Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 152,421

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

Artık yanımda sigara içilmesinden de rahatsız olmuyorum :smiley:

- wanted ve acemi80 sizde durum nedir? :smiley:

- terrano Cem Bey, bugün 9' cu gün ;), hatırlatayım dedim :D...

Etiketler

ekiNoks' Alıntı:
Artık yanımda sigara içilmesinden de rahatsız olmuyorum :smiley:

- wanted ve acemi80 sizde durum nedir? :smiley:

- terrano Cem Bey, bugün 9' cu gün ;), hatırlatayım dedim :D...

Sigarayı aramıyorum ancak 30-40 yıl günde üç paket sigara içen biriydim o yüzden aniden bırakmak şok etkisi yaratabilirmi düşüncesi ile günde hiç olmazsa yarım paketi aşmamak kaydı ile azaltarak bırakma kararı aldım birkaç gündür uyguluyorum ama bu bir teslimiyet olarak yorumlanmasın bilerek uyguluyorum. Çünkü tamemen bıraktığımda iradem olaya hakim ve hiç bir şekilde destek(sakız,bant gibi) ihtiyacı olmadan programı yürütüyor. Yalnız kilo almaya başladım onuda kontrol altına almam gerekiyor.

Kilo sorunu bende de oldu ne yazık ki ama onu da kontrol altına almaya çalışıyorum, hatta aldım gibi :smiley:. Önemli olan bir daha sigaraya başlamamak, şimdilik tek derdim o, yoksa 3 - 4 kilo fazlam olmuş çok ta sorun değil :smiley:...

ekiNoks' Alıntı:
Önemli olan bir daha sigaraya başlamamak, şimdilik tek derdim o, yoksa 3 - 4 kilo fazlam olmuş çok ta sorun değil :smiley:...

Haklısın öncelikli olarak sigaradan kurtulmak lazım. Ben ekmeği bir iki yıldır tamemn kestim kilomu kontrol atlına almıştım. Ama şimdi aklıma sigara geldikçe abur cubur bir şeyler atıştırıyorum o da kilo yu etkiliyecek. Ama önemli değil sporu biraz fazla yaparız onuda hallederiz.

3 yılda 15 kilo verdim herkese tavsiye ediyorum göbeğimden değil sırtımdan yük kalktı sanki. ilk olarak ekmeği azaltacaksınız sonrada yavaş yavaş yemeği daha sonra yemeği 2 öğüne düşüreceksiniz fakat bunları yaparken aklınıza bile gelmeyen her besini almaya özen göstereceksiniz biraz zor ama sonunda bana dua edeceksiniz.

figo' Alıntı:
Mete abi spor dediğin offroad'sa zor ;D

Benim en zevkle yaptığım spor bahçe ile uğraşmak. Kök ve kaya ile uğraşmak bua ilave ekmeğide kestiğimde formumu koruyorum. Ama bu sigara bırakma işi kliyo etkiliyecek gibi göreceğiz bakalım.

:D :D işte o bahçe işlerinde 10 yıl önce yaptığım bir hata sonucunda aldığım fazla kilolarla boğuştum nasılmı çapalamadan doğru yemeğe ,kazma işlerinden sonra hemen yemeğe , kürek işlerinden koş yemeğe , sulama yaptıktan sonra yemeğe , fideleri akşam serinliğinde gece geç vakte kadar ektikten sonra hemen gece yemeğine yani bahçeli yazlığımızda çok çalışmanın sonucu çok yemekle kendimi ödüllendirmenin bedeli olarak sonuç : 85 kilo !! tedbir ve gayret ile tekrar 70 kiloma kavuştum çok şükür artık aynı hataya düşmeden bahçe işlerine devam darısı bütün arkadaşlarının başına. konumuz sigara ama kilo ile yakından ilgili

seyyah-34' Alıntı:
:D :D işte o bahçe işlerinde 10 yıl önce yaptığım bir hata sonucunda aldığım fazla kilolarla boğuştum nasılmı çapalamadan doğru yemeğe ,kazma işlerinden sonra hemen yemeğe , kürek işlerinden koş yemeğe , sulama yaptıktan sonra yemeğe , fideleri akşam serinliğinde gece geç vakte kadar ektikten sonra hemen gece yemeğine yani bahçeli yazlığımızda çok çalışmanın sonucu çok yemekle kendimi ödüllendirmenin bedeli olarak sonuç : 85 kilo !! tedbir ve gayret ile tekrar 70 kiloma kavuştum çok şükür artık aynı hataya düşmeden bahçe işlerine devam darısı bütün arkadaşlarının başına. konumuz sigara ama kilo ile yakından ilgili

:D :D :D

Böyle bir risk var tabii

seyyah-34' Alıntı:
3 yılda 15 kilo verdim herkese tavsiye ediyorum göbeğimden değil sırtımdan yük kalktı sanki. ilk olarak ekmeği azaltacaksınız sonrada yavaş yavaş yemeği daha sonra yemeği 2 öğüne düşüreceksiniz fakat bunları yaparken aklınıza bile gelmeyen her besini almaya özen göstereceksiniz biraz zor ama sonunda bana dua edeceksiniz.
Dediklerinize katılıyor ve onaylıyorum,öğün azaltma dışında....Az ve sık yemek yemeliyiz,en az 3 öğün,ara öğünlerde alınırsa daha iyi olur....konu sigara olduğu için nedenlerini sıkmamak için yazmadım,istenildiğinde açıklayabilirim...

Şu anda atv de canlı yayın başbakan ile özel prğramı var oradan duyduklarımı aynen aktarıyorum temel başlıklar halinde bir çok konular konuşuldu konu sigaraya geldi başbakan tayyip erdoğanın ağızından dökülenler
1- adam fakirim diyor ama cebinin üstünden cebinde malbora sigarası görünüyor buna ne anlam vereceksiniz
2- sigara içmek ölüm öncesi ölmek demek
3- bir yerde yanıma bir çocuk geldi benimde babama sigarayı bıraktırırmısınız dedi başbakan babaya döndü dediki bak oğlunuz ne diyor, babada başbakana bırakıcağına söz veriyor o anda çocuk ve baba biraz gittikten sonra çocuk tekrar koşarak geri geliyor ve başbakana diyorki bana cep telinizi verirmisiniz neden diyor , çocuk "eğer babam tekrar başlarsa size bildireceğim "diyor. şuan konu değişti bende bu kadarla bitiyorum. gezenbilir haber anında bildiriyor :D

Geçtiğimiz çarşamba günü kapalı bir mekana gittim, genellikle bayanların ve çocukların olduğu bir yer idi. Bayanların çoğu sigara içiyorlardı, "kapalı mekanda sigara yasağı" belli ki henüz oraya uğramamıştı :smiley:. Bir ara çocuklardan biri "sigara dumanı üstüme geliyor, içmeyin şunu" dedi, epeyce de yüksek sesle, ancak ne yasağı ne de çocuğu takan olmadı :smiley:. Üzücü bir durum değil mi?

Yasaklara ben de karşıyım ama böylesine düşüncesiz insanlara da sinir oluyorum...

Herkese merhabalar, böyle bir anda balıklama daldım konuya kusura bakmayın.
Baştan itibaren konuyu okudum ve kendi deneyimimi anlatmak istedim.
Bende 25 yıldır sigara içen bir insanım. Sürekli, hiç ara vermeden, günde kimi zaman 2, kimi zaman 3 paket sigara içtim. Sigarayı çok sevdim, adeta aşıktım. Evden dışarı çıkarken cüzdanı, anahtarı değil ilk önce sigarayı ve çakmağı yoklayanlardandım. Fakat birgün sabah öksürükten nefes alamaz bir halde uyandım. Tabi bunun sebebi sigaramıydı yoksa başka birşey mi bilmiyorum ama ben yinede ona yordum. Aynı gün içerisinde 1-2 sigara içmeye çalıştım ama her seferinde yarısında söndürdüm. Sonra saat 11:00'de son sigaramı söndürdüm ve ben bu mereti bırakıyorum, dedim. Beni tanıyanlar imkansız dedi. Ben ise hayatımda sigara için ilk defa kararlılıkla EVET dedim. Ben sigarayı BIRAKTIM (İlk iki ay ben bile kendime hayret ettim, inanamadım ;D).

İlk bir iki gün, özellikle bu bazı alışkanlıklar vardır, mutlaka sizlerde de bir ikisi vardır bu alışkanlıkların, mesela yemek sonrası, çayın yada kahvenin yanında, araba kullanırken,(bu nedenle arabalarım hep leş gibi kokardı), sinirlendiğimde, mutlu olduğumda, hatta yatmadan evvel hadi bir sigara daha içeyim diyenlerdendim. fakat kararlı bir şeilde, sıkıştığım anda nikotin sakızı attım ağızıma. İlk başta iki günde bir paket bitirdim. Bu bir süre böyle gitti, daha sonra bu sakızı da bırakmaya başladım. Öyle komik anlar yaşadımki, Arkadaşlarla yemekteyiz, yemekten sonra herkes sigarasını, bense sakızımı arıyordum :D, trafikte sinirlendiğim zaman hep bir acil durum sakızım cebimdeydi. Yani şunu söylemek isterim, sakızın bende çok faydası oldu, beni gerçekten her ihtiyaç duyduğumda sakinleştırdi. Ama bu herkeste aynı etkiyi gösterir mi bilmiyorum.

Ya uzun lafın kısası, ki biraz başınızı ağırıttım ama 5 aydır içmiyorum ve artık istemiyorum ve bundan dolayıda çok mutluyum. Belki o kadar çok gözükmüyor insana ama benim gibi 25 yıl içtikten sonra 5 ay içmemek çok büyük bir mutluluk. Artık evim kokmuyor, artık üstüm kokmuyor, artık arabam kokmuyor. Zaten kiloluydum, biraz daha kilo aldım ama çok önemsemiyorum, artık merdivenleri daha rahat çıkıyorum. Uzun zamandır öksürmüyorum.

Sigaranın nasıl birşey olduğunu bildiğim için içenlere kesinlikle kızmıyorum, bırakmaya çalışıp bırakamayanlara keinlikle kızmıyorum, ama ben İÇMEYECEĞİM. Çok zor birşey ama ilk önce kafada bitirmek gerekiyor. Onu yapabildiğiniz zaman gerisi bahane oluyor, ister sakız, ister bant isterse terapi. Ama ilk başta olay kafada bitiyor, yani en azından bu benim fikrim. :D

Bu nedenle bırakanları tebrik eder, niyeti olanlarada başarılar dilerim. ;) :D

ekiNoks' Alıntı:
Geçtiğimiz çarşamba günü kapalı bir mekana gittim, genellikle bayanların ve çocukların olduğu bir yer idi. Bayanların çoğu sigara içiyorlardı, "kapalı mekanda sigara yasağı" belli ki henüz oraya uğramamıştı :smiley:. Bir ara çocuklardan biri "sigara dumanı üstüme geliyor, içmeyin şunu" dedi, epeyce de yüksek sesle, ancak ne yasağı ne de çocuğu takan olmadı :smiley:. Üzücü bir durum değil mi?

Yasaklara ben de karşıyım ama böylesine düşüncesiz insanlara da sinir oluyorum...

Dediğim gibi ben yolda giderken bile önde sigara içenlerin dumanından boğuluyorum.
Elimden gelse sokakta bile yasaklatırım.
Yolda özel içme yerleri yaptırır, oralarda sigara içmesine izin veririm.
Bir zamanlar nasıl belediyeler sokaklara güzel sabit çöp kovaları yerleştirmişlerdi gerçi şimdi eser yok ama sigara içenler korur gibime geliyor ;D

s.n VARHUB murat bey siz diğer sigara bırakanları bende sizi tebrik ediyorum yazınızdan minik notlar almak istiyorum izninizle.
1- 11:00'de son sigaramı söndürdüm ve ben bu mereti bırakıyorum,dedim
2-ilk defa kararlılıkla EVET dedim. Ben sigarayı BIRAKTIM (İlk iki ay ben bile kendime hayret ettim, inanamadım Beni tanıyanlar imkansız dedi
3-içmemek çok büyük bir mutluluk. Artık evim kokmuyor, artık üstüm kokmuyor, artık arabam kokmuyor
4-biraz daha kilo aldım ama çok önemsemiyorum, artık merdivenleri daha rahat çıkıyorum. Uzun zamandır öksürmüyorum.
5- Ama ilk başta olay kafada bitiyor
6-Bu nedenle bırakanları tebrik eder, niyeti olanlarada başarılar dilerim
7-Sigaranın nasıl birşey olduğunu bildiğim için içenlere kesinlikle kızmıyorum, bırakmaya çalışıp bırakamayanlara keinlikle kızmıyorum
işte benim beğendiğim ve takdir ettiğim notlar

şimdi kızma konusuna gelirsek kızmak kızmaktan kastımız nedir ,kızıyoruz dediğimiz zaman sigarayı bırakmayanlar neden bu kızmayı düzden anlamak yerine tersinden anlarlar ,yani yeni aldığınız son model aracınızın kaportasına bir sopa ile vurmak gibi bir kızmak algılanır ??
oysa biz içmeyenlerin kızması o arkadaşlarımızın kardeşlerimiizin menfaatlerine , keselerinin menfaatine değilmi ,onları düşünüp sevdiğimizden değilmi, hatta çocuklarımızdan birine sigara sebebi ile bir tokat atsak bunun adı şefkat tokatı değilmi içen arkadaşlar lütfen sigaraya kızanları karşı olanları başka başka kızmalarla karıştırmayın siz sigara severleri , içenleri sevmemiz zehirlenmemenizi istememiz bir suç ise vereceğiniz cezalara razıyız.
saygılar ,sevgiler,sağlıklı ,tüm sevdiklerinizle mutlu huzurlu günler temennisi ile hayırlı bayramlar diliyorum

Bende gezenbilirden bir arkadaşımızdan ilham alarak 27-09-09 tarihinde bir gezi için gittiğim silivri kavaklı da yemek molası verdiğimiz bir anda gezenbilirde bulunan böyle bir fotoğraf tan bahsederken bende o resimden çok daha farklı mesaj ve konu içeren böyle bir resim denemesi yapmak istedim umarım istediğim mesajı verebilmişimdir , bunun sonunda belki sigarayı bırakanlardan bir tşk alabilrim.

[attachment=1]

KİBRİTLER : artık senin için yanmıyacağız toprağın bol olsun.

Gelin sizde artık cebinizdeki sigaraları toprağa gömün zira o sizleri toprağa vermeden

GEZENB?L?R--SEYYAH-34.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR