Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi
Herkese merhabalar, böyle bir anda balıklama daldım konuya kusura bakmayın.
Baştan itibaren konuyu okudum ve kendi deneyimimi anlatmak istedim.
Bende 25 yıldır sigara içen bir insanım. Sürekli, hiç ara vermeden, günde kimi zaman 2, kimi zaman 3 paket sigara içtim. Sigarayı çok sevdim, adeta aşıktım. Evden dışarı çıkarken cüzdanı, anahtarı değil ilk önce sigarayı ve çakmağı yoklayanlardandım. Fakat birgün sabah öksürükten nefes alamaz bir halde uyandım. Tabi bunun sebebi sigaramıydı yoksa başka birşey mi bilmiyorum ama ben yinede ona yordum. Aynı gün içerisinde 1-2 sigara içmeye çalıştım ama her seferinde yarısında söndürdüm. Sonra saat 11:00'de son sigaramı söndürdüm ve ben bu mereti bırakıyorum, dedim. Beni tanıyanlar imkansız dedi. Ben ise hayatımda sigara için ilk defa kararlılıkla EVET dedim. Ben sigarayı BIRAKTIM (İlk iki ay ben bile kendime hayret ettim, inanamadım ;D).
İlk bir iki gün, özellikle bu bazı alışkanlıklar vardır, mutlaka sizlerde de bir ikisi vardır bu alışkanlıkların, mesela yemek sonrası, çayın yada kahvenin yanında, araba kullanırken,(bu nedenle arabalarım hep leş gibi kokardı), sinirlendiğimde, mutlu olduğumda, hatta yatmadan evvel hadi bir sigara daha içeyim diyenlerdendim. fakat kararlı bir şeilde, sıkıştığım anda nikotin sakızı attım ağızıma. İlk başta iki günde bir paket bitirdim. Bu bir süre böyle gitti, daha sonra bu sakızı da bırakmaya başladım. Öyle komik anlar yaşadımki, Arkadaşlarla yemekteyiz, yemekten sonra herkes sigarasını, bense sakızımı arıyordum
, trafikte sinirlendiğim zaman hep bir acil durum sakızım cebimdeydi. Yani şunu söylemek isterim, sakızın bende çok faydası oldu, beni gerçekten her ihtiyaç duyduğumda sakinleştırdi. Ama bu herkeste aynı etkiyi gösterir mi bilmiyorum.
Ya uzun lafın kısası, ki biraz başınızı ağırıttım ama 5 aydır içmiyorum ve artık istemiyorum ve bundan dolayıda çok mutluyum. Belki o kadar çok gözükmüyor insana ama benim gibi 25 yıl içtikten sonra 5 ay içmemek çok büyük bir mutluluk. Artık evim kokmuyor, artık üstüm kokmuyor, artık arabam kokmuyor. Zaten kiloluydum, biraz daha kilo aldım ama çok önemsemiyorum, artık merdivenleri daha rahat çıkıyorum. Uzun zamandır öksürmüyorum.
Sigaranın nasıl birşey olduğunu bildiğim için içenlere kesinlikle kızmıyorum, bırakmaya çalışıp bırakamayanlara keinlikle kızmıyorum, ama ben İÇMEYECEĞİM. Çok zor birşey ama ilk önce kafada bitirmek gerekiyor. Onu yapabildiğiniz zaman gerisi bahane oluyor, ister sakız, ister bant isterse terapi. Ama ilk başta olay kafada bitiyor, yani en azından bu benim fikrim.
Bu nedenle bırakanları tebrik eder, niyeti olanlarada başarılar dilerim.