series lere uygun motorlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aesmer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,339

aesmer

Ana Kamp
Yer
niğde
arkadaşlar serieslerde kullanılan motor nedir birde bende 74 model seriess 2 2000 benzinli motor araca v6 eski ford motorlardan takmak istesem uyarmı? (yada uyan motorlar nelerdir)

Etiketler

Ynt: series lere uygun motorlar

aracın üzerindeki motor bakımsız bakım yapıp toplatmak yerine uyan bir motorla değiştirsem diye düşünüyorum sadece benzinliden de dizele çeviremiyorum en iyisi temizinden parçası olan bir motorla değiştirmek hangi motorlar uyar onuda bilmiyorum açıkçası

sanırım üzerindekinden başka uyacak benzinli bir motor yok buna çaresiz tamir yoluna gideceğiz :smiley:

aesmer' Alıntı:
sanırım üzerindekinden başka uyacak benzinli bir motor yok buna çaresiz tamir yoluna gideceğiz :smiley:
merhaba her türlü motor uydurula bilir....fakat bürokrasiler, teferruatlar anlıyacagınız yüzü astarını geçer sağlıklı olan mevcut motoru yaptırın keyfinize bakın derim...saygılar ;)

bende motoru değiştirmeyi düşünüyorum ve halada düşünmekteyim . benzinliyi söküp dizel atmak gibi çok aşırı bürokrasi var vede birsürü tefaruat ama araştırmaya devam ediyorum seninde farklı bilgilerin olursa paylaşırmısın ;)

ben yinede araştırıyorum değiştirmede kolay bir yol bulabilirsem sizlerle paylaşacağım cevaplar için teşekkür ederim

Bir tane 110 benzinli motor bulup değiştirebilirsin.
aracınız TPAO çıkma araca benziyor Bloklar 110 larla aynıdır alacağınız 110 luk motor kulaklarda tadilat yapmadan uyarlanabilir.
İkinci secenek kendi motorunu revize etmek . Karar sizin.

lpg li 73 model 2,25 series motor üst kapaktan su sızdırıyor zaten şimdiye kadar iyi dayandı değiştirmek çok sıkıntılı bir süreç bu nedenle motoru yaptırmaya karar vermek zorunda kaldım.

size birkaç sorum olacak

parça sıkıntısı olurmu söküldükten sonra onu bulamadık bunu bulamadık denillmez değilmi,
birde motoru yaptırırken şunuda yaptır diyeceğiniz motorla ilgili bir öneriniz varmı
karbüratörüde yenileyeceğim bunun için bir öneriniz varmı.

Çıkma motor çok düzgün birtane bulursan bilok hariç toplarsın .Dizel olsaydı hiç uğraşma 3000 -2000 tl ye yeni at derdim fakat benzinli motoru toplamak ucuz ve kolay hatta oktay arkadaşımızda parçaların hepsi vardır sanırım ondan yardım isteye bilirsin.
Kolay gelsin .

araç niğde de bu hafta nasipse sanayiye girecek bakalım ne diyecekler
motoru söktürmüşken şunuda yaptır diyeceğiniz yerler varmı.

Bence kendı motorunu yaptırma yoluna gıdın. Cıkma alacagınız motorun 1000 km sonra ne yapacagını bılemezsınız.
Yedek parcada sorun yok. Cok rahat bulunur. Fıyatlarıda uygundur.
Motoru tamamen ındırıp dagıtacaksanız:
Ana yatakları kontorl edın. Sararma varsa aynı bınde ıle degıstırın. ( en ıyısı rektefıye yapmaktır fakat malıyet yukselır )
kol yataklarını ve kol burclarını mutlaka degıstırın ( yenı segman ıle guclenen motorun ust kısmı asagıda zayıf buldugu yerı bulur ve sese baslar )
gomlek ve pıston durumuna gore zayıflamıssa degıstırın
aracı lpg kullanımı varsa mutlaka celık yuva caktırın. ( sıbob yuvalarına )
eksoz manıfoltunun eksoz baglantısındakı saplamaları degıstırın. Sıcaktan etkılenen saplamalar cok cabuk kırılır veya sarar. Motoru bındırdıkten sonra tekrar eksoz manıfoltunu sokmemek ıcın.
blok su tapalarını yenıleyın.
Uzun sure sorun yasamayın dıyorsanız krang on ve arka keceyıde degıstırın.
Yedek parca konusunda tavsıye edecegım bır yer var. Yıllardır alıs verıs yaptıgım bır yer.
kol bu

lpg kullanacağım bunun için karbüratör seçimim hangisi olmalı karbüratörüde değiştireceğim yada lpg için karbüratöre özel birşey yaptırmalımıyım
teşekkürler

aesmer' Alıntı:
lpg kullanacağım bunun için karbüratör seçimim hangisi olmalı karbüratörüde değiştireceğim yada lpg için karbüratöre özel birşey yaptırmalımıyım
teşekkürler
Lpg kullanımında karburatorun ne oldugunun onemı yok denecek kadar azdır. Guzel montajlı mıkser ve 100 kw lık regulator ıle verım alırsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri