Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 708,509
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

ekiNoks' Alıntı:
Canım, çok geçmiş olsun. Umarım bu halde işe gitmemiş, evde istirahat ediyorsundur...

Ben çok şükür iyiyim. Soğuklar olmasa daha da iyi olabilirdim gibime geliyor :smiley:...
,
İşyerindeyim Fatoşcum.... ;)

Etiketler

CANOŞ' Alıntı:
Ben de fikirlerinize saygı duyuyorum. Ancak Ortadoğu, Afrika ve uzakdoğu ülkelerine bir bakın, sosyo ekonomik durumları, kültür seviyeleri, nüfus çoğunluğu, nasıl yönetildiklerini ? Demokrasiden, en temel insan haklarından yoksun, yoksulluk ve açlık seviyesindeki yaşamlarına baktığınızda düşüncelerinizi yeniden gözden geçirmenizde fayda var. Selamlar.

Fikre saygı her yerde ve karşılıklı olmalıdır. Olmazsa zaten eşit bir münazara ortamı doğmaz.
Şunları sormak istiyorum; demokratik bulmadığınız ülkelerde temel insan hakları yok da batıda var mı ? ABD'de idam cezası yok mu ? Irak'ta, Afganistan'da yaptıkları hangi demokrasiyle, hangi en temel insan hakları ile açıklanabilir ? Ebu Garip, Guatemala, siyah-beyaz ırkçılığı hangi insan hakları ile açıklığa kavuşur ? Doğuya sen barbarsın, sende demokrasi yok, sende din kuralları geçerli diyen Avrupa'da halen görünüşte laiklik, içte şeriat (hatta alenen şeriat düzeni bile) varken, bir Avrupa ülkesinde minare bile yasaklanırken, halen çoğu Avrupa evinin tuvaletinde musluk yokken, toplu kullanım alanlarında tuvalet kapılarının kenarlarından bakıldığında içerideki görülebiliyorken, ben yoksul, aç ama onurlu bir milletin çocuğu olmakla övünürüm. Sırf parası olduğu için demokratik, laik olduğunu sanan, ama tarihin görmediği katliamların eli kanlı aktörü olan devletleri ve onların yaltakçıları olan satılmışları bu fakir, aç ama mağrur milletler her zaman dize getirmesini bilmiştir. Alma mazlumun ahını....

Ve dediğiniz gibi ekonomik durumlarına, Afrika'nın, Ortadoğunun yaşadığı açlığa, sefalete bir bakalım. Acaba kimin eseri bunlar ?

Saygılar.

Arkadaşlar ,
Burası Doğa Sporları ve Gezi Kültürü ile ilgili yazışmaların ve paylaşımların olduğu bir forumdur.
Lütfen mesajlarınızı bu durumu göz önünde bulundurarak yazınız.

Forum Kurallarımız gereği siyasi ve/veya dini konuların forum sayfalarımız da Serbest Muhabbet başlıklarında olsa dahi yazılmasına sıcak bakmıyoruz.
Bu tip konularda yazılan yazıların sonu ne kadar dikkat edersek edelim tartışma ortamı oluşmasına sebeb oluyor.

TezzMertek' Alıntı:
Arkadaşlar ,
Burası Doğa Sporları ve Gezi Kültürü ile ilgili yazışmaların ve paylaşımların olduğu bir forumdur.
Lütfen mesajlarınızı bu durumu göz önünde bulundurarak yazınız.

Forum Kurallarımız gereği siyasi ve/veya dini konuların forum sayfalarımız da Serbest Muhabbet başlıklarında olsa dahi yazılmasına sıcak bakmıyoruz.
Bu tip konularda yazılan yazıların sonu ne kadar dikkat edersek edelim tartışma ortamı oluşmasına sebeb oluyor.
Şükür ve teşekkürler Murat :smiley:

Arkadaşlar, Kemal abi(Seyyah-34) 15 dk. öncesine kadar yanımdaydı, Şu an Uludağ istikametine doğru gidiyor...İnternet bağlantısı bulamadığı için girememiş, forumu çok özlemiş, hepinize selam ve sevgilerini iletmemi istedi....

aaaaaaa a.s. :smiley:... Kemal abinin keyfi yerindedir şimdi :smiley:, o' nun yerinde olmak vardı valla :smiley:...

skydiver26' Alıntı:
Arkadaşlar, Kemal abi(Seyyah-34) 15 dk. öncesine kadar yanımdaydı, Şu an Uludağ istikametine doğru gidiyor...İnternet bağlantısı bulamadığı için girememiş, forumu çok özlemiş, hepinize selam ve sevgilerini iletmemi istedi....

Yarında burada olacakmış inşallah
Öğle yemeğine yetişse bari.

http://fen.ege.edu.tr/tr/index.php?option=com_content&view=article&id=62:yemek-listesi&catid=50:son-duyurular&Itemid=167

;D

CANOŞ' Alıntı:
Zülfü Livaneli'den alıntı.

İnsan insanın zehrini alır...

İnsanoğlunu birazcık sevgi mutlu edebiliyor; bir kadını, bir erkeği, bir çocuğu, bir dostu, bir sanat yapıtını sevmek mutluluk için yetiyor da artıyor bile.

Gün doğumu, gün batımı, rüzgârda sallanan dal, yaz gecelerini dolduran baş döndürücü yasemin kokusu yüreğimizi mutluluktan titretiyor.

Yaşama büyük bir minnettarlık duyuyorsunuz.

Hele sevildiğini bilmek...

Birisinin sizi düşündüğünü, iyi olmanız için uğraştığını, sizi koruduğunu hissetmek.

Bir de paylaşmak duygusunu eklemek gerekiyor buna. Ekmeği, düşünceyi, sevgiyi paylaşmak.

Sait Faik’in cümlesiyle söylersek eğer, her şey bir insanı sevmekle başlıyor.

Oysa biz nelerle dertleniyoruz?

Politik mücadeleler, haşin kavgalar, sen-ben itişmeleri, ego çatışmaları sarmalamış çevremizi.

Bu dünyaya gelip gitmekte olan bir sincabın mutluluğunu yaşayamıyoruz.

Ülke sarsılıyor, içinde bulunduğumuz gemi fırtınaya tutulmuş, yalpalayıp durmakta.

Bu sarsıntıları etimizde kemiğimizde hissediyoruz. Başımız dönüyor, midemiz bulanıyor.

Tek başına mutluluğun yetmediğini anlıyorsunuz.

Sizi çevreleyen ortam durmadan mutsuzluk, durmadan kavga üretiyor.

Televizyon ekranında kavga, Meclis’te kavga, gazete köşelerinde kavga, sokakta kavga...

Bu ülkenin insanları, hayatı kendilerine cehennem kılmak için ne mümkünse yapıyorlar.

Ne sağlığın değerini biliyor çoğumuz, ne sevginin, ne kibarlığın, ne inceliğin...

Bir kabadayı afur tafuru, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” böbürlenişi, öfke şehvetine kapılmış insanlar yaratıyor.

Bu soruyu sorana demeliyiz ki: “Evet, senin kim olduğunu biliyorum. Üç beş yıl sonra ölüp gidecek ve dünyadan izi silinecek bir fanisin. En ufak bir hastalık, alıp yerden yere vurabilir seni. Bir dakika sonra başına ne geleceğini bilemezsin. Onca malı mülkü, parayı, rüşveti de yanında götürmene imkân yok. Nedir bu ihtiras? Nedir bu kavga? Nedir bu yetinmeme?”

Jean Paul Sartre, “Başkaları cehennemdir!” demişti.

Biz bu kültürden gelmiyoruz.

Bizim Akdeniz aydınlığı vurmuş kültürümüzde “Yalnızlık Allah’a mahsus!” denir.

Ve İnanılır ki “İnsan insanın zehrini alır!”

Doğrudur da.

Mutluluk bizi sarıp sarmalayan dostlarımızdır, paylaşma duygusudur, merhamettir, erdemli kalmak onurudur, sevdamızdır.
Sevgili Mustafa Kemal ;
Bu coğrafyada bu kadar kültür karmaşası içinde insanlar zaten birbirini yıllardır sevdi ve kolladı. Sanırım bundan şüphe duyanlar sevmeye ve sevilmeye muhtaç..

skydiver26' Alıntı:

selam getiren yollayan sağ olsun aleyküm selam
Kemal abiye söleyin de bir avuç kar getirsin bari :smiley:
nasılsınız arkadaşlar

pesehodka' Alıntı:
selam getiren yollayan sağ olsun aleyküm selam
Kemal abiye söleyin de bir avuç kar getirsin bari :smiley:
nasılsınız arkadaşlar
Sizler sağolun Perihan hanım, ayrılmadan önce olsaydı söylerdim, İnşallah Murat Öz söyler yarın...

arwin' Alıntı:
Sevgili Mustafa Kemal ;
Bu coğrafyada bu kadar kültür karmaşası içinde insanlar zaten birbirini yıllardır sevdi ve kolladı. Sanırım bundan şüphe duyanlar sevmeye ve sevilmeye muhtaç..

Hislerime tercüman olmuşsunuz Ahmet Bey Teşekkür ederim...

Hepinize susurluktan selamlar sevgiler ve saygılar. biliyorum ilk sorunuz yolculuğunuz nasıl gidiyor olucaktır. çok teşekkür ediyorum hakkımdaki güzel temennileriniz için.yolculuğumuz çok güzel ve çok renkli geçiyor.Aynen düşündüğüm gibi bir yolculuk yapmaya çalışıyorum ve şuana kadar bir mani olmadı. ilk olarak bahsettiğim gibi 29 yıl sonra yalovanın muhteşem dağlarında şirin bir köy olan ilyasköyde ki asker arkadaşımı ziyaret ettiğimde çok sevinç ve şaşkınlık yaşadık çünkü birbirimizi hala 20 yaşındaki gibi hayal edip öyle bulacağız sanıyorduk ama malesef yıllar ikimizide beyazlara bürümüştü o benden biraz daha erken beyazlamış ama beni köyün ilk girişinde beklerken dahi onu hemen tanıdım.saatler süren bilgisayar destekli hatılarımızı canlandırıp askerlik anılarını tekrar yaşadık ve en ilginç olanı ise benim hatıra defterime yazmış olduğu kendi ince ve zarifliğini yansıtan 29 yıl öncesine ait yazısını bizzat kızına (13 yaşlarında) ilk kez okutup arkadaşıma da dinlemesini söyledim eşi ile birlikte ailece duygulandılar ama bende bu arada boş durmuyor onların bu halini videoya kaydediyordum.

Buradan inegöle yakınlaırmızın yanına geçtik. inegölde bizi bırakmadılar daha sonra oylat kaplıcaları ve oylat mağrası,inegöl müzesi derken tam 3 gün inegölde geçti.oylat mağrası ve inegöl müzesi muhteşemdi bol bol resimler çektim gerçi sizler daha iyilerine layıksınız ama artık cep ile çektiklerime katlanacaksınız :D ve inegölden 13-12-09 günü bursaya giderken kısa süreli tipiye yakalandık ama rakım bir yüksek bir yerdi.

Veeee nihayet Yeşil Bursa dayız daha sabahın ilk ışıkları ile henüz bursa halkı ve trafiği uyanmamışken ziyaretleri kısıtlıda olsa yapmaya çalıştık.sıra Murat Aksu bey kardeşimizi görmeye gelmişti. onu ilk görmenin heyecanı ile tel ile aradım ve beni kapıda karşılama zahmetinde bulundu.çok beyefendi,nazik,kibar,ve oldukça ciddi,en önemlisi ise insana değer vermesi idi benim ilk gözlemlediğim bunlardı.aynen yazılarından tanıdığınız söylemi ve eylemi bir olan bir arkadaşımızdı ve çalıştığı birimde beni ağırladı. bir saati aşkın bir süre sohbet ettikten sonra müsadesi ile ve murat kardeşimi yakından tanımamnın sevinci ile vedalaştık. rota uludağ idi orayada 3 saat ayırmıştık. nihayet uludağ milli park gişelerde çok aşırı kar olmamasına rağmen mecburen zincirlerimizi takıp (çünkü resim çekmek için sık sık durduğumuzda araç bir daha kar ve buzdan yol alamıyordu) uludağıda görüp bol bol resim çekip eşimle yürüyüşler yaptıktan sonra bursadan ayrıldık. şimdi şuan bu satırları size susurluktan resimdeki kafeden ttnet wifi ile bağlanıp heyecan ile ulaştırıyorum hatta hızımı alamayıp bulunduğum yerden birde resim yollayayım. Ayrıca resim içine resimdeki adama dikkat edin ben 15 dakika güldüm kafede milletin için de aynen böyle ;D ;D ;D
[attachment=1]

Ayrıca Murat öz bey kardeşim ile sanıyorum görüşemeyeceğiz kendisi istanbula yolcu imiş gezenbilir toplantısı için ve ben onun istanbulda olacağı gün ancak gelebilirim izmire neyse sağlık olsun o beni ağrılıyacaktı izmirde belki ben onu ağırlarım istanbulda belki bir gün. ama s.n murat öz lütfen nişanlınıda götür ki bende eşim ile izmire gittğimde dünyanın dengesi bozulmasın hani 2 ye 1 gibi hani ağırlık denge meselesi gibi falan.. ;D ;D ;D
Biz bu gece buradayız bursada çok erken kalktım o sebeble burada yatacağım yarın sabah inşaallah balıkesirdeyiz sonra izmir,söke,didim,muğla,datça devamı gelecek :D.ilerdeki günlerde yazışmak üzre hoşça ve esen kalın.

BU ADAM (MURAT ÖZ) NE YAPMAYA ÇALI?IYOR ACABA 14.12.2009.jpg

Sizlere bir kaç pozda Uludağdan yolluyorum. Şimdilik avunmanız için.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

S?YYAH SEYYAH ULUDA?DA.14.12.2009 (1).jpg

S?YYAH SEYYAH ULUDA?DA.14.12.2009 (2).jpg

S?YYAH SEYYAH ULUDA?DA..jpg

EKRANDA EKS? ÜÇÜ GÖRDÜK 14.12.2009.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri