Series 3 Hakkında Yardımlarınıza İhtiyacımız Var.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,785

sword7

Zirve
Yer
Akçay
Selamlar, ben bir Defender kullanıcısıyım, Seriesler hakkında çok bir bilgim yok. Çok yakın bir abim series 3 alma arifesinde. Araç çok diri duruyor. Fakat altındaki lastikler o güzelim aracı çok cılız gösteriyor. 7.50 16 ok144 lastik takmak istiyoruz. Araç lpgli olduğundan bu lastikler aracı yorar mı. Series hakkında her türlü yardımlarınıza ve fikirlerinize açığız. Saygılar...

Etiketler
Ynt: Series 3 Hakkında Yardımlarınıza İhtiyacımız Var.

sword7' Alıntı:
Selamlar, ben bir Defender kullanıcısıyım, Seriesler hakkında çok bir bilgim yok. Çok yakın bir abim series 3 alma arifesinde. Araç çok diri duruyor. Fakat altındaki lastikler o güzelim aracı çok cılız gösteriyor. 7.50 16 ok144 lastik takmak istiyoruz. Araç lpgli olduğundan bu lastikler aracı yorar mı. Series hakkında her türlü yardımlarınıza ve fikirlerinize açığız. Saygılar...

Üstadım araç 109 ise orjinal ölçüsüdür.
yok eğer 88 ise obsiyonel olarak 600 , 650 ölçülerini kullanabilirsiniz.
Eğer 750 de ısrar ederseniz, kimse size neden kullandınız demez.

SERİ 3 109' Alıntı:
Üstadım araç 109 ise orjinal ölçüsüdür.
yok eğer 88 ise obsiyonel olarak 600 , 650 ölçülerini kullanabilirsiniz.
Eğer 750 de ısrar ederseniz, kimse size neden kullandınız demez.

Araç 88, üzerinde 6.50 16 lastik var. Kimsenin niye kullanıyorsun dediği önemli değil de aracın bu lastiklerle nasıl performans sergileyeceği önemli bizim için.

Üstadım 88 ler ile 109 lar aynı motor, şanzuman ve defransiyellere sahiptirler.
Yalnız 109 ların arka defransiyelleri büyük tip çıkar. dişli oranları aynıdır 47x10.
88 ler 1550 kğ 109 lar 1850 kğ gelir.
300 kğ luk bu farktan dolayı ingiliz arka def büyütüp aks kesilmesinin önüne geçmiştir. tıpkı 110 lardaki gibi.
Armut tip defransiyeller digerine göre zayıf kaldıgından 650 kullanılmasında fayda vardır diyorum.
Yok eger aks kesersede armudu alıp önleri baglayarak gideceginiz yere ulaşabilirsiniz.
sayğılarımla.

SERİ 3 109' Alıntı:
Üstadım 88 ler ile 109 lar aynı motor, şanzuman ve defransiyellere sahiptirler.
Yalnız 109 ların arka defransiyelleri büyük tip çıkar. dişli oranları aynıdır 47x10.
88 ler 1550 kğ 109 lar 1850 kğ gelir.
300 kğ luk bu farktan dolayı ingiliz arka def büyütüp aks kesilmesinin önüne geçmiştir. tıpkı 110 lardaki gibi.
Armut tip defransiyeller digerine göre zayıf kaldıgından 650 kullanılmasında fayda vardır diyorum.
Yok eger aks kesersede armudu alıp önleri baglayarak gideceginiz yere ulaşabilirsiniz.
sayğılarımla.

İşte bu bilgi iyi oldu teşekkür ederim, ama bu araçların altında 7.50 olması gerekli, hem görüntü hem aracın yüksekliği açısından. 6.50 ler gerçekten çok zayıf gösteriyor aracı. Bird de aks kesme durumunda veya başka bir arıza durumunda serieslerin parçaları defenderlarınki gibi kolay bulunabiliyor mu bu da önemli tabi.

merak etmeyin, her parçası var sıkıştığınız anda size yardımcı olurum.gönül rahatlığıyla binebilirsiniz.

Çok teşekkürler. Araç alınınca fotoğraflarını koyacağım, eksiklerini belirlemeye çalışırız yavaş yavaş. Saygılar...

İki tane ön hublara ihtiyacımız var. Nasıl temin edebiliriz acaba?

Üstadım freze sayılarını belirtin yardımcı olayım.

Saymak nasip olmamış çünkü aracın üstünde hub yok şuanda ::smiley: Genelde hep aynı oluyormuş frezeleri ama benim bir fikrim yok bu araçalr hakkında...

sword7' Alıntı:
Saymak nasip olmamış çünkü aracın üstünde hub yok şuanda ::smiley: Genelde hep aynı oluyormuş frezeleri ama benim bir fikrim yok bu araçalr hakkında...
merhaba frezeyi sayarsan çok iyi olur benim aracınki 24 çıktı hubs bulamadım ilerki zamanlarda aksleri degiştirecegim ;)

okitay' Alıntı:
merhaba frezeyi sayarsan çok iyi olur benim aracınki 24 çıktı hubs bulamadım ilerki zamanlarda aksleri degiştirecegim ;)

Frezeyi saymak için diferansiyeli açmak gerekli sanırım. Çünkü araçta hub yok şuanda...

sword7' Alıntı:
Frezeyi saymak için diferansiyeli açmak gerekli sanırım. Çünkü araçta hub yok şuanda...

Üstadım,
bu konunun defransiyelle alakası yok yalnızca yapacağım 6 adet civatanın tuttuğu bölgede jantın göbeğindedir.
metal bir toz kapağı var onu çıkarıp altında yer alan somunu sökerek kapağın içindeki frezeleri saymak 10 diş yada 24 çıkar.
buna göre uyğun olan verilir. Şayet olmayan freze ise ( Bu kısmı okitay da dikkatle izlesin) bu çok basit bir işlem frezecide çektireceğiz.
teknik kısmını ve nasıl yapılacağını bilahare anlatacağım.
bilgi edinmenizi rica ederim.

SERİ 3 109' Alıntı:
Üstadım,
bu konunun defransiyelle alakası yok yalnızca yapacağım 6 adet civatanın tuttuğu bölgede jantın göbeğindedir.
metal bir toz kapağı var onu çıkarıp altında yer alan somunu sökerek kapağın içindeki frezeleri saymak 10 diş yada 24 çıkar.
buna göre uyğun olan verilir. Şayet olmayan freze ise ( Bu kısmı okitay da dikkatle izlesin) bu çok basit bir işlem frezecide çektireceğiz.
teknik kısmını ve nasıl yapılacağını bilahare anlatacağım.
bilgi edinmenizi rica ederim.

Çok teşekkürler, arkadaşıma söyledim ama cevap gelmedi henüz. Saygılar...

bende 73 model series 3 sahibiydim aracımı 2 gün önce sattım ve 2 sene kullandım 7.50 16 ok 144 lastikleri tepe tepe çamura bata bata otobanda sürat yapa yapa kullandım vede çok memnundum vede kesinlikle tavsiye ederim sadece çimene girmene önce lastik havalarını düşürüyordum normalde 22 basınçlı kullanıyordum çimene girmeden önce 20 ye düşürüyordum
aks konusuna gelince benimde aracımda ilk aldığımda hublar vardı hubları söküp sabit aks taktım arazide yok 4 çekere geçti geçmedi hub attı atmadı derdim kalmadı

2 sene series 3 kullandım ahhhh ahh ne kilitli defransiyeli olan araçları tokatladım ahhhhhhh

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR