için içerdim, o yüzden de kapalı mekanda falan sigara içmeyi pek sevmezdim.
Bir sabah işe giderken sigara almayı unuttum. Hava da soğuktu, öğle arasında da markete gitmeye üşendiğim için o günü sigarasız geçirdim. Arkadaşlarım sigara içmeden dayanamazsın dediler, ben de 'dayanırım' dedim. Bir hafta-on gün sıkıntılı geçti, sonra acaba bir ay olur mu falan derken neredeyse 4 yıldır bir nefes bile sigara içmedim. Umarım bir daha da içmem.
Ne değişti? Eskiden ciğerlerimin kapasitesi %90'da kalıyordu, hissediyordum... biraz daha nefes alacak boşluk var ama alamıyordum. Ciğerlerimin tamamını hava ile doldurabiliyorum, hırıltı yok. Hastalanmıyorum, direncimi arttırdı. Tat, koku alma duygularım inanılmaz açıldı. En güzeli mi? Koku... üstüm başım ağzım elim sigara kokmuyor. Ya meğer ne kadar kötü kokuyormuşum. Kesinlikle yaşantımın kalitesi arttı. Ama içermiş gibi, her gün istisnasız bir paket sigara parasını bireysel emeklilik planımda topluyorum, ne kadar mı oldu? Anaparası 5500 TL. En kötü tarafı, eşim sigara içiyor