Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 708,467

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

Merhaba Murat Öz kardeşim, izmiri olmanız nedeniyle soruyorum, Balçovadaki teleferik faaliyete geçtimi, eğer bir sakıncası yoksu ne işle iştigal ettiğinizi öğrenebilirmiyim. Kullanıcı adınızın açıklaması varmı. Selamlar

Merhaba Mustafa bey ,
Sorularınıza yanıtlar;

- Balçova da ki Telefirk faal. Çalışmasının durduğuna dair bir haber okumadım hiç.
(Bu mesajı yazdım ama bir araştırma yaptım nette hala kapalı imiş)

- Ege Üniversitesinde Ayniyat Büro elemanıyım. PC İşletmeni olarak.

- Rumuzuma gelince;
Yüzüklerin Efendisi Üçlemesinde Ent isimli asırlık ağaçlardan karakterler vardı Fantastik Kurgu hikayesinde.
Bu karakterler arasında hızlı yürüyen genç bir Ent'çik vardı ve adı Tezmertek idi.
Bende bu ismi beğenerek kendime rumuz olarak seçmiştim.
Daha sonra bu rumuzumu TezzMertek yapmıştım.

Yanıtlarım yeterlidir herhalde.

Biraz da Sizi tanısak Mustafa Bey .?

Hayat

Evvel zaman içinde Memleketin birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görünümlü bir adam yaşarmış? Çevresinde bulunan herkes ona çok özenir ve sorarlarmış.
"bu gençliğin sırrı nedir" diye. İhtiyar delikanlı güler geçermiş her soruldukça bu soruya…Ama sorular sık, soranlar çoğalınca cevap vermek vacip olmuş sanki.
Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese. Sonra karar vermiş tüm meraklıları yemeğe davet etmeye evine."Bu davette size sırrımı açıklayacağım" demiş. Herkes merakla davete gelmiş.Yemekler yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş.Ama gençlik sırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş.Herkes konu ne zaman açılacak diye merak ederken adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş.
"Hatun , şu kilerden bir karpuz getirirmisin bize sana zahmet!.." Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip bir karpuz getirmiş. Adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra da :
" Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet" demiş. Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş.Adam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş.
"Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misin" demiş. Başka istemiş?. Bu böylece dört sefer daha tekrarlanmış . Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş?. Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedicik sormuş.
"Eeeee?. Arkadaşlar işte benim gençliğimin sırrı burada anladınız mı??" Herkes birbirinin yüzüne bakmış.Kimse bişey anlamamış..
"Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!" Dedecik gülmüş.
"Efendiler" demiş
"O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti. Ben hanıma git de başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu.Bir kere bile (aman be adam, delimisin nesin şu tek karpuzu ne taşıtttırıyorsun bana defalarca…) demedi. Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi.İşte bütün bu gençliğimi hanımıma borçluyum."
"Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız.Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız.İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız." Demiş.

SENİN NE ANLATTIĞIN DEĞİL,
İNSANLARIN NE ANLADIĞI ÖNEMLİDİR.
SENİ ANLAYAN BİRİNE ANLAT.
ANLAŞILMIYORSAN SUS !! !!
Hayatınız seçtiğiniz kadındır….
Zevkli bir kadına rastlarsanız, ZEVKİNİZ,
bilgili bir kadına rastlarsanız BİLGİNİZ,
zeki bir kadına rastlarsanız ZEKANIZ gelişir.
Hayat kat kattır.
Babil'in Asma Bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir ve
bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür.
Ve bugün durduğunuz teras ,
seyrettiğiniz manzara,
gördüğünüz hayat
yanınızdaki kadının terası,
manzarası ve hayatıdır.

Hayatınız seçtiğiniz kadındır.

Murat Öz Bey kardeşim, gösterdiğiniz anlayışa, nezakete çok teşekkür ederim, ben Gaziantep 1956 doğumluyum, annem ve babam aslen Ş.Urfa ili Birecik ilçesindendir, 30 yıldır Gaziantep Adliyesinde zabıt katibi olarak görev yapmaktayım, iki oğlum var, büyüğü 1985 d.lu olup İzmir D.E. Üniversitesi Tıp Fakültesini bu sene bitirdi, yaklaşık 3 aydır Gaziantep Av.Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi acil serviste pratisyen doktor olarak görev yapmaktadır, küçük oğlum 1989 D.lu olup halen Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fatültesi Elektirik-Elektronik Mühendisliği bölümünde okumaktadır. Tek maaşlı küçük bir memur olarak sosyal yaşantımız, çeşitli yerleri gezip görme imkanımız olmadı. Halen ileride bunları yapabilme umuduyla yaşantımı sürdürmekteyim. Selamlar.

"Bu yıl hiç gün ışığı ile uyandınız mı? / Kaç kez güneşin doğuşunu izlediniz? / Bir neden yokken kaç kişiye hediye aldınız? / Kaç sabah yolda bir kediyi okşadınız? / Bu yıl yeni doğmuş bir bebek parmağınızı sıkıca tuttu mu hiç? / Ve siz onu hiç kokladınız mı? / Kaç kez kuşlara yem attınız? / Bu yıl kaç kez gökkuşağı gördünüz? / Bir çiçeği dalındayken kokladınız mı? / Çimlere uzandığınız oldu mu? / Yayılın çimenlerin üzerine / Acele edin / Er veya geç / Çimenler yayılacak üzerinize." Jacques Prevert’in bir şiiri

Ben Teşekkür ederim Mustafa Bey ,
Bir gün İzmir'e yolunuz düşerse çay içmeye beklerim büromuza.

2005-2007 yıllarında bir süre izmire gelip kaldık, civar yerleri Çeşme, Foça, Urla, Selçuk Efes, Kuşadası, gibi yerleri gezip görme imkanımız oldu, 2009 yılı Mayıs ayında doktor oğlumun mezuniyet töreni nedeniyle geldik, 5 gün kaldık, 2005 yılında geldiğimizde teleferiğe çıkmıştık, bir kaç resim çekmiştim, 2007 yılında geldiğimizde teleferiğin tadilatta olduğu söylendi, teleferik hatları sökülmüştü, ve halen neden faaliyete geçmediğine şaşıyorum, çünkü güzel bir yer, yapmış olduğunuz doğa gezileri tam bana göre çok ucuz, ancak şansızlık orda yaşamıyor olmam, yakın bir çevrede olsam gelip katılmak isterdim, selamlar.

Siz yazınca merak edip araştırdım.
Kasım 2007 de (son binmemden 1 ay sonra) kapatılmış Telefirik.
Diğer kentlerde yapılan Telefirk ihalelerini Kamu İhale Kurumu iptal ettiği için belediye bu iş için ihaleye gitmeden önce İhale şartnamesi örneği yapmaya karar vermiş.
Örnek şartname olmadığı için onun araştırmasını yapıyorlarmış.
KİK ile zaten mahkemeliğimiz. (İzmir'liyiz ya)
;D

Öğlen Neşesi;

Düzenli kadın

O kadar düzen hastası bir kadınım ki, cüzdanımdaki paraları bile seri numaralarına göre dizerim.

Hayat tavladır.

*

Rivayete göre, Hint imparatoru "satranç"ı Pers imparatoruna hediye etmiş.

Ve, bir not iliştirmiş:

"Kim daha çok düşünür...

Kim daha çok bilir...

Kim daha ileriyi görürse...

O kazanır.

Hayat budur!"

Pers imparatoru da "tavla"yı Hintliye hediye etmiş, bir notla:

"Kim daha çok düşünür...

Kim daha çok bilir...

Kim daha ileriyi görür...

Ve, kim daha şanslıysa...

O kazanır.

Hayat işte budur!"

Bende bu TezzMertek rumuzu nerden tanıdık geliyor diyordum:smiley:
Siteye ilk üye olacağım zaman Galadriel (3 büyük yüzükten birinin sahibi) olarak üye olacaktım. Birçok yerde kullanmıştım bu ismi :smiley: Sonra vazgeçip bu rumuzu almıştım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR