2 yıl önce ben de aynı şeyleri düşündüm düşündüm düşündüm.kimseye de sormadım gaza geldim 2008 in ağustos ayında 2009 model 0 km niva aldım..çok sevdim gürültüsünü görmezden geldim.çok sevdim konforsuzluğunu görmezden geldim.çok sevdim kmde 30 kuruş lpg yakışını görmezden geldim...yükselttim çamurlukları kestirdim üste sepet taktırdım bagaj sorununu çözdüm,sis farları insa turbo lastikler derken hala profil fotoğrafımda duran haline getirdim.%80 şehir içi kullandım fırsat buldukça da dağa taşa çıktım çok eğlendim o kesin,kimsenin gidemediği karlı yerlere gittim bomboş yaylaları kışın karlı gördüm mükemmel zaman geçirdim BİR YIL sürdü......AMA.....demişlerdi ki LADA taş gibidir,arıza çıkarmaz çıkarsa da şahin doğan parçası uyar.olmadı..10 bin kilometre olmadan baskı balata bitti,motor yağ kaçırıyo dediler,lpg de 2000 motor benzinli motorun yakmadığı yakıtları yaktım.uzun yola gittim gürültü ve titreşimden 3 gün kendime gelemedim
servisi ucuz dediler daha 0 km olmasına rağmen 400 den aşağı servis parası vermedim..11 ayda 25000 km yaptım yine de satmaya hiç ama hiç niyetim yokken değerli bi abimiz araca hayran kalıp hiç de etmeyeceği bir parayı verdi ve aldı.sattığım rakam 19.000tl.
NİVAdan şikayetçi değilim aldığıma pişman hiç değilim,sattığıma pişman olduğum anlar sayısız.yani amacım lada yı kötülemek hiç değil ..ben hala aşığım nivaya.
amacım sadece niva yı gerçekçi bir açıdan kendimce ve yaşadığım 3-5 tecrübe ile değerlendirmekti...
ladaya gerçekten aşık(!)sanız hiç düşünmeyin alın.AMA! ''ucuz 0 km arazi arabası hem şehirde kullanırım hem de dağda''diyorsanız ''ucuza alayım kar edeyim,ekonıomi yapayım ''diyorsanız ''lada yolda bırakmaz''sanıyorsanız ''takarım lpg yi doldurur ucuza gezerim''sanıyorsanız ''ikinci el daha konforlu olan x modellerden alacağıma 0 km arazi aracına binerim'' diyorsanız.sakın kalkışmayın!!!.1972 model ford mustang mach1 e 30 bin dolar vermekle 0 km lada niva almak aynı çılgınlık bence
AŞK(!)INIZ MANTIĞINIZIN ÖNÜNE GEÇİYORSA LADA ALIN..diğer türlü pek mantığa dayanır yanı yok lada niva almanın.
şu anda 2004 grand vitaraya biniyorum 1 yıl oldu ve niva nın üzerine çok bişey koymadım vitara almak için.daha az servis parası daha az yakıt parası ödüyorum konfordan çok memnunum ve eminim yükseltilip doğru lastik takılınca nivayla yaptıklarımı bununla da yapabilicem...ama yine de LADA'MI ÖZLÜYORUM..saygılar