Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 703,932

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

Haluk, 21 Aralık 2008 de İstanbul çıkışlı yapılacak olan etkinlik linkini veriyorum.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20943.0

genom' Alıntı:
Amacım o ama zaman neler gösterir belli olmaz :smiley: neyse bana olan yardımların için teşekkür ederim. bye bye

Aslında sonradan muhabbete dalmak istemem ve daha önce tartışılmıştır tahmin ediyorum, ama yazmadan edemedim...

Doğa Yürüyüşü'nü (Trekking) spor olarak göremiyorum. Belki bir hobi olabilir veya herhangi bir doğa sporuna geçiş için kullanılabilir ama spor demek bence diğer sporlara biraz haksızlık olur.
Dağcılık düşünüyor olmanız çok güzel. Ve dağcılık yapabilir misiniz denemek için de, evet doğada bulunmanın en kolay, en acısız, en az eğitim gerektiren yoluyla denemeye başlamak da güzel. Ama doğa yürüyüşü hobi düzeyinde kalacaktır ve umarım iyi bir dağcı kazanmamız için güzel bir neden olacaktır umarım. (Doğa Yürüyüşünden Dağcılık'a değil Oryantiring'e geçmeni, Oryantiring modu olarak tercih ederdim ama başka sporun müşterisini çalmayayım şimdi... ;D ;D ;D )

Bu arada geçmiş belki ama Doğa Yürüyüşü'nün eğitimi/eğiticisi (eğer dağcılık, oryantiring gibi sporlara göre bakacaksak) yoktur. Tecrübeliler vardır. Daha az yorucu ve daha güvenli yürüyüş için küçük tüyolar vardır. Bir de malzemeler. Bu kadar. Bunların da çoğunu buradaki başlıkları okuyarak ve birkaç yürüyüşe katılarak (ve o yürüyüşlerde birçok kez düşerek ;D ;D ) çok hızlı öğrenebilirsin...

Ben de selam vermiş olayım. (Ünlü bir dağcı olunca bizlerden de bahsedersin umarım ;) )

Hoşgeldin, Selamlar...

Selam Zerrincim,biz burda Burhaniye/Ören'de köpek koruma derneği kurmaya başladık, bize web sayıfası düzenleyecek arkadaş lazım, bildiğin biri varmı?bize bu konuda yardım edecek gönüllü arkadaş arıyoruz.yardımlarınızı bekliyoruz teşekkürler.

Günaydın Millet :smiley:
Tatil fena çarpmış galiba, kimsenin sesi soluğu çıkmıyor...
Herkese keyifli bir hafta diliyorum...

ceranus' Alıntı:
Dağcılık yüksek irtifa gerektirir. Örneğin dünyanın en zorlu dağı olan Everest 8.850 metredir.Özel ekipmanlar ve liderler tarafından tırmanışlar gerçekleştirilir.

Hatalar var ;)
8.848 metre.

Evereste çıkmak için ille Lider'e gerek yok.
Reinhold Mesner 1970 li yılllarda solo ve oksijen kullanmadan tırmanmıştır Evereste.

TezzMertek' Alıntı:
Hatalar var ;)
8.848 metre.

Reinhold Mesner 1970 li yılllarda solo ve oksijen kullanmadan tırmanmıştır Evereste.

tamam öyleyse Murat,

Ben arkadaşı yolluyorum bireysel olaraktan. Yanlız giderken adresini falan tam alalım da zira helvasını gönderecek yer lazım :smiley: Eee, helva masrafını da sen üstlenirsin herhalde, hem yemekten sorumlu gezenbilirci olarak, hem bireysel Everest Tırmanışları sorumlusu olaraktan ;D ;D ;D ;D

Bu arada günaydın tabi.
Bir de Murat'ı lafa tutmayın. Bu 1-2 gün çok işleri var Zerrin hanımla... Bayram mesajları temizlenecek (Tebriklere taşınacak), forum toparlanacak. Dağıttık ortalığı tatilde ;D ;D ;D

Selamlar...

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Aslında sonradan muhabbete dalmak istemem ve daha önce tartışılmıştır tahmin ediyorum, ama yazmadan edemedim...

Doğa Yürüyüşü'nü (Trekking) spor olarak göremiyorum. Belki bir hobi olabilir veya herhangi bir doğa sporuna geçiş için kullanılabilir ama spor demek bence diğer sporlara biraz haksızlık olur.

;D ;D ;D

Ulaşcığım ,
Sen bir kez benimle başbaşa yürüdükten sonra bu mesajını tekrar okumalısın bence.
:smiley:

Bayram mesajları kesinlikle taşınmayacak.
Bölümün adı üzerinde Serbest Muhabbet.
:smiley:

Yeni gelen arkadaşa (Genom'du sanırım) tek başına Evereste git demiyorum ki.?

seb_seb' Alıntı:
merhaba ben şebnem izmir/karşıyaka'dan
tesadüfen bende siteyi trekking diye google'den ararken buldum.Yürümeyi çok seviyorum ama bunu doğayla birleştirmeyi düşünüyordum nezamandır.Bu siteye hemen üye oldum. Bundan sonra umarım yürüyüşlerde birlikte olmak ümidiyle ferah kalın...

Gezenbilir Ailesine hoşgeldin Şebnem ,
Mesajına en kısa zamanda döneceğim.
9 günlük uzun bir tatilin ve 4 farklı etkinliğimize ait fotoğraflar ve e-postamda birikmiş forum mesajları ile ilgilenmekten dönemiyorum.
En kısa sürede haberleşmek ümidi ile.
Selamlar,

Everest Dağı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara
Everest Dağı

Everest Dağı : Çin'deki Rongbuk Manastırı'ndan görünüş
Diğer adlar {{{Diğer ad}}}
Konum Nepal ve
Çin Halk Cumhuriyeti
Koordinatlar 27° 59' 16″ Kuzey
86° 56' 40″ Doğu
Sıradağ Himalaya Dağları
Yükseklik 8.850 m
Çıkıntı
Tür
Son patlama
Jeolojik yaş
İlk çıkış 29 Mayıs 1953,
Edmund Hillary ve
Tenzing Norgay
Oksijensiz ilk çıkış {{{Oksijensiz ilk çıkış}}}
En kolay rota {{{En kolay rota}}}
Everest, (Tibetçe: Çomolungma, Nepali: Çonnolugma Sagramata), dünyanın en yüksek dağı. Himalayalar’da, yaklaşık 28 derece kuzey enlemi ile 87 derece doğu boylamında, Çin–Nepal sınırı üzerinde yer alır. Çıplak Güneydoğu, Kuzeydoğu ve Batı sırtları en yüksek noktalara Everest (8.850 m) ile Güney doruğunda (8.748 m) ulaşır. Everest Dağı Kuzeydoğudaki Tibet Platosundan (yaklaşık 5.000 m) tam olarak görülebilir. Eteklerinden yükselen Çangtse, Khumbutse, Nuptse ve Lhotse gibi doruklar Nepal’den görülmesine engel olur.

TezzMertek' Alıntı:
Hatalar var ;)
8.848 metre.

asbel' Alıntı:
Merhaba
yürümeyi çok severim hadi beraber gezelim
İzmir Karataş'tan Hüseyin

Gezenbilir ailesine hoşgeldin Hüseyin.
Yürümeyi seviyorsan Kentkart ile İzmir'de Trekking etkinliklerimize bekliyoruz seni.

Ayrıca Gezenbilir İzmir Grubu bölümünde de formata uygun şekilde kendini tanıtırsan çok memnun olacağım.

İlgili Link ; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9741.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR