Şerpa ile 2012 Yaz Günlüğü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,861
Ynt: Şerpa ile 2012 Yaz Günlüğü

Hoş geldin Atilla.
34 krş ciddi düşük bir oran aracın motoru yürüyen aksamı iyi imiş.Önemli ve ciddi bir testten geçti aracın.

Etiketler

Bülent, 34 kr/km bence yüksek bile, karayollarının normal yollarını kullansaydık bu rakam 30 kr/km'nin altına düşüyür, çünkü araç 1997cc yani motor bir binek otomobil motoru kadar..Tabiki en önemli şeylerden biride aracın gidemeyeceği yerde boşuna gaza basmamak, işin sırrı gaza dokunmak da...Zaten trafik kurallarına uyarsan hemen hemen tüm yolda kurallar ve kısıtlamalar köy, bucak içlerinde 50km/saat, aralarda ise 70 km/saat hız limiti veriyor, kurallara uyunca risksiz ve keyifli bir yolculuk ortaya çıkıyor..Araç bu motorla ancak bu kadar gider diye yanlış anlaşılmasın, zaman zaman 130-150 km/saat seyrettiğimiz yerler de oldu...Aracın yürürü konusunda bir sıkıntım olmadı çünkü yola çıkmadan önce tüm ön takımı yere indirip gerekli değişiklikleri yaptırmışdım, lastikler de çok önemli, önlastiklerim gerçek sıfırdı, arka lastiklerde %90 niteliğinde idi, sadece yola ilk çıktığımızda aracın arkasında ağırlıkdan dolayı biraz gezme oldu, lastik havalarını 62ps orjinal değerden, 70ps'e çıkarınca bu sorunda çözüldü...Yolculuk sırasında 5 defa mazot aldık bunlardan üçüncü aldığımız mazot muhtemelen sahte katkılı idi depoyu yarılayıp üzerine standart mazot alıp ortalama karışım elde edinceye kadar rampalarda biraz bayılma yaptı, bu kazığı kuşadası girişdeki benzincide yaşadık..

İyi günler
Sy Dinçer
Güzel bir gezi gerçekleştirmişsiniz,paylaştığınız için teşkkür ederim.
Kuşadası daki hangi benzinlik olduğunu paylaşabilirmisiniz,eğer mahsuru varsa özelden mesaj gönderebilirseniz sevinirim.
Saygılar
Batuhan

Yakıt tüketimi hesabını, "km'de kaç kuruş yaktığı" hesabı yerine, "100 km'de kaç lt yaktığı" üzerine yapmakta yarar var. Motorin ederi, motorinin cinsi, firma ve istasyon bazında değişiyor; ayrıca "ucuz mazot" konusu da var. Örneğin ben, çoğunlukla "ucuz mazot" kullanıyorum ve bu nedenle aldığım yakıtın bedeli, çok büyük değişiklik gösteriyor. Bu durumda, km başı yakıt bedeli konusu, nesnel gösterge olması özelliğini yitiriyor. ;) :smiley:

Cavid Sezen

Bir aracın düşük yakması demek o aracın hemen hemen her aksamının orta iyilikte olması demek,yakıt sistemi ise iyi olmak zorunda,aldığı rüzgar,rampaların sıklığı bunlar gibi bir sürü etmen de diğer detaylar.Aracının motorunun 1997 olduğunu bilmiyordum baya iyi bir büyüklük.
Tranporter 30 krş yakıyor ve 1900 cc ,105 beygir ,euro dizel ,opetten alıyorum.Ama dün depo ilk defa 319 tl ye doldu buda beni üzüntüye boğdu :smiley: Aracın normal dizel i kaldırabilmesi çok güzel bir durum ciddi yakıt maliyeti yapabilirsiniz.

Cavid abi, 2003-2007 model PSA'lar JTD motorlu yani turbo+plus dır, kesinlikle euro dizel kullanılması önerilir, 100 km'de ne yakdığını soruyorsun, 9 litre yakıyor...

Bülent, 10 m3 PSA'lar 2.0 JTD motorludur 1997 cc ve 84 HP dir...12m3 PSA'lar 2.8 JTD motorludur 2798 cc 127 HP dir...Normal dizel yakıtta koysan araç çalışıyor ama, Jet turbo dizel motorlu PSA'larda Euro dizel kullanılması Fabrika tavsiyesi...

Atilla abi memleketine hoşgeldin,
Paylaşımların için çok teşekkür eder, sağlıklı, mutlu yeni geziler dilerim. Görüşmek dileği ile, Saygılar.

NOT: Abi ben büyük sözü dinlerim. :D Tam sinüs 1000w Orbus invertörü almadım, Urfa gibi sıcak yerde bile buzdolapsız idare ettim. İnşallah İzmire dönünce bir çaresine bakacağım.

İyi günler
Sy Dinçer
Bilgi için teşekkürler
Saygılar
Batuhan

Linetech'in 1000 watt inverterini bir kaç arkadaş 220v buzdolabında denedik sorunsuz çalışıyor, alacaksan bunu dene derim...Küçükkuyuda yasiko'ya elektrik verdiğim zaman bir ara kampın elektrikleri kesildi, bir kaç saatliğine benim Linetech 1000 watt ile iki karavanında buzdolabını aynı anda çalıştırdık, yani 2 buzdolabını bile çalıştırıyor...

Sizler yine şanslısınız.Toyata,uzun yolda kmde 40krş, şehir içinde 50krş,arkada karavan varken kmde 60krş civarı yakıyor.
Defender ise lpg de 50 krş,benzinde 90krş ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR