Seyyah İç Anadolu Yollarında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 98,438
Ynt: Seyyah İç Anadolu Yollarında.

Türbeyi ziyaret edip balık lokantalarından dere içinde olanı tercih ettik.

Etiketler

Gerçektenten güzel bir balık yedik.Fakat Midyat beyaz suda yediğim balığın lezzeti başkaydı.

Yemeğimizden sonra Günpınar şelalesine gittik.İlkbaharda yolu düşen herarkadaşın uğramasını isterim.Darendeden Kayseri yönünde 5- 6 km. sonra.

Sayın Seyyah54, Anadolu`yu göremedım dıye çok üzülüyordum, sayenızde adım adım gezınce Gittim-Gezdim-Gördüm , teşekkurler. Sağlıklı, mutlu, kazasız belasız geziler dileriz.

Ahmet bey önce teşekkür ederim. Birazda olsa tanıtabildimse mutlu olurum.Enazından emeğim boşa gitmedi diyebilirm.

Akşam olmak üzere idi.Kayseriye girelim dedik.Gecelemeyi kayseride yapmaya karar vermiştik.Yardımcı kaptan yolboyu akşam güneş batış görselleri yakalamaya çalıştı.Erciyes göründü ve Kayseriye girdik.

Ertesi günü tekrar yola revan olduk.Hacıbektaştan geçerken tekrar ziyaret etmeden geçemedim.Biraz zaman ayırmamda sıkıntı yoktu.

Hacı Bektaşi Veli Hz ziyaretten sonra Kırşehire doğru yol aldık.Kırşarehire girişte tarihteki türk devleti kurucularının heykellerini görünce görselleri almadan geçemedim.

Şehir merkezinde Cacabey .medresesini gezdik.Astronomi ilmi için yapılmış.Selçukluların taş işçiliği burada da göze çarpmakta

Cacabeyi ziyaretten sonra Pir ahi Evran ı Veli Hz ziyaret ettik.

Kırşehirden ayrılıp gece yolumuza devam ettik.Ailemizin en küçük ferdi bizi bekliyordu.Gece Kırıkkalye girdik ve bebişimizle hasret giderdik.Bu sayfayıda torunum Ceylin Ada ya ayırdım.Bukadarcık özlemimide hoşgörmenizi rica edeceğim.

Maaşallah Maaşallah.Ahmet abi babanne koşarak dönmekte hiç haksız değil.Allah bğışlasın çabucak serpilip mıncıklanacak hale gelmiş.

Salih bey teşekkür ederim.Dediğin gibi mıncıkladım durdum.

oy oy oy,
tam yemelik olmuş,
Allah nazarlardan saklasın