Series'ler için Hidrolik Direksiyon Uygulamaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan menderessereflisan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,566

menderessereflisan

LR Series III- 88"CSW- 2.25 Petrol+LPG-1983
Yer
İskenderun- HATAY
Arkadaşlar selamllar,
83 model 88'' benzinli series III' üm için, hidroliik direksiyon uygulaması düşünüyorum. Özellikle fotoğraflı paylaşımların, montajda çok yararlı olacağı kanısındayım. Kullanılması önerilen veya denenen hidrolik dirfeksiyon sistemi (pompa, merkez, kutu, bağlantılar vs) hakkında marka, model belirtilirse, ayrıca, önerilen parçaların fiyatları, montaj maliyetleri, temin yerleri herkese çok faydalı olacaktır. Bukonuda deneyimi olan arkadaşların paylaşımı için şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler

Ynt: Series'ler için Hidrolik Direksiyon Uygulamaları

İlgilenen olursa elimde 115 merceds direkisyon ve pompası var. Verebilirm.

115 in kutusu zor uyduruluyor, Oktay abi çok uğraşmıştı kutuyu uydurabilmek için.

Benimkinde ZF'in bi kutusu var. Hava çok bozuk, resimleri yok malesef, inebilirsem çekerim

Yeri ön panjurun önünde, sol ön şasenin orada köşede duruyor benimkisi

ozcour' Alıntı:
115 in kutusu zor uyduruluyor, Oktay abi çok uğraşmıştı kutuyu uydurabilmek için.

Benimkinde ZF'in bi kutusu var. Hava çok bozuk, resimleri yok malesef, inebilirsem çekerim

Yeri ön panjurun önünde, sol ön şasenin orada köşede duruyor benimkisi
özgür e katılıyorum....mersedes uygulaması çok zor....

Hidrolik Direksiyon konusunda Barış'ın yazdığı bir mesaj vardı, bulamadım. Özellikle karda ve çamurda çok tehlikeli olabileceğini söylemişti.

Mantık olarak düşünüldüğünde arazi için üretilmiş bir series e asfalt için hidrolik taktırmak daha güvensiz görünüyor. Ama kullanım zorluğu da önemli... direksiyonu çeviremezsen asfaltta daha riskli olur o zaman.

Bu konuya, kullanan, tecrübe eden dostların yaklaşımı nasıl ? Yani sizce direksiyon hidrolik olmalı mı olmamalı mı ?

Bence power olmali.Asfalt kullaniminda ozellikle zaten iri olan araclarimizi daracik yerlere parkederken zorlandigimiz malum.Arazide ise bazen minicik bir ani hareketle yumusak zeminden kurtulmak yada kanala dusmekten siyrilmak onemli oluyor.Bu arada hidrolik demedim power dedim.Bence ilave guc ile yonlendirildigi icin boyle demek gerek.Gecen sene ogrendim artik elektrik motorlu reduktorlu direksiyon sistemleride varmis.Sadece hidrolik degil.Uygulayan var mi bilmiyorum ama gorustugum ustalar cok saglam disliler oldugunu,istenirse aparat yardimiyla her turlu uygulanabilecegini soylediler. Nacizane bilgi paylasmak istedim.

ttogan' Alıntı:
Bence power olmali.Asfalt kullaniminda ozellikle zaten iri olan araclarimizi daracik yerlere parkederken zorlandigimiz malum.Arazide ise bazen minicik bir ani hareketle yumusak zeminden kurtulmak yada kanala dusmekten siyrilmak onemli oluyor.Bu arada hidrolik demedim power dedim.Bence ilave guc ile yonlendirildigi icin boyle demek gerek.Gecen sene ogrendim artik elektrik motorlu reduktorlu direksiyon sistemleride varmis.Sadece hidrolik degil.Uygulayan var mi bilmiyorum ama gorustugum ustalar cok saglam disliler oldugunu,istenirse aparat yardimiyla her turlu uygulanabilecegini soylediler. Nacizane bilgi paylasmak istedim.

Çok teşekkürler. Önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Mekanik bir uygulamadan daha bahsediliyordu direksiyonu yumuşatmak için. Yine Defender başlığı altında Barış'ın mesajlarından birinde. Ama mesajlar o kadar karışı halde ki bulamıyorum şimdi.

kredno' Alıntı:
Hidrolik Direksiyon konusunda Barış'ın yazdığı bir mesaj vardı, bulamadım. Özellikle karda ve çamurda çok tehlikeli olabileceğini söylemişti.

Arkadaşlar Barış beyin yazısını bulan olursa okumak isterim. Ben de bulamadım... Artık bir karar vermek lazım...

Her ne kadar dede ile ayrılmış olsak da konuyla ilgili fikrimi yazmak isterim...

Benim hidroliğe hiç ihtiyacım olmamıştı,
çamur zeminde zaten kolay dönüyor direksiyon
seri3 kısa olduğu için mantıklı hamlelerle park etmesi de kolay
arabayla girilmeyecek park yerlerine seri3 ile giriyordum
bence o masrafa değmez.

ya da şöyle desem daha iyi olur
frenleri diske çevirmek daha elzem bence.
bu konuda acı tecrübeler var.
herşey tamamlanıp yükseltme ve büyük lastik yapılırken
fren, vinç, elektronik ateşleme vs benim için öncelikli

Fırat abi orjinal lastik genişliği ile haklısın ama geniş lastik takınca ne kadar gücümüz yetse de döndürmeye mekanik kutuyu bozuyor kısa sürede

Çok haklısın

her şey tamamlanıp yükseltme büyük lastik yapılırken

demişim sonra cümleyi tamamlamayı unutmuşum
lastik büyüdüğünde iş değişir tabi.

Merhaba,
Ben seri3 aracıma 110 motor ve şanzımqan taktım,şimdi sıra önleri disk yapmada konu ile alakalı olarak hidrolik direksiyon uygulamasıda yaptım,nissan kütük direksiyon kutu ve ısuzu pompa koydum,kutu şasinin soluna deve boynu geriye çalışır şekilde monte ettik,tabi bu arada direksiyon mili bağlantılARI DEFENDER 110 olarak konuldu,diyebilirimki benim diğer orjinal defender dan daha yumuşak bir direksiyon oldu,
ilginize,

tigerland' Alıntı:
Merhaba,
Ben seri3 aracıma 110 motor ve şanzımqan taktım,şimdi sıra önleri disk yapmada konu ile alakalı olarak hidrolik direksiyon uygulamasıda yaptım,nissan kütük direksiyon kutu ve ısuzu pompa koydum,kutu şasinin soluna deve boynu geriye çalışır şekilde monte ettik,tabi bu arada direksiyon mili bağlantılARI DEFENDER 110 olarak konuldu,diyebilirimki benim diğer orjinal defender dan daha yumuşak bir direksiyon oldu,
ilginize,
emeginize sağlık fotoları varmıdır....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri